Οι iconic black εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από τα catwalks των πιο εμβληματικών οίκων μόδας

Οι iconic black εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από τα catwalks των πιο εμβληματικών οίκων μόδας

Διαχρονικό, κλασικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την κομψότητα. Το μαύρο ήταν, είναι και θα είναι μία top στυλιστική επιλογή, που βρίσκει πάντα τον τρόπο να «φιγουράρει» ανάμεσα στα κορυφαία fashion trends της εκάστοτε σεζόν.

Για το φετινό φθινόπωρο και τον χειμώνα που πλησιάζει, βέβαια, το μαύρο αναδεικνύεται στον «κανόνα» των πλέον iconic εμφανίσεων, αφού κυριαρχεί ως μέρος των νέων style trends, ενώ έχει πρωτοστατήσει στα catwalks των πιο εμβληματικών οίκων μόδας.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και χρειάζεσαι inspiration, πες «ναι» στο new black και συνέχισε να διαβάζεις. Διότι στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις τις iconic black εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στα catwalks φέτος και τις fashion τάσεις που -όπως και να το κάνουμε- δείχνουν καλύτερες σε μαύρη απόχρωση! Έτοιμη για style renewal;

Τα little black dresses στην πιο updated εκδοχή τους

Το διαχρονικό, θηλυκό και αγαπημένο LBD (ναι, το μικρό, μαύρο φόρεμα) θα έχει πάντα μία θέση στη γυναικεία ντουλάπα. Όπως καθετί στη μόδα όμως, ενίοτε αλλάζει και αναβαθμίζεται και για τη φετινή winter/fall season, η μόδα σε παρακινεί να φορέσεις το δικό σου little black dress με ένα twist.

Γεωμετρικά μοτίβα, έντονο μαύρο, ιδιαίτερα cut και σε αρκετές περιπτώσεις, έξτρα μήκος. Αυτά είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το πώς θα επιλέξεις το νέο, το δικό σου μαύρο φόρεμα, όπως θα αντιληφθείς βλέποντας τι ανέδειξαν στα catwalks οίκοι μόδας, όπως εκείνος του Alexander McQueen.

Picture2.jpg

Fashion inspo! Αν αναζητάς το νέο σου black dress, τα γεωμετρικά cuts σίγουρα θα δώσουν μία ιδιαίτερη «πινελιά» στα look σου. Το στοιχείο-«κλειδί» όμως, που θα κάνει ένα total black look να ξεχωρίσει, είναι το ίδιο το χρώμα! Βλέπεις, το little black dress πρέπει να μαγνητίζει με το έντονο μαύρο του. Το tip μας, λοιπόν, είναι να προσπαθήσεις να διατηρείς το μαύρο σου φόρεμα σαν καινούργιο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Picture3.jpg

Ώρα να αφεθείς στη γοητεία του ασπρόμαυρου

Ο χειμώνας που έρχεται θέλει να συνδυάζεις το πιο ανανεωμένο, έντονο μαύρο με λευκές λεπτομέρειες, δημιουργώντας ιδιαίτερους black and white συνδυασμούς. Ουσιαστικά, οι ασπρόμαυρες στυλιστικές επιλογές έρχονται να απογειώσουν το preppy style και να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τις πιο «αυστηρές» γραμμές.

Τα black and white look, βέβαια, γίνονται ακόμη πιο elegant, luxurious και επιβλητικά αυτήν την σεζόν, όπως είδαμε παρακολουθώντας τα fashion shows αγαπημένων οίκων μόδας, όπως των Emporio Armani και Chloé.

Fashion inspo! Αν θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το κορυφαίο fashion trend στην πιο εντυπωσιακή του εκδοχή, επίλεξε ρούχα από υφάσματα που χαρίζουν στις εμφανίσεις σου «νότες» πολυτέλειας, όπως το βελούδο, ενώ σε ό,τι αφορά στα μαύρα elements των look σου, φρόντισε να διακρίνονται για την ένταση του χρώματος, ώστε να μπορούν να «λάμπουν» και να κάνουν stand out.

