Το να φοράς «βαρετά» ρούχα στη δουλειά είναι η απελευθερωτική τάση που θα σου αλλάξει τη ζωή

Ναταλία Κατσακιώρη
Το να φοράς «βαρετά» ρούχα στη δουλειά είναι η απελευθερωτική τάση που θα σου αλλάξει τη ζωή

Γιατί πόσο ακόμα θα ακούμε για όλα αυτά τα micor trends του Tik Tok;

Το look του γραφείου έχει γίνει ξαφνικά μεγάλο θέμα. Μετά τις καραντίνες και το μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που κατάφεραν να συνεχίσουν να εργάζονται σε remote θέσεις, έγινε μια μεγάλη επιστροφή της μόδας σε αυτό που «τεχνικά» ονομάζουμε office style. Και αυτό είναι από μόνο του κάπως αντιφατικό.

working_style-(1).jpg

Είναι αντιφατικό σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην αγορά εργασίας, ανάμεσα στους Millennials, τους Zillennials και τους Genzers, οι οποίοι φαίνεται να έχουν έρθει στην απόλυτη σύγκρουση. Η εποχή των μαζικών παραιτήσεων και της απλής παραδοχής των Genzers ότι δεν πρόκειται να θυσιαστούν για μία δουλειά που τους πληρώνει ελάχιτσα χρήματα και πρακτικά δεν τους προσφέρει κάποιες βασικές διευκολύνσεις, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την κάπως πιο ξεπερασμένη πια άποψη των Millennials ότι το να εξελιχθείς απαιτεί κόπο και ότι αρκεί και μόνο το συναίσθημα του να είσαι δημιουργικός σε μια δουλειάς, ανεξαρτήτως των αποδοχών σου. Η αλήθεια προφανώς βρίσκεται κάπου στη μέση. Σε αυτό πάντως που συμφωνούμε όλοι είναι ότι το πιο δύσκολο πράγμα στις μέρες μας είναι η ισορροπία ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή.

working_style-(2).jpg

Office siren: Tο στυλ που θα φορέσουμε στο γραφείο το 2024 είναι μια ωδή σε όλα τα hot girls

Βαρετά ρούχα ή office siren;

Και κάπου εδώ ξεκινάει η οξύμωρη όπως είπαμε παρατήρηση της εμμονής της μόδας με το office style. Τα περισσότερα trends έχουν κάτι από το style του γραφείου, ενώ υπάρχουν ήδη πολλά micro trends και aesthetics στο Tik Tok, τα οποία αναφέρονται σε αυτήν ακριβώς τη διάθεση να κάνουμε το office look μας πιο ενδιαφέρον και statement. Το office siren trend για παράδειγμα, το οποίο με έμπνευση από τα 90s και 00s έρχεται να βάλει και πάλι στο sexiness στην επαγγελματική μας εμφάνιση, είναι ένα από αυτά. Μόνο που αυτή τη φορά επανέρχεται χωρίς κριτική, χωρίς σεξισμό, χωρίς περίεργα σχόλια γύρω από τον γυναικείο ερωτισμό.

Και κάπου εκεί σαν μπερδεμένη Zillennial έρχομαι να ρωτήσω: γιατί όλος αυτός ο κόπος; Γιατί μία τόσο εξεζητημένη προσπάθεια να μπούμε σε έναν τρόπο τινά ρόλο και να αφήσουμε πίσω μας την κατάκτιση του casual Friday all week long; Εξάλλου οι minimal 90s φόρμες είναι και πάλι στη διάθεσή μας, με οίκους όπως οι Prada, Gucci, Valentino και Fendi έχουν φροντίσει για αυτήν ακριβώς την ανάγκη μας. Να μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε τη «στολή» γραφείου μας ανάμεσα σε εκπληκτικής ποιότητας basics, τα οποία θα καθαρίσουν την εικόνα και το μυαλό μας και θα μας βοηθήσουν να αφοσιωθούμε σε ότι και αν είναι αυτό που θέλουμε.

Gucci-S24-016.jpg

Gucci SS24

Είναι ωραίο εξάλλου μερικές φορές να ποντάρεις στην ομοιομορφία ή την «ανωνυμία» του στυλ σου, και τότε είναι ακριβώς που θα καταλάβεις πόσο απελευθερωτικό είναι. Ίσια κοστούμια, cozy, μονόχρωμα πλεκτά, φούστες σε γραμμή pencil, ζακέτες και άνετα, ψηλόμεσα παντελόνια, sneakers και loafers θα συνεχίσουν να μας αποδεικνύουν ότι το να φοράς τελικά «βαρετά» ρούχα στο γραφείο μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει το δικό σου comfort zone. Χωρίς micro trends και ρόλους.

Fendi-F23-013.jpg

Fendi FW23