Met Gala 2023: Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά κάνουμε ένα recap στις εμφανίσεις που σημάδεψαν το θεσμό

Met Gala 2023: Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά κάνουμε ένα recap στις εμφανίσεις που σημάδεψαν το θεσμό

Η Lady Gaga με Brandon Maxwell, 2019. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP, File)

Invision

Το Met Gala του 2023 αναμένεται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Ας θυμηθούμε τις κυρίες που έκλεψαν τα φλας μέσα στα χρόνια.

Ο θεσμός του Met Gala ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της μόδας, για αυτό και η Anna Wintour φροντίζει να έχει μία άκρως exclusive λίστα με προσκεκλημένους. Γιατί το κόκκινο χαλί και οι εμφανίσεις των παρευρισκόμενων είναι στην ουσία και το πιο σημαντικό στοιχείο της βραδιάς. Για αυτό και η επιλογή του θέματος και των προσωπικοτήτων που θα κληθούν να ενώσουν το όραμα και το προσωπικό τους στυλ με το θέμα της εκάστοτε χρονιάς είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Εκεί μπαίνουν, φυσικά, και όλοι οι κορυφαίοι οίκοι του κόσμου και οι σχεδιαστές, που παίρνοντας έμπνευση από την τρέχουσα έκθεση, δημιουργούν ένα αξέχαστο look για το red carpet.

https://www.instagram.com/p/Cq5UjFQOZig

To φετινό θέμα είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα Karl Lagerfeld και το τεράστιο έργο, που έχει αφήσει πίσω του, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον κόσμο της μόδας μέχρι την απογείωση της καριέρας του στον οίκο Fendi και μετά φυσικά στη Chanel. Η Anna Wintour φρόντισε, ήδη, να μας προετοιμάσει για το τι πρόκειται να δούμε στο κόκκινο χαλί μέσα από το νέο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue, όπου δέκα σχεδιαστές και δέκα αγαπημένες μούσες του Karl Lagerfeld ενώθηκαν στη δημιουργία δέκα ξεχωριστών looks με αναφορές στο τεράστιο αχρείο του. Θα μπορούσε να είναι και ένα μικρό preview.

Η αμερικάνικη Vogue τιμά τον Karl Lagerfeld με ένα θρυλικό all-star εξώφυλλο λίγο πριν το Met Gala

https://www.instagram.com/p/CrWEPboNsr7

Πριν, όμως, προετοιμαστούμε για τη φετινή χρονιά και τα red carpet looks του 2023, έχουμε σίγουρα να θυμηθούμε πολλά από τον κορυφαίο θεσμό και τις εμφανίσεις που μας χάρισαν κατά καιρούς οι λαμπερές κυρίες. Η Rihanna και η Lady Gaga μπορεί να πει κανείς ότι είναι οι experts του Met Gala με κάθε εμφάνιση τους να μπαίνει αμέσως στη λίστα με τα κορυφαία looks στην ιστορία του θεσμού. Το ίδιο ισχύει και για τη λαμπερή Blake Lively, που έχει αφήσει και τη δική της υπογραφή στο Met Gala, με την παρουσία της να είναι κάθε χρόνο μία από τις πιο πολυαναμενόμενες.

Tα looks που άφησαν εποχή στο κόκκινο χαλί του μεγαλύτερου θεσμού της μόδας: