Πώς θα ψωνίσεις τα καλύτερα vintage κομμάτια στο διαδίκτυο – όπως και η Rihanna

Sabine Camhi
Πώς θα ψωνίσεις τα καλύτερα vintage κομμάτια στο διαδίκτυο – όπως και η Rihanna

Χάρη σε πλατφόρμες, όπως το Instagram, τα vintage κομμάτια είναι πιο προσιτά από ποτέ.

Είτε η γκαρνταρόμπα σου είναι γεμάτη με μοναδικά κομμάτια που αντιπροσωπεύουν κάθε δεκαετία από τη γέννηση των παππούδων σου, είτε συνηθίζεις να φοράς μόνο ρούχα από τα αγαπημένα σου high street brands, το vintage shopping φαντάζει αρκετά δύσκολο (να ψάχνεις εξονυχιστικά ώστε να βρεις ένα κατάλληλο κομμάτι για αγορά).

Σε κάποιους μπορεί να αρέσει αυτό (ο ενθουσιασμός της αναζητητής), ενώ για άλλους αυτό δεν ισχύει. Όποια και αν είναι η στάση σου, οι vintage αγορές είναι τώρα ευκολότερες από ποτέ χάρη σε πλατφόρμες όπως το Instagram. Αυτό ήταν ιδιαίτερα καλό στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλοί vintage πωλητές είχαν μεγάλη επιτυχία… και αρκετά έσοδα.



Δες την Rihanna για παράδειγμα. Τον περασμένο μήνα, φόρεσε ένα σπάνιο Dior παλτό από τον John Galliano σε βραδινή της έξοδο στη Σάντα Μόνικα, και το συνδύασε με ένα tie-dye παντελόνι και ένα λευκό crop top. Και τις προηγούμενες εβδομάδες, επέλεξε πολλά vintage κομμάτια, όπως ένα μεταξωτό μαντήλι του οίκου Hermès και ακόμη περισσότερες δημιουργίες του Galliano για την Dior.


https://www.instagram.com/p/CMp6P1ZgoK0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε άλλη της εμφάνιση η star φόρεσε ένα παστέλ τουίντ παλτό του οίκου Chanel από την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 1996 με ένα choker με μπλε χάντρες του John Galliano. Το κολιέ προέρχεται από την Nina Gabbana Vintage, με έδρα το Παρίσι.


https://www.instagram.com/p/CNpwPi3jXoZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Halle Berry είναι ακόμη μια star του Hollywood που έχει αγαπήσει τα vintage κομμάτια. Δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία της στο Instagram φορώντας ένα χρυσό φόρεμα με πούλιες και άνοιγμα ψηλά στο πόδι. Το φόρεμα αυτό το πείρε από το La Dolce Vita Vintage, το οποίο έχει καταστήματα στο Etsy και στο eBay. Τα φορέματά του είναι ιδανικά για ένα μετά-πανδημικό night out.

Τέσσερα e-shops για να πουλήσεις τα μεταχειρισμένα σου ρούχα

Ενώ πολλά μεγαλύτερα vintage καταστήματα υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, το Instagram έδωσε την ευκαιρία σε μικρότερους πωλητές να βγάλουν το ψωμί τους με λίγα έξοδα. Επιπλέον, αν ψάχνεις για οικονομικά μεταχειρισμένα κομμάτια, αξίζει να ακολουθήσεις το ASOS Marketplace.



Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις ποια είναι τα αγαπημένα μας vintage κομμάτια που βάλαμε στην wish list μας το πρώτο κιόλας λεπτό που τα είδαμε. Θα αναβαθμίσουν τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις και θα κάνουν κάθε look να δείχνει ξεχωριστό.