Τα υφασμάτινα τριαντάφυλλα θα είναι το hot αξεσουάρ του καλοκαριού -4 τρόποι να τα φορέσεις και εσύ

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα υφασμάτινα τριαντάφυλλα θα είναι το hot αξεσουάρ του καλοκαριού -4 τρόποι να τα φορέσεις και εσύ

Μία τάση που είναι ιδανική για όσους βαρέθηκαν τα florals αλλά όχι τα λουλούδια.

Τα στοιχεία που έχουν μπει πλέον στην γκαρνταρόμπα μας από τη δεκαετία του 1990 είναι τόσα πολλά, που μιλάμε για μία κανονική «αναπαράσταση» του αξεπέραστου 90s style. Φυσικά, και τα 00s είναι η δεκαετία που σαρώνει τα πάντα με το comeback της αυτή τη στιγμή, αλλά τα elegant ρομαντικά στοιχεία από τα 90s θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας, γιατί είναι πιο αβίαστα και δεν κάνουν αυτό το επιθετικό statement του Y2K style. Από τα ρούχα, στα παπούτσια και τώρα πια στα αξεσουάρ δεν υπάρχει κομμάτι της ντουλάπας μας που δεν έχει πάρει ένα old school ύφος.

https://www.instagram.com/p/Cq2XtqMsRVp

Τώρα, λοιπόν, που μπήκαμε στην άνοιξη και τα florals άρχισαν να κυκλοφορούν παντού στην πόλη, τα κορίτσια της μόδας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τους λάτρεις των λουλουδένιων prints και τους αντίστοιχους haters. Εκτός, όμως, από τα αναμενόμενα, λοιπόν, patterns τα τριαντάφυλλα έχουν κάνει τη δική τους εμφάνιση σε κανονική 3D μορφή, πάνω σε αξεσουάρ, φορέματα αλλά και σαν αυτόνομα ολόκληρα υφασμάτινα τριαντάφυλλα σαν καρφίτσες, που μπορούν να κολλήσουν σε κάθε item. Δεν είναι λίγοι και οι σχεδιαστές που παρουσίασαν υπέροχα τριαντάφυλλα στις συλλογές του όπως ο Anthony Vaccarello για τον Yves Saint Laurent, η Magda Butrym και πολλοί άλλοι.

Το Cluttercore είναι η μαξιμαλιστική τάση που έχει κατακτήσει τη μόδα -Και μάλλον τη χρειαζόμαστε

https://www.instagram.com/p/CnU3ygrJ5Dr

Αν θες να υιοθετήσεις την τάση, σου έχουμε 4 τρόπους για να την ακολουθήσεις:

Minimal top με τριαντάφυλλο: Ένα τόσο πληθωρικό αξεσουάρ ταιριάζει τέλεια πάνω σε ένα top με απλή γραμμή. Επίσης, η θηλυκή νότα σε ένα αυστηρό, ανδρόγυνο item όπως το παρακάτω γιλέκο είναι που θα ανεβάσει το στυλ σου σε άλλο level.

roses_summer_2023-(6).jpg

Photo: Instagram/@alyssainthecity

Σαν ζώνη: Είναι η πιο εύκολη εκδοχή αυτής της τάσης. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα μία τέτοια ζώνη μόνη σου, αγοράζοντας ένα τριαντάφυλλο και προσαρμόζοντας το πάνω σε ένα κορδόνι ή μια κορδέλα. Voila!

roses_summer_2023-(8).jpg

Photo: Instagram/@couturekulten

Στο λαιμό: Είτε πιο σφιχτά, είτε πιο χαλαρά, σαν ένα τύπου κολιέ, ένα μεγάλο τριαντάφυλλο είναι υπέροχο στο λαιμό μας. Καλό θα ήταν να επιλέξεις και ένα top με ανοιχτούς ώμους για να δημιουργήσεις το ιδανικό κάδρο για το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

roses_summer_2023-(2).jpg

Photo: Instgram/@elenagiadaa

Ραμμένο πάνω σε ρούχα: Εδώ ή θα ψάξεις να βρεις ένα item από τα brands που παρουσίασαν τέτοια ρούχα ή μπορείς πάλι να ακολουθήσεις το δρόμο του DIY. Με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης θα βρεις σίγουρα κάποιο μαγαζί με αξεσουάρ και κουμπιά για ρούχα, όπου θα βρεις και τριαντάφυλλα μποτονιέρες για να τα ράψεις σε ένα φόρεμα ή ένα μπλουζάκι σου.

roses_summer_2023-(1).jpg

Photo: Instagram/@vivian.yrl