#PFW: Η Παριζιάνικη ομορφιά και σκέψεις για το τι θα δούμε στην Εβδομάδα Μόδας

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#PFW: Η Παριζιάνικη ομορφιά και σκέψεις για το τι θα δούμε στην Εβδομάδα Μόδας

Μία βόλτα στο Παρίσι αρκεί για να ξεχάσεις ό, τι ήξερες για την ομορφιά

Καθώς οι τελευταίες fashionistas καταφθάνουν στο Παρίσι για την τέταρτη και τελευταία Εβδομάδα Μόδας και φρέσκια μετά από την πρώτη Παριζιάνικη βόλτα μία σκέψη τριγυρίζει στο μυαλό μου: Τι συμβαίνει τελικά με τις Γαλλίδες; Η Παριζιάνικη ομορφιά είναι συνυφασμένη με ατημέλητα μαλλιά, ανύπαρκτο μακιγιάζ και ένα casual cool attitude που παρατηρεί κανείς στους δρόμους και τα καφέ της Πόλης του Φωτός είτε βρίσκεται σε εξέλιξη η fashion week είτε όχι. Οι Παριζιάνες ξεχωρίζουν με την απλότητά τους, δεν θα τις μπερδέψεις με άλλες, είναι αυτόφωτες. Τι συμβαίνει λοιπόν με τις Γαλλίδες; Από που πηγάζει αυτή η έμφυτη κομψότητα και αβίαστη ομορφιά; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Είναι ο εαυτός τους.

Paris str F19 074b

Οι γυναίκες του Παρισιού δεν προσπαθούν να βελτιώσουν αυτά που ήδη έχουν αλλά να τα αναδείξουν. Αντί να προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να υιοθετήσουν κάποιο look, αναζητούν το look που θα αναδείξει εκείνες. Οι Γαλλίδες φροντίζουν την επιδερμίδα τους ώστε να χρειάζεται όσο λιγότερο μακιγιάζ γίνεται, περιποιούνται τα μαλλιά τους ώστε να δείχνουν όμορφα ακόμα και στις bad hair days και όλα τα υπόλοιπα έρχονται φυσικά και υπέροχα αβίαστα πάντοτε με γνώμονα το less is more.

Paris str F19 133

Αυτός ο κανόνας ισχύει στα πάντα από τα μαλλιά, το στιλ και το μακιγιάζ τους ως και την περιποίησή τους. Η περιποίηση της επιδερμίδας για τις Γαλλίδες άλλωστε, ξεκινά από το φαρμακείο και έχει απλά βήματα. Όλα αυτά είδα να παρελαύνουν μπροστά μου στην σημερινή βόλτα που ήταν μάλιστα και από τις λίγες που έχω κάνει χωρίς να πρέπει να τρέξω να προλάβω κάποια παρουσίαση ή κάποιο γεύμα.

Paris str F19 1482

Καθισμένη με έναν καφέ στην Champs Elysees χάζεψα με τις ώρες τα casually cool κορίτσια που σίγουρα θα αρχίσω να βλέπω ξανά και ξανά από αύριο που θα ξεκινήσουν τα shows και μιας που το έφερε η κουβέντα… Μετά από εβδομάδες με αρκετά statement μακιγιάζ και sleek μαλλιά, ήρθε η ώρα, θεωρώ, να δούμε effortlessly όμορφα πρόσωπα και χτενίσματα –χωρίς ζελέ- από τους Parisian artists. Αν με ρωτάς, θα ήθελα να δω πρόσωπα σαν αυτά που είδα σήμερα παντού γύρω μου. Φακίδες, αληθινές επιδερμίδες, φυσικές λάμψεις, όμορφα φρύδια και μαλλιά χωρίς styling.

IMG 1404 copy

Μέχρι τότε, θα προσπαθήσω να αντιγράψω –όσο μπορώ- τις Παριζιάνες επιστρατεύοντας το Wild Rose Advanced Brightening Bi-Phase Booster της Κορρές για λάμψη και ξεκούραστη όψη, αφήνοντας τα μαλλιά μου να… κάνουν τα δικά τους και φορώντας μόνο λίγο ρουζ (εντάξει και λίγο κονσίλερ jeez!).

Διάβασε ακόμα: #PFW: Οι Γαλλίδες θεωρούνται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, «εντός & εκτός» Εβδομάδας Μόδας