H Marianna Lemos κάνει την προσιτή πολυτέλεια πράξη μέσα από μια νέα σειρά κοσμημάτων

H Marianna Lemos κάνει την προσιτή πολυτέλεια πράξη μέσα από μια νέα σειρά κοσμημάτων

Από το χαρακτηριστικό «Evil eye» της μέχρι τις πιο σοφιστικέ δημιουργίες της, η jewelry designer μιλάει στο Queen.gr για όλη τη σχεδιαστική της προσέγγιση και μας κάνει να κοιτάξουμε ξανά τα βραχιόλια και τα κολιέ που φοράμε.

Ένας άνθρωπος που ξέρει από μόδα και υψηλή αισθητική είναι πολύ εύκολο να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού και να του προσφέρει κοσμήματα συνώνυμα του μοντέρνου design και του accessible luxury, πράγματα που συναντάμε στα «Μarianna Lemos Jewelry». Έπειτα από το σύντομο πέρασμα της από το χώρο των γυναικείων ενδυμάτων και των μαγιό, η Μαριάννα Λαιμού τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό κοσμημάτων, ένα πάθος που ξεκίνησε από το πρώτο της σχέδιο, ένα μίνιμαλ φυλαχτό-μάτι, το οποίο σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς των δημιουργιών της. Οι νέες συλλογές περιλαμβάνουν χειροποίητα κοσμήματα, από ασήμι και χρυσό, με ημιπολύτιμους λίθους και κρύσταλλα για κάθε περίσταση και κάθε στυλ.

Το brand κοσμημάτων της ήταν στα σκαριά ακόμα από τα σχολικά της χρόνια. «Δεν ήμουν σίγουρη πώς ακριβώς ήθελα να το εξελίξω, αλλά ήξερα ότι ήθελα να δημιουργήσω κάτι αισθητικά όμορφο», δηλώνει. Ως designer απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες που διαθέτουν μια σύγχρονη φιλοσοφία για τη ζωή, είναι ανεξάρτητες και ανεπιτήδευτα κομψές, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Για τον συμβολισμό πίσω από τις δημιουργίες καθώς και για το σχεδιαστικό της όραμα μιλάει στο Queen.gr εξηγώντας το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε κομμάτια που μας εμπνέουν και μας εξελίσσουν.

0121-copy.jpg

Πόσο έχετε εξελιχθεί δημιουργικά από την πρώτη φορά που παρουσιάσατε το γνωστό φυλαχτό-μάτι;

Νομίζω ότι τα κοσμήματά μου έχουν γίνει πιο εκλεπτυσμένα και πιο θηλυκά με το πέρασμα του χρόνου. Στην πρώτη μου συλλογή είχα δείξει chunky κοσμήματα, πιο «βαριά» και είχα επικεντρωθεί στα statement pieces. Λατρεύω το layering και θέλω οι άνθρωποι να κάνουν τους δικούς τους συνδυασμούς. Πλέον έχω μεγαλύτερη ποικιλία στη συλλογή μου και παρουσιάζω και πιο κομψά αλλά και πιο «παιχνιδιάρικα» κομμάτια.

Πιστεύετε στους συμβολισμούς του συγκεκριμένου σχεδίου σας; Στην κακή και στην καλή ενέργεια;

Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον συμβολισμό - είναι ο πυρήνας του brand και της ταυτότητάς μου. Επηρεάζομαι από την ενέργεια και πιστεύω ότι συγκεκριμένα μέρη και συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν ύστερα από ένα δυνατό συναίσθημα. Πάντα σκεφτόμουν τι μου φέρνει καλή τύχη - μια συγκεκριμένη προσευχή, ένα μέρος, ένα τραγούδι και ένα κόσμημα. Έτσι δημιούργησα για πρώτη φορά το σχέδιο «Avra» όταν γνώρισα τον σύζυγό μου και από τότε νιώθω ότι με προστατεύει.

