Ένας viral λογαριασμός στο Instagram μας δείχνει το παριζιάνικο street style και γίνεται τάση

Ναταλία Κατσακιώρη
Ένας viral λογαριασμός στο Instagram μας δείχνει το παριζιάνικο street style και γίνεται τάση

Μία υπέροχη ιδέα που έγινε το νέο Instagram trend της Ευρώπης.

Το street style είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της έμπνευσης μας τις τελευταίες σεζόν, με τη fashion φωτογραφία δρόμου να έχει εξελιχθεί σε ολόκληρη τέχνη. Παλιότερα κατά τη διάρκεια των fashion weeks οι editors και οι buyers ήταν ο κύριος λόγος, για να παρακολουθήσεις τις λήψεις που μας έφταναν από όλες τις μεγάλες μητροπόλεις της μόδας. Αυτό, όμως, τώρα πια έχει αλλάξει.

Ένα μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του νέου street photo style έχει παίξει και η δημιουργία ενός λογαριασμού, που αποφάσισε να παρακολουθήσει τον τρόπο που ντύνονται οι Παριζιάνοι στους δρόμους της πόλης, αλλά όχι αυτοί που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στα front rows των catwalks. Ο ανώνυμος δημιουργός του «Parisiens in Paris» ήθελε να απαθανατίσει το αμίμητο στυλ των αυθεντικών Γαλλίδων, που δεν θα δεις συνήθως στα διάσημα ντεφιλέ, αλλά στα café και τα εστιατόρια της πόλης, στο μετρό, πάνω σε ένα ποδήλατο ή στο κοντινό φαρμακείο της γειτονιάς.

https://www.instagram.com/p/CTlww84qHhZ

Πώς ένας ανώνυμος λογαριασμός στο Instagram έγινε τάση;

Μιλώντας στη Vogue Paris, ο/η δημιουργός του «Parisiens in Paris» δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει γνωστή την ταυτότητα του, γιατί αυτό είναι ακριβώς που ήθελε να πετύχει. Ένα account χωρίς διαφημίσεις, αληθινό, χωρίς ταγκαρισμένα πρόσωπα και labels, χωρίς το stress του όλου marketing που γίνεται στο Instagram. Μόνο μόδα και στυλ, πηγαία κομψότητα που μπορεί να βρει κανείς άφθονη στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας(αν έχεις πάει στο Παρίσι, σίγουρα καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται).

https://www.instagram.com/p/CRx3xVNLhqw

Όπως εξομολογείται στα μηνύματα του λογαριασμού φθάνουν συχνά αιτήματα για συνεργασίες και εμπορικές προσφορές, που απορρίπτονται συνοπτικά. «Δεν θέλω το Parisiens in Paris να γίνει ένα μέρος όπου αναφέρονται labels και άνθρωποι. Κατά τη γνώμη μου, το θέμα του κάθε look είναι το στυλ. Μου αρέσει, που διαχωρίζεται από μια μάρκα ή ένα άτομο. Συνήθως, το κοινό αναγνωρίζει τα προϊόντα ή τα αναφέρει στα σχόλια, αλλά αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κάποιος εξαναγκασμός. Κάποτε μια κοπέλα θέλησε να την κάνω tag στη φωτογραφία μου, όχι για νομικούς λόγους, αλλά για να κερδίσει followers. Απλώς διέγραψα τη φωτογραφία. Δεν μπαίνω σε αυτό το παιχνίδι. Και έπειτα αποφάσισα, ότι είναι καλό να δείξουμε τους ανθρώπους από πίσω για μια φορά(με την πλάτη): γνωστός ή άγνωστος, δεν αλλάζει τίποτα, αφού σπάνια βλέπουμε το πρόσωπο του».

parisiensinparis-(5).jpg
parisiensinparis.jpg

Το «καλό» φαίνεται πως τελικά νίκησε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το «Parisiens in Paris» να έχει αποκτήσει εκτός από ένα τεράστιο κοινό, κάτι που αποτυπώνεται και στις 778.000 followers του account, και πολλούς μιμητές σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας να έχουν αποκτήσει έναν αντίστοιχο street style account, από τη Μαδρίτη, μέχρι το Λονδίνο, το Άμστερνταμ αλλά και την Αθήνα. Ρίξε μια ματιά και δες τις πιο όμορφες εικόνες από τους δρόμους της πόλης, που συχνά ξεπερνούν και τα πιο λαμπερά front rows.