Jackie Kennedy: Η γυναίκα που έμαθε στη μαμά και στη γιαγιά μας πώς να συνδυάζουν τα αξεσουάρ

Νατάσσα Σχοινά
Jackie Kennedy: Η γυναίκα που έμαθε στη μαμά και στη γιαγιά μας πώς να συνδυάζουν τα αξεσουάρ

Περίτεχνα απλή, αριστοτεχνικά κομψή, αστείρευτα classy. Σε κάθε της εμφάνιση.

Θυμάμαι ένα απόγευμα με την ελαφριά δροσιά του καλοκαιρινού βραδιού που καθόμουν με τη μαμά μου στη βεράντα του σπιτιού. Ασχολούμουν με τον κήπο. Περιποιούμουν τα καινούργια λουλούδια που είχαμε πάρει πριν από μερικές εβδομάδες και είχα αφοσιωθεί στις σκέψεις μου. Δεν πρέπει να ήμουν πάνω από 8 ετών.

Η μαμά μου έπινε τον καφέ της και ξεφύλλιζε κάποια φρικτά για εμένα μπροσούρα, ώσπου κάποια στιγμή μία κοπέλα με μαντήλι και γάντια πρέπει να ξεπρόβαλε σε μία από τις σελίδες. «Σαν την Jackie Kennedy», αυτό είπε μόνο και μετά άρχισε μία διήγηση σχετικά με το τι σημαίνει αυτό το όνομα που με τόση σιγουριά ξεστόμισε.

jackie kennedy style7

Αν θέλουμε να αφήσουμε τα πολιτικά στην άκρη, η Jackie ήταν πρώτα απ’ όλα μία γυναίκα με στυλ. Μία γυναίκα που μπορούσε να επηρεάζει τις άλλες γυναίκες. Εκπροσωπούσε εκείνη την classy παρουσία που έμπαινε στον χώρο και τραβούσε όλα τα βλέμματα πάνω της. Όχι απαραίτητα με τα εντυπωσιακά φυσικά της χαρακτηριστικά, αλλά με την κομψότητα και τον ραφιναρισμένο αέρα που τη χαρακτήριζε.

Το 60s trend της Jackie Kennedy είναι το αξεσουάρ που δε θα αποχωρίζεσαι

jackie kennedy style5

Η Jackie, που στις 28 Ιουλίου θα είχε 92α γενέθλιά της, δημιουργούσε φαινομενικά basic εμφανίσεις, όμως, τις στελέχωνε με υπέροχα αξεσουάρ. Ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εκείνη να φορέσει ένα ζευγάρι vintage γάντια και μία σειρά από λευκές πέρλες στον λαιμό και να μη χρειαζόταν τίποτε άλλο για να αναδείξει το μονοχρωματικό της φόρεμα.

jackie kennedy style2

Η άγνωστη λεπτομέρεια που δεν ήξερες για το νυφικό της Jackie Kennedy

Το μαντήλι ήταν το must item της γκαρνταρόμπας της. Από τις πιο απλές, καθημερινές εμφανίσεις κα τις βόλτες μέσα σε σκάφος μέχρι τις επίσημες εξόδους της στο πλευρό του πρώτου της συζύγου, John F. Kennedy. Ένα trend που κυριάρχησε στα 60s ως το headscarf που όλες προσέθεσαν ως essential στην γκαρνταρόμπα τους.

Η Jackie Kennedy, η τότε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε τον τρόπο της να επηρεάζει το στυλ και τη γενικότερη αισθητική των γυναικών της εποχής. Περίτεχνα απλή, αριστοτεχνικά κομψή, αστείρευτα classy σε κάθε της εμφάνιση.