Το western style επιστρέφει δυναμικά στα trends της μόδας

Νατάσσα Σχοινά
Το western style επιστρέφει δυναμικά στα trends της μόδας

Τα διάσημα brands το έχουν ήδη αγκαλιάσει.

«Δε θα με αδικήσουν. Δε θα με προσβάλουν. Δεν πρόκειται να απλώσουν χέρι πάνω μου. Δεν κάνω αυτά τα πράγματα σε άλλους ανθρώπους και απαιτώ το ίδιο από αυτούς», είχε πει ο John Wayne και κάπως έτσι φαντάζεσαι ότι κινείτε κάθε πρωταγωνιστής σε western ταινία.

Ξέρεις, αυτός που περπατάει με το καλά κουμπωμένο γιλέκο, τη μεγάλη ζώνη και το καπέλο που κατεβάζει διακριτικά προς τα κάτω για να δείξει με το ήρεμο αλλά διαπεραστικό τρόπο ότι δε σηκώνει και πολλά.

Κάπως έτσι είναι να ερωτεύεσαι το στυλ των κοριτσιών στην Κοπεγχάγη

Στον χώρο της μόδας, το western wear εμπνέεται από τα ρούχα που φορούσαν στην Άγρια Δύση τον 19ο αιώνα. Ανά τα χρόνια έρχεται και φεύγει από τη μόδα μέσα από διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας, ακόμα και τις πιο παράδοξες, όπως τότε που η Rachel Greene μοίραζε γλυκά σε παιδιά για το Halloween και είπε στο αγοράκι που είχε ντυθεί καουμπόης πόσο στυλάτο ήταν.



Στο 2021, διάσημοι οίκοι μόδας, όπως η Alberta Ferretti, ο Thebe Magugu και η Lorena Antoniazzi, έχουν ενσωματώσει western ρούχα στις δημιουργίες τους. Φυσικά, όλα ενσωματωμένα στο σήμερα και σύγχρονες πινελιές σε συνδυασμούς και υφάσματα.

4 διάσημα brands που επέλεξαν western style στις καμπάνιες τους

1. Lorena Antoniazzi

https://www.instagram.com/p/CSMOux4o9D0

2. Alexandre Vauthier

https://www.instagram.com/p/CRGa601LCvk

3. Alberta Ferretti

https://www.instagram.com/p/CR6QlSWrDBY

4. Thebe Magugu

https://www.instagram.com/p/COIZngAjn3P