Το κίνημα #RethinkFashion μας καλεί να επανεξετάσουμε τα outfit της γκαρνταρόμπας μας

Το κίνημα #RethinkFashion μας καλεί να επανεξετάσουμε τα outfit της γκαρνταρόμπας μας

Είσαι έτοιμη να αλλάξεις συνήθειες με τη βοήθεια του Persil και με τα κατάλληλα daily tips;

Αλήθεια, μήπως κάθε σεζόν εμπλουτίζεις την γκαρνταρόμπα σου με νέα κομμάτια; Άραγε, τα look σου βασίζονται στα fashion trends που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε εποχή; Μήπως τα ρούχα που δεν φοράς και βρίσκονται στην ντουλάπα σου, είναι περισσότερα από εκείνα που αξιοποιείς καθημερινά;

Αν απάντησες θετικά έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με τη μόδα και να επανεξετάσεις τα κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Και για να συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται να αλλάξεις στυλ ή να προμηθευτείς νέα outfit. Αρκεί να μάθεις περισσότερα για τη slow fashion και για την ακρίβεια, για το κίνημα #RethinkFashion by Persil! Είσαι έτοιμη;

Πάτα pause και προτίμησε τη γοητεία του διαχρονικού από εκείνη του επίκαιρου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι σημαίνει slow fashion. Βρίσκεται, λοιπόν, απέναντι από τη fast fashion και ουσιαστικά μας καλεί να υιοθετήσουμε πιο βιώσιμες συνήθειες, μέσα από τις στυλιστικές μας επιλογές.

Για την ακρίβεια, η slow fashion και το κίνημα #RethinkFashion by Persil μας καλούν να φροντίζουμε καλύτερα τα ρούχα μας, ώστε να διατηρούνται περισσότερο, αντί να αγοράζουμε συνεχώς καινούρια επειδή τα παλιά μας ξεθώριασαν ή γιατί το μαύρο τους έχασε την ένταση και τη λάμψη του. Μας καλουν, επίσης, να κάνουμε πιο «έξυπνα» τις fashion αγορές μας, προτιμώντας items με πιο κλασικό και διαχρονικό χαρακτήρα, που μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις για πολλούς στυλιστικούς συνδυασμούς -αντί να γεμίζουμε τις ντουλάπες μας με ό,τι επιβάλλουν τα trends της εκάστοτε σεζόν.

Όλα αυτά ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο κίνημα μας υπενθυμίζει τη σημασία του να επενδύουμε σε πιο ποιοτικά ρούχα, σε ρούχα που φτιάχνονται με υπευθυνότητα προς τον πλανήτη και κυρίως, να προτιμούμε την ποιότητα από την ποσότητα.

#RethinkFashion by Persil ή αλλιώς, ώρα να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με τη μόδα

Αν αναλογιστείς ότι το 60% των ρούχων πετάγεται επειδή το χρώμα του ξεθωριάζει, ότι οι γυναίκες φορούν κατά μέσο όρο μόνο το 20% των ρούχων τους τακτικά, πως για την παραγωγή ενός τόνου βαμμένου υφάσματος απαιτούνται 200 τόνοι καθαρού νερού, ότι περίπου 728.789 μικροπλαστικά απελευθερώνονται από το πλύσιμο ενός φορτίου συνθετικών ενδυμάτων και πως μεταξύ άλλων, η βιομηχανία της μόδας κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο ρυπογόνος στον κόσμο, καταλαβαίνεις γιατί έχει έρθει η ώρα να ξανασκεφτείς τη σχέση που έχεις αναπτύξει με τη μόδα.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς θα αλλάξεις ξαφνικά fashion συνήθειες; Τα βήματα είναι απλά, αρκεί να έχεις τη διάθεση να αποκτήσεις ένα πιο βιώσιμο lifestyle και μαζί με αυτό, μία καλύτερη σχέση με τη μόδα. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά inspiring slow fashion tips!

1699860680264-443677926-Picture2.jpg

#1 Φρόντισε τα ρούχα σου για να φαίνονται σαν καινούργια

Σίγουρα δεν θέλεις να φορέσεις ένα μαύρο φόρεμα που έχει ξεθωριάσει ή ένα black t-shirt που… δεν είναι πια μαύρο. Για να μην καταλήγεις να πετάς τα ρούχα σου, πριν το προβλεπόμενο, δοκίμασε να τα φροντίζεις λίγο καλύτερα. Τι μπορείς να κάνεις; Το πλύσιμο των ρούχων παίζει τον βασικότερο ρόλο και ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια, όπως το Persil.

Σκέψου απλώς ότι στο πλαίσιο του κινήματος #RethinkFashion, το Persil για 2η συνεχόμενη χρονιά συνεργάστηκε με την σχολή μόδας της Ρομίνας Καραμανέα στο sustainability project «ΒACK in BLACK». Οι σπουδαστές της σχολής κλήθηκαν να δημιουργήσουν sustainable συλλογές ρούχων με πρωταγωνιστή το μαύρο χρώμα, τις οποίες παρουσίασαν σε ένα μοναδικό FASHION SHOW, στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας! Έτσι, μέσω του κινήματος #RethinkFashion το Persil ενώνει την τέχνη της μόδας και της βιωσιμότητας τονίζοντας την σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και του slow fashion.

