«Πριγκιπώ»: Δυο νέα κορίτσια δημιουργούν τα πιο παραμυθένια κοσμήματα της πόλης

«Πριγκιπώ»: Δυο νέα κορίτσια δημιουργούν τα πιο παραμυθένια κοσμήματα της πόλης

«Σκέφτομαι και δημιουργώ. Κάθε ιδέα και υλικό. Kαι έτσι σε πριγκιπώ... Με ένα κόσμημα...». Με αυτό το τετράστιχο, η Κέλλυ και η Καλομοίρα, δυο νέες κοπέλες που αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους παρά τα όποια εμπόδια, μας συστήνονται και μας παρουσιάζουν τις καταπληκτικές δημιουργίες τους. Και επειδή τα κοσμήματά τους μας έκλεψαν την καρδιά -κάτι που σίγουρα θα συμβεί και σε σας- τις καλέσαμε να μας μιλήσουν για τη δουλειά τους και να μοιραστούν μαζί μας τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Σαν φοιτήτριες το 2003 ξεκινούσαμε πολλές δραστηριότητες τις οποίες αφήναμε πάντα στη μέση όσο καλές κι αν ήμασταν. Θα μπορούσαμε, αντί για δημιουργοί κοσμημάτων, να ήμασταν πρωταθλήτριες διαφόρων αθλημάτων. Κάπως έτσι γραφτήκαμε σε ένα σεμινάριο στο Δήμο Παιανίας (αν ψάξετε στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου σας, όλο και κάτι δημιουργικό θα βρείτε) για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Και όχι μόνο δεν το παρατήσαμε, αλλά τελείωνε το μάθημα κι εμείς ξεχνούσαμε να φύγουμε. Παρακολουθούσαμε τη δασκάλα μας και μας ενέπνεε η ίδια στην αρχή, αλλά για μας ήταν πολύ δύσκολο να κατασκευάσουμε τις ιδέες μας γιατί είχαμε έλλειψη τεχνικής και το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση με το αρχικό μας σχέδιο. Σιγά, σιγά, δουλεύοντας το μέταλλο το αγαπήσαμε τόσο πολύ που προσπαθούσαμε να μάθουμε όλο και περισσότερες τεχνικές και να κάνουμε συνέχεια διαφορετικές κατασκευές. Και κάπως έτσι έρχεται η έμπνευση, πιάνοντας το υλικό, ανακαλύπτοντας την τεχνική, αράζοντας πολλά βράδια οι δυο μας, ψαχουλεύοντας η μία το μυαλό της άλλης. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Πριγκιπώ.

Με αργά και σταθερά βήματα, με ομαδικές εκθέσεις από το 2005 και δύο ατομικές το 2010 και το 2011, είδαμε ότι άρεσαν στον κόσμο, μια επιβεβαίωση που μας βοήθησε να συνεχίσουμε και να εξελισσόμαστε. Κάπου το 2009 ανοίξαμε και τη σελίδα μας στο facebook και εδώ είναι που προτείνουμε τα social media σαν τρόπο προώθησης της εκάστοτε δουλειάς. Τουλάχιστον εμάς μας βοήθησε να δείξουμε τη δουλειά μας σε πολύ κόσμο, πολύ περισσότερο από το εργαστηριάκι μας στην Παιανία!

Ξέρουμε ότι η περίοδος που ζούμε είναι δύσκολη, γι' αυτό προσπαθούμε να έχουμε χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με καλή ποιότητα. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι το ασήμι και ο ορείχαλκος, ενώ προστατεύουμε και τονίζουμε τα κομμάτια με διάφορες επιμεταλλώσεις. Όλο αυτό έχει κόστος το οποίο δε φαίνεται στην τελική τιμή του κοσμήματος. Αλλά επειδή κατανοούμε ότι το κόσμημα δεν είναι προϊόν πρώτης ανάγκης (ούτε καν δεύτερης), προσπαθούμε να κρατήσουμε την ισορροπία ανάμεσα σε εκείνον που αγοράζει και στη δουλειά μας.

Διαλέξαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, με κάθε κόστος. Και αν μας βγει, έτσι έχουμε πει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Στο ψαχτήρι για το νέο μας εργαστήριο στο κέντρο, μας έλεγαν όλοι οι «παλιοί» καλή τύχη και κουνούσαν απελπισμένοι το κεφάλι. Αλλά ήταν λίγο για να στερήσουν το όνειρό μας. Να συζητάμε κάτι άσχετο, και πάνω στην κουβέντα να σκέφτεται η μία ένα σχέδιο, να το επενδύει η άλλη, να τρέχουμε να το φτιάξουμε και όταν το δείξουμε, να κάνει μία κοπέλα χαρούμενη όταν το φορέσει.


Τα «Πριγκιπώ» μπορείτε να τα βρείτε στο prigkipw.blogspot.gr και στα ακόλουθα site:

facebook: www.facebook.com/Prigkipo

twitter: twitter.com/Prigkipw

etsy: www.etsy.com/shop/Prigkipo

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 34

Τηλέφωνο: 2130253687


Επίσης μπορείτε να τις γνωρίσετε από κοντά και να θαυμάσετε τα υπέροχα κοσμήματά τους (και να κάνετε κάποια δικά σας) στο 360 New Concept Bazaar ( Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, Σύνταγμα, στο πρώην H&M) στο οποίο θα συμμετέχουν, την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου.