La Garçonne: Μία festive συλλογή ρούχων φέρνει το Old Hollywood Glam στις εμφανίσεις μας

Διονυσία Καλαποθαράκου
La Garçonne: Μία festive συλλογή ρούχων φέρνει το Old Hollywood Glam στις εμφανίσεις μας

Το αγαπημένο, ελληνικό brand «WE ARE» δημιούργησε μία limited Χριστουγεννιάτικη συλλογή ρούχων για να κάνουμε αυτές τις γιορτές ακόμα πιο λαμπερές (με ένα retro twist κομψότητας).

H festive συλλογή του αγαπημένου, ελληνικού fashion brand «WE ARE Design» ονομάζεται «La Garçonne» και αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη γυναίκα ανεξάρτητη, λαμπερή, μία «επαναστάτρια» που καινοτομεί όχι μόνο με το στυλ αλλά και με τη δυναμική προσωπικότητά της.

WEARE-2438647edit.jpg

Στη μεταπολεμική Αμερική των 20s, τα νέα κορίτσια πέταξαν τους κορσέδες τους, κόντυναν τα μαλλιά και τις φούστες τους, βάφονταν έντονα, χόρευαν τζαζ και τσάρλεστον, φλέρταραν και διασκέδαζαν. Το ομώνυμο βιβλίο τoυ Victor Margueritte, το οποίο μεταφράστηκε ως το «Αγοροκόριτσο», ασχολείται με τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας που όταν μαθαίνει ότι ο αρραβωνιαστικός της την απατά, αποφασίζει να ζήσει τη ζωή ελεύθερα και με τους δικούς της όρους. Μεταξύ άλλων, αυτό περιελάμβανε πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Για τα δεδομένα του 1922 που κυκλοφόρησε και το πλαίσιο μίας ιουδαιοχριστιανικής πατριαρχικής κοινωνίας η θεματική του βιβλίου ήταν ιδιαίτερα τολμηρή. Μία γυναίκα με ελεύθερη σκέψη που ζει τη ζωή της μακριά από τα κοινωνικά «καλούπια» της εποχής. Το «La Garçonne» θεωρήθηκε σκανδαλώδες και έκανε ακόμη και τον συγγραφέα να χάσει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

WEARE_FW23_0712_red_closeup.jpg

Αντλώντας, λοιπόν, έμπνευση από το στυλ «La Garçonne» ή αλλιώς τα Flapper Girls της δεκαετίας 1920, και αυτή τη δυναμική, απελευθερωμένη γυναίκα που αντιπροσωπεύουν, αυτή η συλλογή γίνεται ενσάρκωση της διαχρονικής γοητείας και της ανεπιτήδευτης σαγήνης. Με mini και maxi φορέματα, το brand «WE ARE Design» δημιούργησαν έναν συνδυασμό vintage κομψότητας με μοντέρνες πινελιές, χαρακτηριστικό των συλλογών «WE ARE».

WE ARE: Ένα ελληνικό brand δημιούργησε μία συλλογή βγαλμένη από twisted παραμύθια

Με tailored γραμμές και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, κάθε ρούχο αναδεικνύει την ουσία αυτού του επιδραστικού κινήματος της μόδας, μια αίσθηση απελευθερωμένης θηλυκότητας. Υπαινιγμοί μοτίβων Art Deco στολίζουν τη συλλογή και αποτελούν ωδή στην ξεχωριστή αισθητική της εποχής.

Ας είναι αυτή η συλλογή μια υπενθύμιση ότι το vintage στυλ δεν εξασθενεί ποτέ, εξελίσσεται απλώς μαζί μας. Happy New Year!