Picture4.jpg

Power dressing και δώσε έμφαση στους ώμους

Η μόδα των 80s κάνει comeback και μάλιστα, στην πιο… empowering εκδοχή της. Και αν υπάρχει ένα στοιχείο από τον κόσμο της μόδας, που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τη δεκαετία του ‘80, πρόκειται -φυσικά- για το trend των έντονων ώμων.

Συνδυάζοντας τις αυστηρές γραμμές του σύγχρονου preppy style και τη γοητεία του μαύρου, με το στυλ και την άνεση που μας παρέχουν τα oversized ρούχα, οι έντονοι ώμοι κάνουν take over στα look μας θέτοντας τις βάσεις του νέου power dressing. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οίκοι μόδας, όπως οι Saint Laurent και Balenciaga, τους «τίμησαν».

Picture5.jpg

Fashion inspo! Μήπως η μητέρα σου έχει φυλάξει με προσοχή ένα μαύρο jacket, ένα πουλόβερ ή ένα πουκάμισο με έντονους ώμους από τα 80s; Τώρα είναι η ώρα να περάσει σε εσένα. Με μερικές τροποποιήσεις -στην περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο- και τη σωστή φροντίδα με το νέο Persil Renew Black, θα ενταχθεί τέλεια στα look σου και θα δείχνει σαν καινούργιο. Άλλωστε, αν είσαι eco-lover, γνωρίζεις καλά ότι μία νέα προσθήκη στις εμφανίσεις σου… δεν χρειάζεται να είναι πάντα νέα!

Picture6.jpg

Οι φούστες κάνουν take over στα παντελόνια

Η μόδα των 00s έχει μία σταθερή δυναμική το τελευταίο διάστημα. Και παρότι δεν θέλουμε να επιστρέψουν στη μόδα όλα τα trends που φορούσαμε πριν από μία εικοσαετία, κάποιοι από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο μας καλούν να τολμήσουμε και να δούμε από μία άλλη οπτική, μία πολύ ιδιαίτερη 2000s τάση: Εκείνη που θέλει να φοράμε τις φούστες μας πάνω από τα παντελόνια.

Φέρνοντας στις εμφανίσεις μας μία πιο punk και funky αισθητική και με το μαύρο να κυριαρχεί, το συγκεκριμένο trend είναι τολμηρό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό. Και με γνωστούς οίκους μόδας, όπως οι Givenchy και Chanel, να το «αγκαλιάζουν», σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Fashion inspo! Για να αναδείξεις αυτό το στυλ, φρόντισε να μην «φορτώνεις» τα look σου με έξτρα αξεσουάρ και επιπλέον layering, μιας και ο punk συνδυασμός της φούστας πάνω από το παντελόνι, το κάνει ήδη αρκετά έντονο. Επίσης, προτίμησε τις μονόχρωμες και δη, για τον χειμώνα το μαύρο. Να θυμάσαι απλώς ότι για να είναι επίκαιρο, το μαύρο πρέπει να είναι μαύρο, δηλαδή έντονο.

Picture7.jpg

Το μαύρο είναι μια iconic απόχρωση που αποθεώνεται ξανά και ξανά, ένα χρώμα που παραμένει σταθερά επίκαιρο, εμβληματικό και διαχρονικά μέσα στη μόδα. Αρκεί απλώς το μαύρο που επιλέγεις για τα ρούχα σου, να είναι μαύρο, δηλαδή να έχει την ένταση και τη «λάμψη» που του αναλογεί.

Είσαι έτοιμη να κάνεις το δικό σου total black statement, εντάσσοντας το νέο μαύρο στα look σου, με έμπνευση από τις τάσεις και τις προτάσεις των κορυφαίων της μόδας; Ναι, η new black fashion season ξεκινά και προβλέπεται… blAckMAZING!