Jason Wu,Cynthia Rowley & Prabal Gurung στις τελικές πρόβες των shows τους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Δέσποινα Καμπούρη
Jason Wu,Cynthia Rowley & Prabal Gurung στις τελικές πρόβες των shows τους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο





Είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο φανταστικές εμπειρίες της ζωής μου, να βρίσκομαι με το Queen.gr στη Νέα Υόρκη και να βλέπω τα shows όλων των αγαπημένων μου σχεδιαστών μόδας! Η τύχη να είσαι Διευθύντρια digital περιοδικού μόδας και ομορφιάς ανοίγει τις πόρτες των πιο σκληροπυρινικών backstages του κόσμου. Εκεί όπου φτιάχνονται οι τάσεις...



Είχα την χαρά να βρίσκομαι στα locations των shows πριν καλά καλά αυτά ανοίξουν διάπλατα τις μεγαλοπρεπείς πόρτες τους στους εκλεπτυσμένους καλεσμένους τους που ήρθαν στη Νέα Υόρκη από όλον τον κόσμο για να δουν πρώτοι τις δημιουργίες τους.



Κατάφερα να δω από κοντά τους σχεδιαστές την ώρα του έργου... Τη στιγμή που παρατηρούσαν εξονυχιστικά την κάθε παραμικρή λεπτομέρεια του ντεφιλέ.Τα μοντέλα, το περπάτημα, τον ρυθμό, τη μουσική, τα φώτα...



Αυτός που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση με την τελειομανία του, ήταν αδιαμφισβήτητα ο 38χρονος Jason Wu. Αυτός ο φοβερός καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Ταιβάν και μεγάλωσε στο Βανκούβερ έχοντας πάντα σαν όνειρο να γίνει σχεδιαστής μόδας. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο Parsons School of Design, και εκπαιδεύτηκε στο πλευρό του Narciso Rodriguez πριν λανσάρει την πρώτη του συλλογή ως δημιουργός - brand. Ο Jason Wu λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το show έκανε την τελική πρόβα μέσα στο Skylight Modern. Τον είδα να κάθεται μπροστά μου, front row, να παρακολουθεί την κάθε κίνηση στο catwalk και να περιφέρεται περιμετρικά από κάθε σημείο των καθισμάτων για να ελέγχει το οπτικό πεδίο και το πώς φαίνεται το show από κάθε πλευρά του χώρου. Δες τα βίντεο που τράβηξα για εσένα.

















Το ίδιο σχεδόν συνέβη και στο πιο χλιδάτο και εκλεπτυσμένο show της #nyfw2020: Του Prabal Gurung. Στον 65ο όροφο του Rockefeller Center με θέα το Empire State Building κάτω από πολυελαίους και υπό την μαγική version του New York του Φρανκ Σινάτρα στο πιάνο, ο 40χρονος σχεδιαστής μόδας από την Σιγκαπούρη παρέδωσε μαθήματα επαγγελματισμού και τελειομανίας. Σε λίγο πιο υψηλούς τόνους από τον Jason Wu, φρόντισε να επιπλήξει ευγενικά το μοντέλο που θα έκλεινε το show με τη βελούδινη μαύρη τουαλέτα επειδή πάτησε το φόρεμα τρεις φορές και σκόνταψε. Ζήτησε επίμονα να ξεκινήσει πιο αργά η μουσική ώστε να συγχρονιστούν τα μοντέλα και έκανε την πρόβα τρεις φορές. Τελικά στο κλείσιμο του show βγήκε χαρούμενος και ανακουφισμένος να ευχαριστήσει το κοινό και φυσικά αποθεώθηκε για το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα!



Τέλος, κατάφερα να τρυπώσω στο τελικό fitting της Cynthia Rowley στα Spring Studios όπου έγινε το show της. Η 61χρονη Αμερικανίδα σχεδιάστρια από το Ιλινόις, που ξεκίνησε την καριέρα της με τις 3.000$ που κληρονόμησε από τη γιαγιά της και σήμερα είναι πάμπλουτη, ήταν χαλαρή και κοινωνική στις πρόβες. Μιλούσε διαρκώς με τα μοντέλα της που επέλεξε η ίδια από casting και τακτοποιούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες των ρούχων όπως ήταν φορεμένα πάνω τους. Χαμογελούσε συγκρατημένα και έβαζε σε σωστή σειρά την εμφάνιση των μοντέλων στο runway. Η Rowley απέδειξε την εμπειρία της και την αυτοπεποίθηση της. Στο τέλος του show φίλε διακριτικά μπροστά από τα μοντέλα, έκανε μια μικρή υπόκλιση και χάθηκε πίσω από το backdrop.