O Oίκος Rodarte αγγίζει με το μαγικό ραβδί του τα ρούχα της επόμενης άνοιξης

Διονυσία Καλαποθαράκου
O Oίκος Rodarte αγγίζει με το μαγικό ραβδί του τα ρούχα της επόμενης άνοιξης

Μία collection που ισορροπεί ανάμεσα στον 40s ρομαντισμό και στις new goth σιλουέτες, φέρνει την μαγεία σε μία εποχή που η μόδα τη χρειάζεται όσο ποτέ.

rodarte1
rodarte2
rodarte3

«Όταν σχεδιάζουμε κάτι επιστρατεύουμε όλη μας την φαντασία, τώρα όμως είμαστε όλοι ‘εγκλωβισμένοι’ σε μία δύσκολη πραγματικότητα και πρέπει να προσαρμόσουμε το ‘όνειρο’ που αντιπροσωπεύει η μόδα, σε αυτήν», δήλωσε η Kate, η μία εκ των δύο αδερφών Mulleavy, του σχεδιαστικού duo που κρύβεται πίσω από το brand Rodarte.

Οι δύο γυναίκες που ζουν και εργάζονται στην Καλιφόρνια παρουσίασαν χθες, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, τη συλλογή τους για το επόμενο καλοκαίρι και τη σεζόν S/S 2021. Δεν απομακρύνθηκαν από το παραμυθένιο σύμπαν που έχουν «χτίσει» τα τελευταία 15 χρόνια γύρω από το brand τους αλλά άφησαν για λίγο στην άκρη τους extreme όγκους και τις volumed δημιουργίες που είναι στο DNA τους και «έπαιξαν» περισσότερο με φόρμες και σιλουέτες που ανταποκρίνονται στο lifestyle που όρισε η πανδημία.

Με τη μοναδική διαφορά πως ακόμα και όταν παρουσιάζουν pyjamas sets δεν χάνουν «τη μαγεία» και τον ρομαντισμό τους. 40s φορέματα με ψηλό γιακά, floral πουκάμισα και seventies ψηλόμεσα παντελόνια, ορίζουν το νέο casual chic look σε μία περίοδο που τα «party dresses» έχουν δώσει τη θέση τους σε μία indoor κομψότητα.

Το 2005 η Kate και η Laura ξεκίνησαν το brand τους κεντώντας παγιέτες και πούλιες πάνω στα βραδινά φορέματα που σχεδίαζαν, από το σαλόνι του σπιτιού τους. Σήμερα ίσως ξαναχρειαστεί να επιστρέψουμε όλοι «στο σπίτι» αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποτρέψει από το να βάλουμε μικρές δόσεις «μαγείας» και ρομαντικής αισθητικής στην γκαρνταρόμπα και στη ζωή μας.
Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 15 φθινοπωρινά φορέματα για να ξεκινήσουμε με στυλ τη νέα σεζόν