Thierry Mugler: Οι πιο iconic δημιουργίες του σχεδιαστή που άφησε το στίγμα του στη μόδα των '80s

Sabine Camhi
Thierry Mugler: Οι πιο iconic δημιουργίες του σχεδιαστή που άφησε το στίγμα του στη μόδα των '80s

Μετά τον Andre Leon Talley, άλλος ένας θάνατος συνταράσει τον κόσμο της μόδας μέσα σε λίγες μόνο μέρες! Ο Thierry Mugler έφυγε από την ζωή στα 73 του χρόνια – για να τον τιμήσουμε, συγκεντρώσαμε τις πιο αναγνωρισμένες δημιουργίες του!

Με μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, ο πράκτορας του fashion designer, ανακοίνωσε την τραγική είδηση του θανάτου του μέσω Instagram από «φυσικά» αίτια: «Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Thierry Mugler, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022. Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε.

Ποιος ήταν ο διάσημος σχεδιαστής Thierry Mugler

Ο Mugler «γέννησε» αυτό που σήμερα αποκαλούμε power dressing: τα σχέδια του με φαρδιούς ώμους και παιχνιδιάρικες στενές μέσες άντλησαν τη γοητεία της δεκαετίας του ’80. Οι δημιουργίες του διαθέτουν μια μοναδική μορφή γοητείας που κέντρισαν την προσοχή celebrities όπως του David Bowie, της Lady Gaga, της Cardi B και της Beyoncé.


https://www.instagram.com/p/B_5BkyHIM1c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Γάλλος σχεδιαστής λειτούργησε ως ανατρεπτική δύναμη τις μέρες του στην βιομηχανία της μόδας, αφού είχε στόχο να ενσωματώσει στις συλλογές του κομμάτια για ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων. Με τις δημιουργίες του ο σχεδιαστής μετέτρεπε καθημερινές γυναίκες και μοντέλα σε αλλόκοτα και εξωπραγματικά υπερθεάματα.

Thierry_-Mugler.jpg

Thierry Mugler: Ο θρύλος της μόδας δεν μένει πια εδώ! Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών

Οι συλλογές του επικεντρώθηκαν σε μια σειρά από αμίμητα themes. Τη δεκαετία του ’70 ο σχεδιαστής του μέλλοντος εντυπωσίασε τον κόσμο της μόδας με μια συλλογή από γυαλιστερά και ασημένια φορέματα και καπέλα-κράνη και τη δεκαετία του ’90 παρουσίασε την γυναίκα-ρομπότ, δημιουργία η οποία συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή και εικονοκλαστικά σχέδια όλων των εποχών.


https://www.instagram.com/p/BtlrOfZFFn-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συμβολή του στη μόδα θα μείνει ανεξίτηλη

Ο Mugler έκανε ένα βήμα πίσω από τo brand το 2003, αλλά δεν σταμάτησε να δημιουργεί. Βγήκε από την αφάνεια για να σχεδιάσει τα κοστούμια για την παγκόσμια περιοδεία της Beyoncé το 2009 και έκανε πάταγο για την «υγρή εμφάνιση» της Kim Kardashian στο Met Gala το 2019.

Ως καταξιωμένος φωτογράφος, ένα από τα τελευταία του projects περιελάβανε μια σειρά από περισσότερες από 150 φωτογραφίες από το ατελιέ και την προσωπική του συλλογή.



Ο Mugler είχε επίσης ισχυρή παρουσία στη βιομηχανία αρωμάτων - δημιουργώντας τη δική του σειρά που ξεκινούν από τη δεκαετία του 1990 (το 1992 κυκλοφόρησε το γυναικείο άρωμα «Angel» και ακολούθησε το ανδρικό «A*Men»)

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις μερικά από τα πιο εμβληματικά σχέδιά του – κομμάτια που έδωσαν την δυνατότητα στους άλλους να γίνουν «πιο τολμηροί και να ονειρεύονται περισσότερο κάθε μέρα» όπως δήλωσε η ομάδα του σχεδιαστή μέσω του Instagram.


https://www.instagram.com/p/BOLCO7RgyF1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Cardi B φόρεσε αυτό το κομμάτι στα Grammy Awards το 2019. Ο Mugler, εμπνευσμένος από την ιταλική Αναγέννηση, σχεδίασε το συγκεκριμένο κομμάτι για την SS95 συλλογή του. Το μοντέλο Simonetta Gianfelici έμοιαζε με την αναδυόμενη Αφροδίτη που βγαίνει μέσα από το κοχύλι.



Ένα ακόμα από τα πιο iconic κομμάτια του σχεδιαστή είναι το κορμάκι Motorcycle Corset της Harley Davidson που δημιούργησε για την SS92 κολεξιόν του σε συνεργασία με τον διάσημο σχεδιαστή κορσέ Mr. Pearl. Έγινε γνωστό όταν η Beyonce το φόρεσε στην παγκόσμια περιοδεία της το 2009, μετατρέποντάς την σε γυναίκα-μηχανή.


https://www.instagram.com/p/CJt0_OYokKr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις δημιουργίες που ενέπνευσαν τον κόσμο της μόδας:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οίκος Mugler κάνει ένα χωροχρονικό ταξίδι στη μόδα μέσα σε 7 λεπτά

Mugler: Με μια δυναμική ταινία παρουσίασε ο οίκος τη FW21 συλλογή του