5 τάσεις στο vintage shopping που θα κυριαρχήσουν το 2022

Sabine Camhi
5 τάσεις στο vintage shopping που θα κυριαρχήσουν το 2022

Από τις μεταχειρισμένες Chanel τσάντες μέχρι τα έντονα χρώματα και τα αφηρημένα prints, το vintage shopping θα είναι πολύ trendy φέτος.

Ενώ η προετοιμασία της γκαρνταρόμπας μας για το 2022 μπορεί να περιλαμβάνει το να μάθουμε ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν, αυτό που θα είναι δημοφιλές στον κόσμο των vintage shopping μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η διαδικτυακή αγορά «Thrilling», η οποία διαθέτει μερικά από τα καλύτερα items από vintage καταστήματα στις ΗΠΑ, είναι αυτή που ανακάλυψε τι ακριβώς θα είναι trendy όσων αφορά τις vintage αγορές το 2022.

Η Year In Review αναφορά τους για το 2021 εξηγεί τις διαφορές μεταξύ των vintage τάσεων και των τάσεων που βλέπουμε στα πολυκαταστήματα και στις επιδείξεις μόδας. Η εταιρεία συγκέντρωσε δεδομένα από την ιστοσελίδα - η οποία διαθέτει ρούχα από 700 vintage καταστήματα - και έτσι προσδιόρισε τις τάσεις της vintage μόδας για το 2021 και ποιες θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν το 2022.

rihanna_vintage_katastimata.jpg

Πώς θα ψωνίσεις τα καλύτερα vintage κομμάτια στο διαδίκτυο – όπως και η Rihanna

Οι top 5 προβλέψεις για τα vintage fashion trends το 2022

1. Chanel Reboot

Με τις τιμές των κλασικών τσαντών της Chanel να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο (Από τον Νοέμβριο του 2019, η τιμή της μικρής κλασικής τσάντας της Chanel στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 60% στα 8.200 δολάρια) και με το περιορισμένο τους απόθεμα, οι αγοραστές θα στραφούν σε μεταχειρισμένα καταστήματα λιανικής για να προσπαθήσουν να βρουν items από τον γαλλικό οίκο μόδας.


https://www.instagram.com/p/CZXNi4dL7pA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έτσι, ενώ η απόκτηση μιας ολοκαίνουργιας Chanel τσάντας μπορεί να είναι πιο δύσκολη από παλιά, ευτυχώς υπάρχουν αρκετές επιλογές στα vintage καταστήματα.

2. Americana

Η ιστοσελίδα Thrilling παρατήρησε ότι οι αγοραστές της επένδυσαν περισσότερο σε items από Αμερικάνικα brands το 2022 - Gunne Sax φορέματα, Levi jeans, καθώς και vintage Coach, Liz Claiborne και . Η εταιρεία πιστεύει ότι η ζήτηση για αυτά τα brands θα αυξηθεί το 2022.

3. Day & Night Lingerie

Οι κορσέδες και τα σουτιέν φορεμένα ως going-out tops έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα εσώρουχα. Οι αγοραστές πλέον φοράνε τα εσώρουχά τους και εκτός της κρεβατοκάμαρας. Η ιστοσελίδα προβλέπει ότι τα slip dresses, τα διαφανή υφάσματα και τα ενδύματα με κορδόνια θα κυριαρχήσουν τους θερμότερους μήνες. Επιπλέον, πολλές από τις σιλουέτες εσωρούχων που υπήρχαν στη δεκαετία του '50, του '60 και του '70 θα επιστρέψουν.

4. Έντονα χρώματα

Το «dopamine dressing» (το να ντύνεσαι δηλαδή με σκοπό την αύξησης της ντοπαμίνης) έχει γίνει το αντίδοτο για τις γεμάτες με loungewear ρούχα γκαρνταρόμπες μας τον περασμένο χρόνο. Ακόμα και οι λάτρεις των ουδέτερων αποχρώσεων Mary-Kate και Ashley Olsen ενσωμάτωσαν πινελιές έντονων αποχρώσεων στην πιο πρόσφατη συλλογή τους για το brand The Row.


https://www.instagram.com/p/CWBGVX0gjRK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 θα δούμε πολλά ζεστά neon χρώματα όπως το μανταρινί και το πράσινο λάιμ. Τα vintage μονόχρωμα σύνολα θα κυριαρχήσουν – κάτι που επιβεβαίωσε η ανοιξιάτικη Couture συλλογή του οίκου Valentino.



5. Αφηρημένα και ψυχεδελικά prints

Στο Thrilling, οι περισσότερες από τις πωλήσεις της το 2021 ήταν printed ρούχα, η δημοτικότητα των οποίων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο φέτος.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @shopthrilling

Διάβασε επίσης