Η Bella Hadid λέει πως είναι οκ να είσαι άσχημη και μιλά για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Bella Hadid λέει πως είναι οκ να είσαι άσχημη και μιλά για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση

H Bella Hadid είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν μιλήσει κατά καιρούς ανοιχτά για την κατάθλιψη και τις ψυχολογικές διαταραχές. Και τώρα μας λέει πως είναι απολύτως εντάξει να είμαστε άσχημοι.

Ζούμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο. Αυτό είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στην παιδική σου ηλικία, στις πρώτες συναναστροφές με τα άλλα παιδάκια γύρω σου. Και όλο αυτό εξελίσσεται ανάλογα σε όλη την πορεία της ζωής μας. Όταν, μάλιστα, μιλάμε για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων που στηρίζεται στην εικόνα, τότε τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα. Όπως και ξέφυγαν μέσα στα χρόνια που η μόδα αναπτύχθηκε με την εμπορική μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Μία τρελή επιχείρηση, που καταναλώνει με τρελή ταχύτητα τα ταλέντα, την ομορφιά και τη δημιουργία.

Τα κορίτσια που ασχολούνται με το modelling είναι οι κύριοι εκφραστές αυτής της εικόνας. Ούτε τα ρούχα, ούτε οι designers. Είναι εκείνες που ενσαρκώνουν το όνειρο πάνω σε ένα catwalk και γίνονται αυτόματα αυτή η θεική μορφή, που αποκτά την έννοια του προτύπου για εκατομμύρια κορίτσια εκεί έξω. Η Bella Hadid συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στη λίστα με τα super models της γενιάς της και έχει γίνει η μούσα πολλών σχεδιαστών. Είναι, όμως, και εκείνη που μίλησε ανοιχτά γαι την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού. Είναι και πάλι αυτή που θέλει να πει στους followers της ότι είναι οκ να είσαι άσχημη.

Η αμερικάνικη Vogue τιμά τον Karl Lagerfeld με ένα θρυλικό all-star εξώφυλλο λίγο πριν το Met Gala

https://www.instagram.com/p/CqCDVz0t1NC

Η Bella Hadid αφιερώνει ένα εκτεταμένο post για την ομορφιά στους followers.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα για σένα από όσα μπορούν να δουν τα μάτια… Θέλω να το θυμάσαι πάντα αυτό. Η ομορφιά θα λάμπει πάντα από μέσα... Και θα αγαπιέστε για πάντα όχι για την ομορφιά σας, αλλά για την καρδιά σας, την ευγένειά σας. Την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια σας για τον κόσμο και τη φύση. Θυμηθείτε να αναγνωρίσετε αυτά τα θεϊκά μέρη στον εαυτό σας και στους άλλους. Μόλις αισθανθούμε όμορφα μέσα μας, θα νιώθουμε όμορφα και εξωτερικά. Δώστε στον εαυτό σας την αγάπη που δίνετε στους άλλους. Αγαπήστε το σώμα σας σαν να είναι ο ναός σας. Σταματήστε να συγκρίνεστε, αρχίστε να γεμίζετε τον εαυτό σας με όλα τα πράγματα που θέλετε να είστε. Σταματήστε να αμφιβάλλετε και αρχίστε να ονειρεύεστε. Ο σκοπός της ζωής μας είναι και θα είναι πάντα η σύνδεση, η αγάπη και η κοινότητα. Τα υπόλοιπα θα κυλήσουν και θα έρθουν ελεύθερα. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, σας παρακαλώ. Όταν δεν μπορείτε να σταματήσετε να συγκρίνετε τον ευατό σας με τους άλλους να το θυμάστε αυτό. Είστε όμορφοι και τέλειοι και όχι λόγω της εξωτερικής σας εμφάνισης. Υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ σαν και εσάς στον κόσμο. Είστε μοναδικοί και μπορείτε να φέρετε κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό και σκόπιμο στον κόσμο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μην αμφιβάλλετε ποτέ για την ικανότητά σας να αλλάξετε τον κόσμο. Αν διαβάζετε αυτά τα λόγια, να θυμάστε ότι σας αγαπώ. Ακόμα και αν δεν τα διαβάζετε, σας στέλνω την αγάπη μου σε πλήρη αφθονία».

https://www.instagram.com/p/CqmGMmyt_H3

Αυτά ήταν τα λόγια που αφιέρωσε η Bella Hadid στους followers της με ένα post και έγραψε όλα τα παραπάνω στη σχετική λεζάντα. Την εποχή που η αποδοχή της διαφορετικότητας παλεύει να ισορροπήσει μέσα σε όλη αυτή την προβολή των τέλειων σωμάτων και προσώπων στα social media, είναι σίγουρα ενθαρρυντικό και inspiring να βλέπουμε μία super star του modelling να μιλάει για την αποδοχή και την αγάπη προς τη μοναδικότητα του εαυτού μας. Και για αυτό αγαπάμε τη Bella λίγο παραπάνω!

bella_hadid-(4).jpg

Photo: Instagram/@bellahadid