Silly little trends: Οι πιο περίεργες τάσεις των φετινών fashion weeks- Εσύ αλήθεια θα τις φόραγες;

Ναταλία Κατσακιώρη
Silly little trends: Οι πιο περίεργες τάσεις των φετινών fashion weeks- Εσύ αλήθεια θα τις φόραγες;

Από το weird girl, στις πιο παράξενες τάσεις που είδαμε στις φετινές πασαρέλες για την επόμενη άνοιξη. 

Στη μόδα άρεσαν πάντα και θα εξακολουθούν να αρέσουν τα «περίεργα». Τα περίεργα σχέδια, τα περίεργα πατρόν, τα περίεργα υφάσματα, τα περίεργα πρόσωπα και τα περίεργα shows. Δεν κατάλαβα αλήθεια ποτέ μου, γιατί οι λέξεις περίεργος και περιέργεια έχουν αποκτήσει αρνητική σημασία. Προσωπικά υπήρξα ανέκαθεν περίεργη για το κάθετι και θεωρούσα την περιέργεια προσόν(όχι φυσικά με την έννοια του κουτσομπολιού). Ειδικά, όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ως «περίεργος τύπος», σημαίνει κυρίως ότι παρουσιάζει ένα ειδικό ενδιαφέρον, ότι έχει μία ιδιαιτερότητα που αξίζει να γνωρίσεις. Οπότε ας σταματήσουμε να είμαστε καχύποπτοι με το ξεχωριστό και το διαφορετικό.

Το ίδιο ισχύει πάνω-κάτω και για τις τάσεις που βλέπουμε κατά καιρούς να λανσάρονται από τους αγαπημένους μας σχεδιαστές και δεν θα έπρεπε να μας κάνουν να απορούμε. Και αυτό γιατί μία καλλιτεχνική φύση δεν θα μπορούσε παρά να είναι φιλοπερίεργη, να αγαπά το διαφορετικό, το εκκεντρικό και το κραυγαλέο σε πολλές περιπτώσεις. Άλλες φορές το πείραμα αποδεικνύεται πετυχημένο και άλλες όχι.

Τις τελευταίες σεζόν, και μέσα από την ανάπτυξη του Tik Tok, του πιο δημιουργικού social channel μέχρι στιγμής, έχουμε δει την Gen Z να αναπτύσσει και ένα νέο είδος αισθητικής, αυτής του weird girl. Το weird girl trend είναι μία διαφορετική ανάγνωση του preppy back to school style, αλλά με ένα πιο πολύχρωμο και μοναδικό τρόπο. Έχοντας πάρει την πρώτη του επιρροή από το ιαπωνικό στυλ Harajuko, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε cartoon, ήρωα βίντεο παιχνιδιού και παραδοσιακής ιαπωνικής ενδυμασίας.

https://www.instagram.com/p/CjQKrZpDQ0P

Στο ίδιο mood απελευθέρωσης και αυτοέκφρασης είναι και οι αγαπημένοι μας designers, και προσπαθώντας όλοι φυσικά να στοχεύσουν το νέο κοινό της Gen Z, παρουσίασαν φέτος μία σειρά από πολύ ιδιαίτερα trends. Άλλα άρεσαν, άλλα θεωρήθηκαν ακραία ή και κιτς και άλλα θα μας απασχολήσουν άμεσα, αφού θα τα δούμε σίγουρα στο street style.

Balenciaga-PO-S23-017.jpg

Balenciaga

Prada-S23-019.jpg

Prada

Τα 5 silly trends που είδαμε στα catwalks. Θα το τολμήσεις;

Curvy heels: Τα στραβά αυτά τακούνια είναι πολύ πιο κοντά στο σωστό κέντρο βάρους του σώματος μας, άρα και πολύ πιο άνετα.

Dior-clp-S23-068.jpg

Art works πάνω στα ρούχα: Τα υφάσματα γίνονται ο καμβάς και οι σχεδιαστές βγάζουν το ζωγράφο που κρύβεται μέσα τους.

https://www.instagram.com/p/CjSsx3WDyLU

Τσάντες «κουκλάκια»: Η εκδοχή του οίκου Gucci είναι η πιο χαρακτηριστική.

unknown_308154898_615856010009623_1173348060566390448_n.jpg

The Florist: Μετά τη Zendaya και το Loewe φόρεμα με τον τεράστιο κρίνο, αυτό το trend θα πρωταγωνιστήσει σίγουρα στο feed μας.

Loewe-S23-004.jpg

Τα ασιδέρωτα: Οι οίκοι Prada και Acne Studios παρουσίασαν items που μοιάζουν σαν να τα πήρες από τη μπουγάδα σου.

Acne-S23-002.jpg