Η αμερικάνικη Vogue τιμά τον Karl Lagerfeld με ένα θρυλικό all-star εξώφυλλο λίγο πριν το Met Gala

Ναταλία Κατσακιώρη
Η αμερικάνικη Vogue τιμά τον Karl Lagerfeld με ένα θρυλικό all-star εξώφυλλο λίγο πριν το Met Gala

To τεύχος Μαίου της αμερικάνικης Vogue γιορτάζει το σπουδαίο έργο του Karl Lagerfeld σε μία φωτογράφιση με τις δέκα αγαπημένες του μούσες.

Ο Karl Lagerfeld υπήρξε αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία της μόδας. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς τη βιογραφία του και ολόκληρη την καριέρα του για να κατανοήσει το μέγεθος ενός σχεδιαστή, που παρέλαβε έναν αποδυναμωμένο οίκο όπως η Chanel, φέρνοντας τον και πάλι στην κορυφή της βιομηχανίας. Ο ίδιος, όμως, δεν ταυτίστηκε ποτέ στην πραγματικότητα με ένα και μόνο κομμάτι της δουλειάς του, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την περσόνα του ζωντανή μέχρι την τελευταία στιγμή. Το Met Gala 2023 έρχεται να τιμήσει το έργο του, αφιερώνοντας το θέμα του στο μεγάλο designer.

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά του κορυφαίου fashion event η Anna Wintour, η οποία υπήρξε και στενή προσωπική του φίλη, αποφάσισε να γιορτάσει αυτή τη στιγμή μέσα από το εξώφυλλο Μαίου της Vogue US στο οποίο συμμετείχαν δέκα διαφορετικοί σχεδιαστές και δέκα διαφορετικές αγαπημένες του μούσες, που φωτογραφήθηκαν στο Grand Palais, το οποίο βρίσκεται σε μία φάση ανακαίνισης, με την υποστήριξη του οίκου Chanel.

Kendall Jenner: Συνεχίζει την παράδοση του πιο stylish πασχαλινού φορέματος με μία vintage επιλογή

https://www.instagram.com/p/Cq5uNt5JQgA

Ένα εξώφυλλο που προμηνύει όλα όσα θα δούμε στο φετινό Met Gala.

Αυτό που ζητήθηκε από του δέκα αγαπημένου σχεδιαστές Pier Paolo Piccioli, Donatella Versace, Thom Browne, John Galliano, Christopher Rogers, Olivier Rousteing, Simone Rocha, Chitose Abe, Jun Takahashi και από το δημιουργικό studio του οίκου Gucci, ήταν να ενώσουν τα κομμάτια της δικής τους δημιουργικότητας με τη μεγάλη κληρονομιά και τις επιρροές του Karl Lagerfeld. Δέκα custom made σύνολα αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, που μας έδωσαν μια μικρή γεύση από το τι θα δούμε στο κόκκινο χαλί του Met Gala σε δύο εβδομάδες.

vogue_us_lagerfeld-(3).jpg

Οι ίδιοι, μάλιστα, οι designers μίλησαν στην κάμερα της Vogue για τη γνωριμία τους με τον Karl Lagerfeld και μοιράστηκαν μαζί μας την κρυφή, ιδιωτική του πλευρά.

Η φωτογράφιση για άλλη μια φορά από την κουρφαία Annie Leibovitz και τα μοντέλα που συμμετείχαν ήταν όλες εκείνες οι γυναίκες που σημάδεψαν τις collections και τα shows του Karl Lagerfeld με την παρουσία τους. Οι Anok Yai, Shalom Harlow, Kendall Jenner, Liu Wen, Adut Akech, Natalia Vodianova, Naomi Campbell, Amber Valletta, Gigi Hadid και Devon Aoki βρέθηκαν μαζί σε ένα εξώφυλλο με ρούχα των οίκων Chanel και Fendi, τους δύο οίκους που μεταμόρφωσε ο Karl και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του. Στη φωτογράφιση συμμετείχε και η Choupette Lagerfeld, η αγαπημένη γάτα του μεγάλου σχεδιαστή, που ήτανε π=άντα μαζί του και έχει μάλιστα και δικό της Instagram account.

https://www.instagram.com/p/Cq5WVNdAEbX

«Ο φόρος τιμής στον Karl Lagerfeld είναι ένας φόρος τιμής στην ίδια τη ζωή, μία γιορτή στην πιο αγνή της μορφή. Λείπει σε όλους μας τόσο πολύ,» έγραψε η Anna Wintour στο σημείωμα που άφησε για το τεύχος, για να συνεχίσει. «Μια ζωή σαν αυτή του Karl—γεμάτη δόξα, ανησυχία, πάντα ανοιχτλη και γεμάτη συναρπαστικές ανατροπές, στροφές και μεταμορφώσεις— δικαιολογεί μια γιορτή, και αυτό είναι που έχουμε οργανώσει εδώ. Είναι ένα μεγάλο project, με πολυπλοκότητα και φιλοδοξίες, που και ο ίδιος ο Karl θα είχε εγκρίνει».

vogue_us_lagerfeld-(1).jpg