Κάπως έτσι είναι να ερωτεύεσαι το στυλ των κοριτσιών στην Κοπεγχάγη

Νατάσσα Σχοινά
Κάπως έτσι είναι να ερωτεύεσαι το στυλ των κοριτσιών στην Κοπεγχάγη

Ένα déjà vu με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.

Πριν από μερικά χρόνια, κανονίσαμε με τα κορίτσια να πάμε Κοπεγχάγη. Μία κατά γενική ομολογία πολύ διάσημη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που φιγουράρει σε πολλούς ταξιδιωτικούς καταλόγους.

Για τα χαρακτηριστικά, vintage κτίριά της. Για τους δρόμους που ενδείκνυνται για βόλτες. Για το φαγητό της. Και, ναι, απόλαυσα κάθε ένα από αυτά, όμως, η προσοχή μου στράφηκε και σε κάτι που δεν ήταν τόσο στο προσκήνιο. Τουλάχιστον όχι τότε

Copenhagen style6

Το στυλ στην Κοπεγχάγη

Καθώς περιδιαβαίναμε στη διάσημη πόλη της Δανίας, παρατηρούσα τα κορίτσια που περνούσαν δίπλα μου. Το ντύσιμό τους ήταν σαφώς πιο βαρύ σε σχέση με της Ελλάδας. Εμείς είχαμε πάει Μάρτιο και είχαμε πετύχει αρκετά τσουχτερές από άποψη κρύου ημέρες. Και, παρόλο που είχαμε πάει προετοιμασμένες -ή έτσι νομίζαμε-, τελικά, η πραγματικότητα μάς διέψευσε.

Σε κάθε περίπτωση, η κομψότητα είναι βασικός άξονας των εμφανίσεων εκεί. Είτε αυτή μεταφράζεται με tweed manteau είτε με layering που συνδύαζαν σακάκια, παλτό και μπλούζες με ψηλή λαιμόκομψη.

Mε αυτό το απλό styling trick «θα διπλασιάσεις» την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να ξοδέψεις τίποτα

Copenhagen style8

Τα trends φαίνονταν ότι σαφώς και είχαν επηρεάσει τις συνθέσεις των looks, όμως, οι Δανέζες είχαν ξεκάθαρη στροφή προς τον πειραματισμό και στη δημιουργικότητα. Τα outfits δεν ήταν βαρετά.

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά μία εμφάνιση. Μία μετρίου αναστήματος κοπέλα με ξανθά μαλλιά που είχε συνδυάσει μία floral φούστα με ένα ugly sweater και αθλητικά παπούτσια. Ένας συνδυασμός που πιθανώς, αν δεν την είχες δει, να μην ήταν και ο πρώτος που θα σου ερχόταν στο μυαλό.

10 τζιν φούστες για τις καθημερινές σου βόλτες-Θα τις λατρέψεις!

Copenhagen style7

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Τις τελευταίες εβδομάδες, το στυλ των κοριτσιών στην Κοπεγχάγη βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο. Αφορμή στάθηκε η Εβδομάδα Μόδας της πόλης που συγκέντρωσε εκλεκτές εμφανίσεις, ακόμα και από κορίτσια που δεν είχαν καμία επαγγελματική σχέση με τη μόδα. Κορίτσια που απλώς μπήκαν, έψαχναν, βρήκαν items που μπόρεσαν να απογειώσουν το στυλ τους.



Από τα πιο everyday looks μέχρι τα πιο posh, το αποτέλεσμα απέπνεε μία αυτοπεποίθηση. Μία αέρινη διάθεση και, κυρίως, μία ελευθερία. Κοιτώντας τα, είναι σαν να βλέπεις έναν καμβά πάνω στον οποίο δημιούργησε τοέργο του το εκάστοτε κορίτσι ανάλογα με το προσωπικό του γούστο. Ξεχωριστές δημιουργοί!

Συνέχισε παρακάτω για να δεις μερικά από τα looks που αναδεικνύουν το καλοκαιρινό στυλ των γυναικών της Κοπεγχάγης.