Η μητρότητα άλλαξε τη Χριστίνα Κοντοβά που θέλει η κόρη της να διασκεδάζει μέσα από τη μόδα

Ναταλία Κατσακιώρη
Η μητρότητα άλλαξε τη Χριστίνα Κοντοβά που θέλει η κόρη της να διασκεδάζει μέσα από τη μόδα
Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Μία μαμά και μία κόρη που πέρασαν ένα ξεχωριστό ταξίδι μέχρι να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Αν είσαι άνθρωπος της μόδας, τότε γνωρίζεις τη Χριστίνα Κοντοβά ως ένα μικρό «φαινόμενο» για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και μιλάμε για μία designer που δεν ξεκίνησε παραδοσιακά την ενασχόλησή της με τη μόδα. Δεν σπούδασε ποτέ σχέδιο μόδας, δεν παρακολούθησε κάποιο εξειδικευμένο master class. Παρόλα αυτά σήμερα έχει ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά labels με γυναικεία ρούχα, που έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, εκτός από το όνομά του CKontova.

Ένα πρωινό με τη Loukia στο πιο διάσημο bridal atelier της Αθήνας

christina_kontova-(4).jpg

Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

Και αυτό είναι πως όταν κανείς δει στο δρόμο ένα σύνολο που φέρει την υπογραφή της, θα καταλάβει αυτόματα ότι είναι δικό της. Πράγμα δύσκολο και ίσως ακατόρθωτο για μεγάλη μερίδα της σύγχρονης fashion σκηνής, η οποία μέσα στη δίνη των social media και της υπερπροσφοράς στον κόσμο της μόδας, προσπαθεί να ξεχωρίσει. Κι όμως ένα brand με minimal προσανατολισμό, έχει καταφέρει να κάνει το σικό του statement ακόμα, σε μια βιομηχανία που έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στο buzz και τις νέες φόρμες marketing που «απαιτεί» η Gen Z. Ίσως γιατί το ισχυρό DNA μιας basic γκαρνταρόμπας με σωστό tailoring έχει τελικά να πει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.

christina_kontova-(2).jpg

Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

Συναντηθήκαμε ένα μεσημέρι Παρασκευής στο νέο της showroom στον Νέο Κόσμο, ένα μέρος με άπλετο φως και τη μινιμαλιστική της ματιά να έχει διαμορφώσει απόλυτα την αισθητική του. Είναι από εκείνες τις γυναίκες που σε κάνουν να νιώθεις αμέσως άνετα και η γλώσσα του σώματός της προδίδει σιγουριά, ηρεμία και μια γλυκιά, συνειδητοποιημένη απόλαυση της στιγμής. Μιλήσαμε, φυσικά, για μόδα, για τη νέα της συλλογή, για τις τάσεις που αγαπάμε και όλα όσα θα φορέσουμε το επερχόμενο καλοκαίρι. Μόνο που σήμερα η συζήτησή μας είχε και έναν ακόμη συντελεστή. Αυτόν της μητρότητας. Το ταξίδι της Χριστίνας και της Ada είναι γνωστό στους περισσότερους, γιατί η ίδια φρόντισε να μιλήσει και να ενημερώσει όλες εκείνες τις οικογένειες που περιμένουν ένα παιδί να συμπληρώσει τη ζωή τους, για τη δική της εμπειρία να γίνει μαμά ενός κοριτσιού από την Ουγκάντα.

christina_kontova-(3).jpg

Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας η Χριστίνα Κοντοβά μας μίλησε για τη μητρότητα και πώς μπορεί να επηρεάσει την πορεία ενός δημιουργού, για την υπέροχη μαμαδίστικη μανία της να ντύνει στην αρχή την Ada με matching συνολάκια αλλά και το πόσο τελικά έχει και η ίδια αγκαλιάσει τη σχέση που έχει η κόρη της με τη μόδα, ενσωματώνοντας στοιχεία της κουλτούρας της ακόμα και στο δικό της προσωπικό στυλ.

christina_kontova-(5).jpg

Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

Και όλα αυτά λίγο πριν γιορτάσει για τρίτη φορά την ημέρα που σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω την πιο σημαντική παρουσία της ζωής μας, τη μητέρα μας. Μέχρι στιγμής πάντως την απασχολούν τα πάντα σε σχέση με την κόρη της, όπως μου είπε γελώντας. «Γιατί όταν γίνεσαι μαμά δεν υπάρχει κάτι που να μην σε απασχολεί».

Περί ελληνικής μόδας: Μια συζήτηση με την Ορσαλία Παρθένη για την εφαρμογή του Grecian Chic σήμερα

christina_kontova-(1).jpg

Photo Credit: Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

Η Χριστίνα Κοντοβά στο Queen.gr:

ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: Δες ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