Chris Pine: Το αψεγάδιαστο στυλ του έκλεψε τα ηνία από τον Harry Styles πολύ πριν το Spitgate

Ναταλία Κατσακιώρη
Chris Pine: Το αψεγάδιαστο στυλ του έκλεψε τα ηνία από τον Harry Styles πολύ πριν το Spitgate

 (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Invision

Όλοι μιλάνε για το νέο Brad Pitt, μήπως έχουν δίκιο;

Drama, drama, drama και ακόμη λίγο drama. Το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας έχει σημαδευτεί για πάντα από την παρουσίαση του «Don't Worry Darling», της περιβόητης και πολύπαθης ταινίας της Olivia Wilde, που έχει τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, για όλους τους λάθος λόγους. Δεν θα μιλήσουμε, όμως, εδώ για τις παραιτήσεις των ηθοποιών, για την ανόρεχτη παρουσία της Florence Pugh και τις απόψεις της περί σεξουαλικοποίησης του επαγγέλματος της ηθοποιού, μέσα από τις τόσο έντονες σκηνές σεξ και τις οικογενειακές ιστορίες πίσω από το διαζύγιο της ίδιας της Wilde, αλλά και τον αγώνα για την επιμέλεια των παιδιών της, που τέθηκε σε συζήτηση, με αφορμή την ταινία.

Μέσα σε όλα αυτά, ο αγαπημένος του κοινού Harry Styles και ξεκάθαρος star της ταινίας (να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι είναι και το νέο αγόρι της Wilde), δημιούργησε ένα περιστατικό, που το Hollywood θα θυμάται για χρόνια. Καθώς έσκυψε για να καθίσει στη θέση του, την ημέρα προβολής της ταινίας, φάνηκε σαν να έφτυσε το συμπρωταγωνιστή του Chris Pine, που καθόταν δίπλα του. Πανικός και ταραχή σε δημοσιογράφους, μέσα και σαφώς στα social media, που έσπευσαν να δημιουργήσουν το hashtag #spitgate στο Twitter και να αρχίσουν τις εικασίες για το περιστατικό. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ, ότι και οι δύο πλευρές των Styles και Pine μιλάνε για κατασκευασμένη είδηση και διαψεύδουν ότι ο Harry έφτυσε το συνάδελφο του.

Προσωπικά αδυνατώ να σκεφτώ -και να δεχτώ- ότι ένας άνθρωπος σαν το Harry Styles θα μπορούσε ποτέ να φτύσει ένα συμπρωταγωνιστή του και μάλιστα σε δημόσια θέα. Αν και οι σχέσεις μεταξύ τους δεν φαίνονται, πράγματι, να είναι και οι καλύτερες, αν κρίνει κανείς από τις παγωμένες αντιδράσεις του Pine κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Harry Styles, αλλά και το πάγωμά του την ίδια τη στιγμή του υποτιθέμενου περιστατικού. Ας δεχτούμε τουλάχιστον αυτό: δεν τα πάνε καλά. Και να πω την αλήθεια ίσως και εγώ να μην συμπαθούσα τον Chris Pine, αν ήμουν Harry Styles.

Italy Venice Film Festival 2022 Don't Worry Darling Red Carpet

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision
Italy Venice Film Festival 2022 Don't Worry Darling Photo Call

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Invision

Chris Pine vs Harry Styles: Η ζυγαριά της μόδας έγειρε πριν το #Spitgate.

Ναι ο Harry Styles είναι λίγο -πολύ το είδωλο μιας γενιάς. Τουλάχιστον αυτό έδειχνε η μέχρι τώρα πορεία του. Το στυλ και ο τρόπος που ντύνεται, τόσο στα shows όσο και στην προσωπική του ζωή, τον έχουν βάλει στη λίστα με τα πιο edgy style icons των τελευταίων χρόνων. Δεν υπήρξε ποτέ προσωπικά αγαπημένος μου, κυρίως γιατί δεν αγαπώ την τεράστια μεταστροφή μιας προσωπικότητας και του στυλ της εν γένει. Τι εννοώ με αυτό; Ο Harry ξενκίνησε ως μέλος των One Direction, με μία άκρως συμβατική εικόνα. Cool αλλά συνηθισμένη και προβλέψιμη, αν εξαιρέσεις κάποια jackets που φρόντιζε να ρίξει πάνω από τα basic σύνολα του. Έπειτα, στη σόλο καριέρα του έγινε το πιο «λαμπρό αστέρι» με extreme, genderless επιλογές που δημιούργησαν μια εντελώς νέα εικόνα για εκείνον, την οποία φυσικά και υποστηρίζει και έχει σίγουρα άποψη πάνω σε αυτή. Απλώς εγώ τυχαίνει να πιστεύω στη μοναδική ιδιοφυΐα των ταλέντων στο χώρο της μόδας, εκείνων που είναι έτσι, γιατί δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο. Και ο Harry δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Στο «Don't Worry Darling» στάθηκε δίπλα σε έναν αντικειμενικά πανέμορφο άνδρα, τον Chris Pine, που έχει αυτή τη στόφα του old Hollywood. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλάνε για τον νέο Brad Pitt, ένα όνομα για το οποίο δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο παρελθόν κάποιος αντικαταστάτης. Κόκκινο παντελόνι, λευκό 60s πουκάμισο, μπλε navy σακάκι και classy loafers: αυτό ήταν το πρώτο look που είδαμε στο Φεστιβάλ Βενετίας και ο φακός αμέσως στράφηκε στην εξαιρετική του ενέργεια και το ανεπιτήδευτο, ανδρικό στυλ του. Στο κόκκινο χαλί τόλμησε ένα total white σύνολο με camel σακάκι, ασορτί παπιγιόν και loafers. Αέρας γνήσιας κομψότητας, δίπλα στον μάλλον αναμενόμενο Harry Styles, με τις μεγάλες καμπάνες και τα oversized πέτα του.

Italy Venice Film Festival 2022 Don't Worry Darling Photo Call

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Invision

Δεν χρειάζεται νομίζω από όλα τα παραπάνω να πω ότι έχω ταχθεί στο team Chris Pine, όχι μόνο επειδή εκτιμώ το classic ανδρικό στυλ, αλλά γιατί μάλλον νιώθω μία μικρή εξάντληση από το όλο επιτηδευμένα cool και διαφορετικό στυλ του Harry Styles. Δεν χρειάζεται πάντα να κάνεις θόρυβο για να είσαι ανατρεπτικός. Η γνήσια επαναστατική διάθεση επάνω στη μόδα ξεχωρίζει πάντα, χωρίς πολλά-πολλά, μέσα από την ίδια της τη μαγική σκέψη και εκτέλεση. Ο Chris Pine είναι το νέο style icon και ανυπομονούμε να δούμε την πορεία του.