Εβδομάδα Μόδας στην Κοπεγχάγη: Τα highlights από τα χθεσινά shows των Rotate και Helmstedt

Ναταλία Κατσακιώρη
Εβδομάδα Μόδας στην Κοπεγχάγη: Τα highlights από τα χθεσινά shows των Rotate και Helmstedt

Το Copenhagen Fashion Week έχει κάνει 

Εχθές ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης με όλες τις FW24 συλλογές των αγαπημένων μας brands να έχουν πλέον παρουσιάσει στο catwalk αλλά και σε λαμπερά presentations τις ιδέες τους για τον επερχόμενο χειμώνα. Ένα από τα shows που περιμένουμε πάντα στην τελευταία μέρα του fashion week στην Κοπεγχάγη είναι και αυτό της Helstedt. Μιλάμε για μία από τις πιο αγαπημένες και γνωστές σχεδιάστριες της Δανίας, που έχει συμπεριληφθεί μάλιστα και στον κατάλαγο των Thirty under 30s του Forbes, με τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες μόλις πριν λίγα χρόνια.

Helmstedt-F24-079.jpg

Και όμως δυστυχώς η συλλογή που είδαμε στο χθεσινό της show μάλλον μας απογοήτευσε. Η χρωματική απλέτα ήταν αρκετά μουντή, με το καφέ και το καμηλό να πρωταγωνιστούν, μαζί με all time αγαπημένο της μπλε και γαλάζιο. Είδαμε motifs με super ήρωες και εξωγήινους, casual σύνολα με jackets και παντελόνια, πλεκτά και denim, τα signature cloudy prints της σε mesh φορέματα, tops και φούστες αλλά και κάποια λίγο πιο ιδιαίτερα looks, όπως τα πρώτα της tweed skirt suits.

Helmstedt-F24-005.jpg

Όλο το show συμπληρώθηκε με μπότες Ugg αλλά και ορειβατικά μποτάκια με γούνα, ενώ τα αξεσουάρ ήταν στην πραγματικότητα ανύπαρκτα. Δεν ήταν, όμως, αυτό που δεν μας ικανοποίησε στην πραγματικότητα, αλλά το γεγονός ότι ολόκληρο το show έμοιαζε με μια χιλιοειπωμένη ιδέα, χωρίς κεντρική ιδέα, αναπαράγοντας λίγο-πολύ όλα τα αυτά τα επιτυχημένα items που έχει ήδη το brand.

Helmstedt-F24-025.jpg

Ως highlight μπορούμε να αναφέρουμε τα πιο patchworked denims και κάποια σύνολα με knitwears, που σίγουρα ξεχωρίζουν για την τεχνική τους και τα όμορφα prints.

Catwalk looks:

Οι 4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης και μπορείς να φορέσεις από τώρα

Rotate: Tα επόμενα red carpet looks του 2024.

Ένα brand που ανέβηκε αργά και σταθερά, έχοντας τη στήριξη πολλών celerities όπως η Khloe Kardashian, με ένα γυναικείο σχεδιαστικό δίδυμο να κρύβεται πίσω από τις δημιουργίες που βλέπουμε στο catwalk. Και αυτός είναι από μόνος τους ένα λόγος που έχει κερδίσει τόσο την προσοχή μας. Το girl power feeling που παίρνεις κανείς, όταν βλέπει τη συλλογή.

Rotate-F24-007.jpg

Ο χειμώνας του 2024/2025, λοιπόν, προβλέπεται άκρως sexy και θηλυκό σύμφωνα με τον οίκο Rotate, με τάσεις όπως το sexy dressing, το κόκκινο, τις διαφάνειες και τα μεγάλα βολάν σε σχήμα τριαντάφυλλων να γίνονται τα highlights της συλλογής τους. Mini φορέματα με βολάν, maxi φούστες συνδυασμένες με casual πουλόβερ, παντελόνια με ιδιαίτερες υφές και κάποια ολόλευκα τύπου bridal looks για το κλείσιμο ήταν τα κορυφαία στοιχεία, σα οποία αξίζει να σταθούμε.

Rotate-F24-013.jpg

Μία συλλογή μέσα στην οποία σίγουρα η κάθε γυναίκα ξεχωρίζει τα δικά της αγαπημένα σύνολα, τις τάσεις που θα μπορούσε να εντάξει στο winter style της, με μία νότα από τα 90s και 00s trends που βλέπουμε τώρα παντού. Σίγουρα θα δούμε δημιουργίες της συγκεκριμένης συλλογής στο feed μας ή σε κάποιο κόκκινο χαλί.

Rotate-F24-033.jpg

Catwalk looks: