Είναι ο Teddy Santis ο νέος Ralph Lauren; Ο Έλληνας σχεδιαστής που έγινε ο αγαπημένος της Αμερικής

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι ο Teddy Santis ο νέος Ralph Lauren; Ο Έλληνας σχεδιαστής που έγινε ο αγαπημένος της Αμερικής

O Teddy Santis και το brand του Aimé Leon Dore έχει γίνει η νέα street style εμμονή της Αμερικής. Είναι τελικά ο νέος Ralph Lauren;

«Community». Αυτή είναι η λεζάντα του brand Aimé Leon Dore, του Ελληνοαμερικανού σχεδιαστή Teddy Santis, που έχει κάνει όλο τον κόσμο της μόδας να μιλάει για εκείνον εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα ιδιαίτερο κράμα μεταξύ της ελληνικής παράδοσης και όλων των εικόνων που έχει ένα παιδί Ελλήνων μεταναστών από τη Μυτιλήνη, που μεγάλωσε σε ένα από τα πολλά greek restaurants του Κουίνς, και της αμερικάνικης κουλτούρας στους δρόμους της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 90'. Ξεικινώντας ως DJ ο Teddy πέρασε γρήγορα στο κομμάτι της μόδας λανσάροντας σχετικά γρήγορα μια ολοκληρωμένη σειρά ρούχων και αξεσουάρ, μετά τα πρώτα hoodies, sneakers και joggers που είχαν εκτινάξει τις πωλήσεις του πρώτου flagship store στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος είναι πλέον ο καλλιτεχνιός διευθυντής της New Balance, αναλαμβάνοντας το κομμάτι των sneakers, ενώ μετράει και πολλές ακόμη κορυφαίες συνεργασίες, όπως αυτή με την Porsche και το συλλεκτικό αυτοκίνητο που δημιούργησε για αυτή.

https://www.instagram.com/p/CeTVPBdjAOa

Αυτά, όμως, είναι λίγο-πολύ πληροφορίες που ξέρεις ήδη για τον Teddy Santis και το Aimé Leon Dore. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως ο ίδιος κάνει όλη αυτή την προσπάθεια μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει την οικογένεια του πίσω στη Μυτιλήνη, αλλά και τα παιδιά από το χωριό του, όπως έχει δηλώσει σε μία παό τις σπάνιες συνεντεύξεις του στη Vogue. Τι είναι όμως αυτό που έκανε την Αμερική να αγαπήσει τόσο πολύ τις καμπάνιες του με βοσκούς και ψαράδες από τα χωριά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού το κοινό σχηματίζει ουρές έξω από το κατάστηματά του στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο; Είναι το σύμπαν, το cool σκηνικό μιας αληθινή κοινότητας από τους δρόμους της Αμερικής, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά προφανώς ο ίδιος ο Santis, έχοντας μεγαλώσει στους δρόμους του Κουίνς και συνθέτοντας τα θέλω της 90s hip hop γενιάς με την ανεπιτήδευτη σχέση που μπορεί να έχει με τα ρούχα του ένας γέρος ψαράς σε κάποιο ψαροχώρι.

Οι 5 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα αξεσουάρ του χειμώνα

unknown_308713322_818737462637268_8868065378701790874_n.jpg

Φωτογραφίες από την καμπάνια του Aimé Leon Dore από τους δρόμους της νέας Υόρκης.

Είναι ο Teddy Santis ο νέος Ralph Lauren;

Στον κόσμο της μόδας αρέσει να συγκρίνει και να χρήζει διαδόχους, νικητές και χαμένους. Έτσι μετά την ανδρική εβδομάδα μόδας δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Emily Bode θα είναι η διάοδχος του Ralph Lauren, του πρώτου σχεδιαστή στην ιστορία που δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύμπαν για τον καταναλωτή, ταυτίζοντας την πορεία του και το όνομα του με την ίδια την Αμερική. Ο Eugene Rabkin, editor των κορυφαίων περιοδικών Highsnobiety και Style Zeitgeit, ποντάρει όμως στον Teddy Santis. Και εμείς το ίδιο. Γιατί είναι το ίδιο το κοινό των ΗΠΑ που τον έχει αναδείξει σε απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας και την τελευταία επένδυση του κολοσσού της LVMH στο brand Aimé Leon Dore, τότε μάλλον όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι η επέκταση και η ανάπτυξη του brand είναι on its way.

https://www.instagram.com/p/CS6oapqnSvA

Celebrities και αναγνωρισμένα μέλη της fashion κοινότητας έχουν ήδη αγκαλιάσει την ασιθητική του Teddy, που ακροβατεί ανάμεσα στα ρούχα ενός Έλληνα παππού, που βάζει το πουλόβερ του για να πάει στο καφενείο και του LeBron James, γιατί όπως εξηγεί ο ίδιος τα ρούχα τους δεν είναι στυλ, δεν είναι άποψη, είναι η συνέχεια του εαυτού τους. Εμείς δίνουμε την ψήφο μας φυσικά στο Aimé Leon Dore και θέλουμε το νέο αμερικάνικο σύμπαν να έχει ελληνική γεύση, με τον Teddy να γίνεται ένας άλλος Ralph Lauren, πιο αληθινός, πιο δικός μας.