Oι πιο iconic στιγμές της μόδας έχουν κάτι κοινό… το μαύρο χρώμα τους!

Διονυσία Καλαποθαράκου

Από το «Le Smoking» (aka γυναικείο tuxedo) που δημιούργησε ο Yves Saint Laurent το 1966 μέχρι τα εμβληματικά, μαύρα κορμάκια του Thierry Mugler, η μοναδική απόχρωση που δεν αντανακλά φως σε κανένα σημείο του ορατού φάσματος, πρωταγωνιστεί στα πιο ιστορικά fashion moments.

H σχέση μαύρου χρώματος και μόδας είναι μία ιστορία αγάπης που κρατάει χρόνια, όχι ένα εφήμερο love story. Έχει περάσει διακυμάνσεις -τα 80s πολλοί τα αγάπησαν, την πολυχρωμία τους ουδείς- και έχει γνωρίσει εποχές δόξας στα sophisticated 60s και τα μινιμαλιστικά 00s. Ποτέ όμως δεν έπαψε να ασκεί μία ιδιαίτερη γοητεία στην ψυχολογία μας και φυσικά να αξίζει μία ξεχωριστή θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα key pieces της ντουλάπας μας είναι μαύρα και γύρω του «χτίζουμε» τα casual, αλλά και τα βραδινά looks μας. Η Διονυσία Καλαποθαράκου, Διευθύντρια του Queen.gr και η Nαταλία Κατσακιώρη, Fashion Editor του site πρωταγωνιστούν στο παρακάτω video και σου αφηγούνται με pop και σύντομο τρόπο, την ιστορία πίσω από τη δημιουργία τριών εμβληματικών μαύρων κομματιών για την σύγχρονη fashion σκηνή.

Fashion Week Talks by Persil: Ένα phygital event για όλες τις τάσεις που είδαμε στις Εβδομάδες Μόδας

Η Ann Demeulemeester, η διάσημη Βελγίδα σχεδιάστρια και μία εκ των ιδρυτών του fashion «δόγματος» των «6 της Αμβέρσας» έχει πως «το μαύρο χρώμα είναι ποιητικό, θα φανταζόσουν ένα ποίημα σε κίτρινο χρώμα, σαν ένα φανταχτερό γιλέκο; Δεν νομίζω!». Και πατώντας το play θα ανακαλύψεις και εσύ πως ο λυρισμός και η ποίηση είναι δύο από τις λέξεις που περιγράφουν απόλυτα την «κυριαρχία» αυτού του χρώματος στην pop κουλτούρα. Το μαύρο όμως, δεν είναι μόνο μία «ιστορική αναφορά στα αρχεία της μόδας», είναι το Νο1 χρώμα για να κάνεις στυλιστικό update και το Persil Βlack είναι σύμμαχός σου σε αυτό. Φροντίζει τα μαύρα σου ρούχα, επαναφέρει τη λάμψη τους και σε βοηθάει να δημιουργήσει μία capsule wardrobe στην πιο chic απόχρωση. Join the -black- side of life!