Sexy feet: Τα mules είναι τα παπούτσια που θα φορέσουμε και τη νέα σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Sexy feet: Τα mules είναι τα παπούτσια που θα φορέσουμε και τη νέα σεζόν
Photo: Imax tree

Γιατί τα mules δεν είναι απλώς άλλη μια τάση-πυροτέχνημα. 

Παπούτσια ίσον αιώνιο γυναικείο φετίχ. Και όχι μόνο γυναικείο, αφού δεν υπάρχει πιο sexy κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας από τα παπούτσια. Ένα καλαίσθητο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αναδείξει τα πόδια σου και να δώσει στυλ σε ένα ολόκληρο σύνολο.

Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά shoe trends που είδαμε τις προηγούμενες σεζόν είναι και τα mules, τα οποία αναδείχθηκαν σε κυρίαρχο style, επιστρέφοντας δυναμικά, μιας και υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα που δεν τα βλέπαμε στις βιτρίνες των αγαπημένων μας brands. Εμφανίστηκαν στα 90s σε πιο chunky και sporty εκδοχές, κυρίως κλειστά στο μπροστινό μέρος και με μεγάλα πλαστικά platformed τακούνια.

Τα 00s ήταν , όμως, η δεκαετία που τα απογείωσε. Τα τακούνια τους έγιναν θανατηφόρα stilettos και τα βλέπαμε τόσο σε peep toes, όσο και σε pointe εκδοχές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει όλα εκείνα τα ζευγάρια της iconic Carrie Bradshaw, που ταύτισε σε μεγάλο βαθμό τα mules με την θρυλική σειρά του «Sex And The City», και τα sexy βήματα των ηρωίδων στις λεωφόρους του Μανχάτταν.

mules 3

Τα mules που θα φορέσουμε φέτος αγαπούν την άνεση.

Τα χρόνια, ωστόσο, πέρασαν και η ίδια η μόδα βρίσκεται σε ένα τελείως διαφορετικό place αυτή την στιγμή, μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Την θέση των stilettos έχουν πάρει τα αγαπημένα μας sneakers και loafers και καμία γυναίκα δεν είναι διατεθειμένη, τώρα πια, να θυσιάσει το comfort της, για οτιδήποτε στον κόσμο. Έτσι, και η μόδα αγκάλιασε την νέα αυτή απελευθερωτική σκέψη της σύγχρονης γυναίκας, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με το αψεγάδιαστο στυλ.

mules 8

Φέτος, τα mules είναι και πάλι η πιο άνετη και εύκολη επιλογή για την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι. Στα ανοιχτά, τύπου sandals σχέδια θα δούμε λεπτά, μεσαία τακούνια και χοντρές comfort φάσες, με μαλακά υλικά και περίτεχνες πλέξεις. Θα ξαναδούμε, επίσης, τις elevated τετράγωνες σόλες που φορέσαμε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Για όσες προτιμούν τα κλειστά mules, υπάρχει πάντα η διαχρονική λύση των flats της Gucci.

mules 10

Μια πολύ ωραία επιλογή, αν ψάχνεις τώρα ένα ζευγάρι mules είναι και τα pointe σχέδια, με boho κεντήματα που θυμίζουν Ανατολή ή και bold διακοσμητικά που ντύνουν τους αστραγάλους. Οι μεγάλες τάσεις της σεζόν, τα kitten heels και οι πλατφόρμες, εμφανίζονται και στα mules, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον στυλιστικό κράμα.

jeannedamas 154854093 230070831985372 7322082747230940629 n

Photo: Instagram/@jeannedamas

Αν θέλεις να υιοθετήσεις το trend, επενδύοντας σε ένα ζευγάρι passe partout που μπορείς να φορέσεις τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ, τότε ένα ζευγάρι με μεγάλο, τετράγωνο bell heel σε δέρμα, είναι η αγορά που πρέπει να κάνεις για το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Varsity jacket: Το πιο cool πανωφόρι της άνοιξης που έχει ενθουσιάσει τις street stylers

Έχεις σχέδια για dinner σε κάποιο hot spot της πόλης; Τα 5+1 πιο elegant σύνολα για να εντυπωσιάσεις