Το trending κόσμημα της σεζόν είναι η μεγάλη αδυναμία της Meghan Markle

Νατάσσα Σχοινά
Το trending κόσμημα της σεζόν είναι η μεγάλη αδυναμία της Meghan Markle

Εντυπωσιακό, κιτρινοπράσινο, κομψό και έτοιμο να απογειώσει κάθε εμφάνιση.

Με δύο διαδοχικά lockdown με απόσταση μερικών μηνών, δεν προξενεί έκπληξη που η ιδιαίτερη αγάπη σου για το styling και το matching μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της. Είναι φορές που σκέφτεσαι τον εαυτό σου πριν το 2019 και αναπολείς τις περιστάσεις που είχες να βγεις έξω και δεν έμενες μόνο στα βασικά, όπως top & bottom ή ένα φόρεμα ή jumpsuit.

Ο κόσμος γενικά αλλά και αυτός της μόδας, ωστόσο, κάνει τις προσπάθειές του να προχωρήσει ακόμα και με την πανδημία. Οι τάσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται και οι οίκοι μόδας και κοσμημάτων παρουσιάζουν τα δικά τους σχέδια για το στυλ των επόμενων μηνών. Ανάμεσά τους και το περίδοτο.




Τι είναι το περίδοτο

Το περίδοτο είναι ουσιαστικά μία ένα πολύτιμος λίθος που αποτελεί σπάνια ποικιλία του ορυκτού ολιβίνη. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό πράσινο λίθο, τον οποίο έκαναν εξόρυξη στην αρχαία Αίγυπτο και εντοπίζεται στα ηφαιστιογενή πετρώματα.

Το κιτρινοπράσινο χρώμα του οφείλει στον σίδηρο και στο μαγνήσιο που αποτελούν τη χημική του σύσταση και ιστορικά έχει συνδεθεί με τη δύναμη και την επιρροή αυτού που το φοράει, αφού λογίζεται ως ένα δώρο της φύσης στη Γη.

12 κολιέ που θα φοράς με όλα τα καλοκαιρινά σου φορέματα

Το περίδοτο στις celebrities

Το περίδοτο είναι χρόνια στις ζωές των διάσημων κυριών. Η Elizabeth Taylor, για παράδειγμα, το επέλεγε πολύ συχνά για τα κοσμήματά της, είτε αυτό ήταν ένα χρυσό δαχτυλίδι 18 καρατίων είτε ένα ζευγάρι ραφιναρισμένα σκουλαρίκια.

Πιο πρόσφατα, η Meghan Markle είναι φαν του λίθου. Ο πρίγκιπας Harry λέγεται ότι της έκανε δώρο ένα δαχτυλίδι με περίδοτο για τη γέννηση του γιου τους, Archie, ένα κόσμημα που φόρεσε στην τελετή για το Trooping the Colour 2019.