0130-copy.jpg

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι της μόδας; Αναζητούσατε κάτι λιγότερο εφήμερο από μία συλλογή ρούχων;

Λατρεύω όλες τις πτυχές της μόδας - ξεκίνησα να δημιουργώ ρούχα και μαγιό και αυτό ήταν μια σπουδαία στιγμή στη ζωή μου. Νομίζω ότι μετακομίζοντας στην Αθήνα ένιωσα δέος από όλα τα μικρά κοσμηματοπωλεία και την τέχνη της χρυσοχοΐας. Αποφάσισα να φτιάξω μια μικρή συλλογή μόνο για εμένα και παράλληλα συνέχιζα να φτιάχνω τα μαγιό μου, αλλά τελικά αυτή η capsule collection κοσμημάτων έγινε πολύ δημοφιλής και το να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό φάνηκε σαν να είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Πώς θα περιγράφατε τη συλλογή σας για το φετινό καλοκαίρι;

Γεμάτη έντονα χρώματα! Παίζω με διαφορετικές πέτρες, όπως το turquoise και έχω επηρεαστεί πολύ από το ελληνικό καλοκαίρι που είναι φρέσκο, μπλε, ανάλαφρο και φωτεινό.

Oι δημιουργίες σας ενδείκνυνται για layering κοσμημάτων αλλά μπορούν να φορεθούν και από λιγότερο bohemian γυναίκες. Ποιο είναι το κοινό dress code που έχουν όσες επιλέγουν τα κοσμήματά σας;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας κοινός, ενδυματολογικό κώδικας ανάμεσα στις γυναίκες που επιλέγουν τα κοσμήματά μου. Έχει τύχει να δω και έναν άντρα με το «Evil eye» μου και σκέφτηκα αμέσως πόσο cool είναι ο τρόπος που το φόρεσε.

Ένας ξένος jewelry designer που θαυμάζεται και γιατί…

Την Jacquie Aiche! Λατρεύω τα κοσμήματά της και όσα αυτά πρεσβεύουν. Είναι μια γυναίκα με δυνατή άποψη και στάση ζωής. Επίσης έχει ένα brand με ήθος και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Ποια κοσμήματα φοράτε συνέχεια;

Βραχιόλια, καθώς τα παιδιά μου είναι ακόμα μικρά και προσπαθούν συνέχεια να μου τραβήξουν τα κολιέ.

H post Covid-19 περίοδος που διανύουμε έχει κάνει το αγοραστικό κοινό πιο εκλεκτικό στις επιλογές του;

Νομίζω ότι ο Covid-19 μας έκανε να σκεφτούμε πραγματικά τι χρειαζόμαστε. Σίγουρα σταμάτησα να αγοράζω συνέχεια αντικείμενα και έκανα μια τεράστια επαναφορά και στα κομμάτια της ντουλάπας μου αλλά και στον τρόπο ζωής μου. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πλέον χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επιλέξουν κάτι και το αγοράζουν μόνο αν το θέλουν πραγματικά. Η πανδημία μας έκανε όλους να αγοράζουμε πιο προσεχτικά και πιο ξεχωριστά πράγματα.

Μπορούμε να καταλάβουμε πράγματα για την προσωπικότητα κάποιας από τα κοσμήματα που επιλέγει να αγοράσει;

Νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο συμπέρασμα! Θα πω όμως όλοι όσοι αγοράζουν κάτι από εμένα έχουν πάντα σπουδαία αίσθηση του στυλ.

https://www.instagram.com/p/CdNhMglIlmZ

Ένα σημείο-σταθμός για την έως τώρα πορεία του brand σας;

Η δημιουργία και demi fine κοσμημάτων. Πάντα δούλευα με πολύτιμους λίθους και χρυσό, πράγμα που εξακολουθώ να κάνω, αλλά η δημιουργία αυτής της νέας σειράς μου επέτρεψε να φτάσω σε μια εντελώς νέα αγορά που αγαπώ πολύ.

Πώς οραματίζεστε σε δέκα χρόνια από τώρα τα «Marianna Lemos Jewelry»;

Θα ήθελα πολύ να ασχολούμαι και με τη δημιουργία, homeware, ρούχων, αξεσουάρ και ποιος ξέρει… ίσως μια μέρα σχεδιάσω και πάλι μαγιό!