#PFW: Οι Γαλλίδες θεωρούνται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, «εντός & εκτός» Εβδομάδας Μόδας

Διονυσία Καλαποθαράκου
#PFW: Οι Γαλλίδες θεωρούνται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, «εντός & εκτός» Εβδομάδας Μόδας

Και υπάρχουν επτά πολύ απλά πράγματα που κάνουν για να δικαιούνται αυτόν τον τίτλο.

IMG 0031 copy copy

Το Παρίσι της μεταπολεμικής διανόησης, το Παρίσι των «καταραμένων» ποιητών, το Παρίσι των υπερρεαλιστών ζωγράφων, το Παρίσι των φιλοσοφικών και υπαρξιακών αναζητήσεων, το Παρίσι των φωτεινών λεωφόρων και των αμετάβλητων στον χρόνο καφέ της Αριστερής Όχθης. Η Γαλλική πρωτεύουσα έχει ένα χαρακτηριστικό: γίνεται πυρήνας όλων των «ρευμάτων» που αναπτύσσονται γύρω της και αυτό δεν το έχει καταφέρει μόνο σε ό,τι αφορά τις θεωρητικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, αλλά και τη μόδα.

O μήνας των Fashion Weeks πάντα ρίχνει αυλαία με αυτή του Παρισίου και σαν απόλυτα συγχρονισμένη ορχήστρα, ο μαέστρος (aka βιομηχανία της μόδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται) ετοιμάζεται για το τελευταίο κρεσέντο πριν την κορύφωση αυτής της «οπερέτας» που λέγεται απλουστευμένα: «Συλλογές των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας για τη σεζόν F/W 2020-2021». Μετά τη χαοτική άλλα τόσο σύγχρονη Νέα Υόρκη, το αντισυμβατικά σοφιστικέ Λονδίνο και το «εκκωφαντικά» λαμπερό Μιλάνο, οι προβολείς των media, μοντέλων, influencers και buyers, στρέφεται στην «Πόλη του Φωτός» (ονομάζεται έτσι από το 1928 όταν και εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού) και η ομάδα του Queen.gr -μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη- ετοιμάζεται να δει/ αναλύσει/ αποκωδικοποιήσει τις προτάσεις των σχεδιαστών για τον επόμενο χειμώνα.

Πριν όμως από αυτό θα ανατρέξουμε στην πιο αγαπημένη, fashionable σταθερά: στο διαχρονικό, εκλεπτυσμένο στυλ των Γαλλίδων που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε γυναίκα που θέλει να θεωρείται κομψή. Αυτό βασίζεται σε 7 πάρα πολύ απλά -και πάρα πολύ κοινά που έχουν μεταξύ τους- πράγματα που προσέχουν στο ντύσιμό τους οι γυναίκες που εργάζονται και κατοικούν στο Παρίσι. Το ποια είναι θα τα δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery, το αν θα τα υιοθετήσεις είναι κάτι που έχεις τον χρόνο να σκεφτείς μέχρι να ξεκινήσει σε λίγες ώρες η Paris Fashion Week!
From Paris With Love… @Queen.gr

IMG 0035 copy


Η gallery Lafayette

Δες επίσης: #MFW: Βρέθηκα backstage με την MAC στο show Pucci x Koche και είδα το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ!