Ο Ralph Lauren αφιερώνει την νέα του capsule συλλογή στα ιστορικά black colleges της Αμερικής

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Ralph Lauren αφιερώνει την νέα του capsule συλλογή στα ιστορικά black colleges της Αμερικής
Courtesy of Ralph Lauren

Ο Ralph Lauren δημιουργεί μια συλλογή αφιερωμένη στα «μαύρα κολλέγια» της Αμερικής, θυμίζοντας μας την ουσία του american dream.

Πριν δύο περίπου καλοκαίρια, όταν η αμερικάνικη βιομηχανία μόδας μπήκε στην έμπρακτη εφαρμογή των αρχών της ισότητας και του inclusivity, ο Ralph Lauren, ίσως το brand που έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με το american style και το αμερικάνικο όνειρο εν γένει, ανακοίνωσε κάποιες σοβαρές δεσμεύσεις, αλλάζοντας τον προσανατολισμό τους γύρω από το marketing του label.

Έκτοτε, ο όμιλος μέσω του «Ralph Lauren Corporate Foundation» δεσμεύτηκε να αυξήσει τις υποτροφίες που προσφέρει σε δώδεκα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ, στα οποία παραδοσιακά φοιτούν Αφροαμερικανοί σπουδαστές, δωρίζοντας 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Ralph Lauren τιμά την μαύρη παράδοση.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα ο οίκος ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας του capsule Polo Ralph Lauren συλλογής, αποκλειστικά αφιερωμένη στα πανεπιστήμια Morehouse και Spelman, δύο πανεπιστημία μαύρων φοιτητών, των οποίων η ίδρυση χρονολογείται πίσω στο 1867 και 1881 αντίστοιχα. «Πάντα πίστευα στο αμερικάνικο όνειρο. Για αυτό και θεωρώ ευθύνη όλων μας να καταλάβουμε, να εμπνευστούμε και να έχουμε ως φιλοδοξία μας τα όνειρα όλων εκείνων που αποκαλούν την χώρα μας πατρίδα τους, και να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο, » έγραψε ο ίδιος ο σχεδιαστής σε σχέση με την νέα αυτή συνεργασία του.


https://www.instagram.com/p/CbIgCmKLyku

«Όταν σκέφτηκα την ιδέα για μια συλλογή εμπνευσμένη από την ιστορική κληρονομιά και τις παραδόσεις στα ιστορικά μαύρα κολλέγια και πανεπιστήμια, ήταν ξεκάθαρο ότι ένα μέρος της ευαισθησίας μας γύρω από τον σχεδιασμό των κολλεγιακών ρούχων έλειπε.Είχαμε ακόμη ιστορίες να πούμε,» συνέχισε.

Η νέα αυτή συλλογή είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου με φοιτητές, καθηγητές, αλλά και απόφοιτους των δύο αυτών σημαντικών ιδρυμάτων, που μας μεταφέρει αυτή την βαθιά αίσθηση της κοινότητας και της κληρονομιάς ενός διαχρονικού τρόπου ντυσίματος στα ιστορικά μαύρα κολλέγια.

ralph lauren black heritage 5

Ο Ralph Lauren έχει στην πραγματικότητα ταυτιστεί τόσο με το κολεγιακό, ivy style μέσα από την μακρόχρονη παρουσία του στην μόδα, όσο και με το «αμερικάνικο όνειρο», αφού ο ίδιος ως γόνος μεταναστών που κατέκτησε την παγκόσμια αγορά, κάνοντας αυτό που αγαπά ένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα της σύγχρονης μόδας, είναι η απόλυτη ενσάρκωση του.

Για την καμπάνια η φωτογράφος Nadine Ijewere χρησιμοποίησε μόνο μαύρα μοντέλα, κάνοντας ένα τεράστιον casting για νέα ταλέντα από την αφροαμερικάνικη κοινότητα. Sweaters, varsity πανωφόρια, πλεκτά και κιπούρ φορέματα, δερμάτινα αξεσουάρ και υποδήματα σε vintage inspired σχέδια, δημιουργούν μια συλλογή πιστή στο ύφος του Ralph Lauren, έχοντας ως σημείο αναφοράς το αυθεντικό college style των μαύρων κολλεγίων κατά τις δεκαετίες των 20s, 30s, 40s και 50s.

ralph lauren black heritage

«Το πορτρέτο του αμερικάνικου στυλ και το όραμα μας για το αμερικάνικο όνειρο θα ήταν ημιτελές χωρίς τέτοιου είδους "μαύρες" εμπειρίες,» σημείωσε, καταλήγοντας στην δήλωση του ο σχεδιαστής.


https://www.instagram.com/p/CbIWJO8rPTb

Διαβάστε επίσης:

Plus size awakeness: Η Paloma Elsesser έγινε (επιτέλους) ένα από τα αγγελάκια της Victoria's Secrets

Alexander McQueen Fall 2022: Επιστροφή στην Νέα Υόρκη, επιστροφή στον παράγοντα «γη»

Interview: Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου στον Οίκο Off-White θα συνεχίσει το cool ύφος του Virgil Abloh