Γενικά, καλό είναι να θυμάσαι πως τα προϊόντα Persil είναι πιο απαλά με τα ρούχα, οπότε τα προστατεύουν καλύτερα κατά την πλύση. Επίσης, για να φροντίζεις καλύτερα τα ρούχα σου και να τα διατηρείς σαν καινούργια για περισσότερο, όταν τα βάζεις στο πλυντήριο, προσπάθησε να επιλέγεις χαμηλές θερμοκρασίες. Βλέπεις, το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι λιγότερο πιθανό να απελευθερώσει πλαστικές ίνες. Ακόμη, μην ξεχνάς κάθε φορά που γεμίζεις το πλυντήριο, να χρησιμοποιείς χαμηλότερες στροφές στυψίματος, καθώς και ότι είναι προτιμότερο να στεγνώνεις τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο και όχι στο στεγνωτήριο.

1699860726334-174228884-Picture3.jpg

#2 Βρες την απαραίτητη έμπνευση για ένα πιο sustainable στυλ

Από τις influencers που ακολουθείς, μέχρι τα κινήματα που επιλέγεις να γίνεσαι μέρος τους και τους σχεδιαστές που θαυμάζεις. Αν χρειάζεσαι έμπνευση για να αποκτήσεις μία πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα, ψάξε να τη βρεις στους κατάλληλους ανθρώπους και τα κατάλληλα brands.

Το κίνημα #RethinkFashion του Persil, που συμβάλλει στη βιώσιμη μόδα και είναι inspired από την slow fashion, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Τι ακριβώς είναι το κίνημα #RethinkFashion; Ουσιαστικά, μέσα από διάφορες δράσεις συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των καταναλωτών γύρω από τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον. Σκέψου απλώς ότι στο πλαίσιο του κινήματος #RethinkFashion, το Persil συμμετείχε πέρυσι σε ένα μοναδικό sustainable fashion show, στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας!

Πιο αναλυτικά, το Persil ήταν ο υποστηρικτής της σχολής μόδας της Ρομίνας Καραμανέα, στο Fashion Show της 31ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας. Οι σπουδαστές της σχολής, λοιπόν, συμμετείχαν σε ένα πολύ ξεχωριστό sustainable fashion project, με τίτλο «Reinventing The Little Black Dress». Στόχος της δράσης ήταν να έρθει στο σήμερα το iconic μαύρο φόρεμα, ένα διαχρονικό κομμάτι της μόδας, αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και το καλύτερο; Τα φορέματα που δημιούργησαν οι σπουδαστές, εμπνεύστηκαν από το μπουκάλι του Persil, ενώ χρησιμοποιήθηκαν βιώσιμα υλικά κατά τη δημιουργία τους!

#3 Κάνε κάθε μέρα πιο sustainable επιλογές για το στυλ σου

Από τα ρούχα που φοράς, μέχρι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς για τη φροντίδα τους. Όλα διαδραματίζουν τον ρόλο τους, αν θέλεις να αποκτήσεις μία καλύτερη σχέση με τη μόδα, μία σχέση που θα ωφελεί τον πλανήτη, το στυλ σου, αλλά και το ίδιο σου το budget.

Τι μπορείς να κάνεις; Προσπάθησε να επενδύεις στην ποιότητα και τη διαχρονικότητα, αντί για την ποσότητα και τα trends, σε ό,τι αφορά στο στυλ σου. Βλέπεις, είναι πιο σημαντικό να έχεις στην ντουλάπα σου κλασικά κομμάτια, τα οποία θα μπορείς να φοράς για χρόνια, από επίκαιρα items που δεν θα είναι in-fashion σε λίγους μήνες.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας Persil για τη φροντίδα των ρούχων σου, όχι μόνο θα τα διατηρείς για περισσότερο καιρό σαν καινούργια (και έτσι, θα λες «όχι» στη γρήγορη μόδα), αλλά παράλληλα θα κάνεις μία sustainable καταναλωτική επιλογή. Διότι το Persil έρχεται σε νέες, 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, που περιέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ έχει και ανανεωμένη φόρμουλα, με πάνω από 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

1699860757781-247768493-Picture4.jpg

Αν αγαπάς τη μόδα, μία είναι η επιλογή που αξίζει να κάνεις: #RethinkFashion. Με λίγα λόγια, επένδυσε στη φροντίδα των ρούχων σου και δημιούργησε μία γκαρνταρόμπα με περισσότερα ποιοτικά, διαχρονικά κομμάτια που θα μπορείς να φοράς για πολλά χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο και το στυλ σου θα αναβαθμίσεις με timeless προσθήκες, αλλά και θα φροντίσεις το περιβάλλον και φυσικά, το budget σου. Είσαι έτοιμη να ανακαλύψεις τη sustainable πλευρά της μόδας;