O Tom Ford ξέρει πώς να κάνει την άνεση να δείχνει αφόρητα sexy

Διονυσία Καλαποθαράκου
O Tom Ford ξέρει πώς να κάνει την άνεση να δείχνει αφόρητα sexy

Στη συλλογή του για τη σεζόν S/S 2021 έδωσε στις γυναίκες αυτό που έχουν ανάγκη πριν καν το ζητήσουν: αισθησιακά, χαρούμενα και loose post Covid-19 κομμάτια, μαζί!

«Tι αντιπροσωπεύει αυτή η συλλογή για εμένα; Tην ελπίδα πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Η μόδα συνεχίζει να χρειάζεται κομψά, casual ρούχα αλλά τώρα –περισσότερο από ποτέ- έχει ανάγκη και από κομμάτια που θα μας κάνουν να χαμογελάμε. Ρούχα που θα μας κάνουν να νιώθουμε καλά», με αυτό το εισαγωγικό σημείωμα ο Tom Ford παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν S/S 2021, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Και μπορεί να μην είχε κοινό, να μην είχε catwalk και να είδε όλος ο πλανήτης τα ρούχα του μέσα από στατικά posts, αλλά όλοι χαμογελάσαμε λίγο παραπάνω.

https://www.instagram.com/p/CFN0Gklsbyw


Ο Τοm Ford έκανε για ακόμα μία φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους: έδωσε στις γυναίκες «αυτό» που θα χρειαστούν για τους επόμενους μήνες πριν καν τα ζητήσουν. Ρούχα εμπνευσμένα από ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Fashion Illustrator, Αntonio Lopez, το οποίο είχε σαν βασικές πρωταγωνίστριες δύο top models των 70s, την Pat Cleveland και την Donna Jordan. Ρούχα άνετα, floral, με ρετρό αισθητική και αισθησιακές λεπτομέρειες.

Pyjamas sets, seventies flare παντελόνια, μεταξωτά πουκάμισα (τα φορούσε στα μοντέλα ανοιχτά μπροστά θυμίζοντας το show του Oίκου Gucci την άνοιξη του 1995) αλλά και κασμιρένια jumpers, animal printed σακάκια και μακριά κιμονό, εμπνευσμένα από την ανάγκη του σχεδιαστή να δει το μέλλον αισιόδοξα χωρίς όμως να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα που μας θέλει να σπαταλάμε τον περισσότερο χρόνο μας εντός σπιτιού.

https://www.instagram.com/p/CFN3b9GM4ZU

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι θέλω να σχεδιάσω τίποτα για αυτήν τη σεζόν. Πίστεψα κάποια στιγμή πως ίσως ο χώρος της μόδας πρέπει να πέσει σε χειμερία νάρκη μέχρι να τελειώσει η πανδημία», είπε ο Ford. Ευτυχώς όμως αυτοαναιρήθηκε. Δεν πάτησε το pause στη δημιουργικότητά του, απλά προσέγγισε τη θηλυκότητα που τόσο αγαπά με έναν νέο, πιο «εσωτερικό» τρόπο. Αν το να είσαι sexy ακόμα και όταν κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου είναι το νέο fashion must της σεζόν, ο Tom Ford μας έδειξε πώς να βάλουμε τικ στο στόχο μας.
Δες επίσης: Understated Luxury: Πολυτελή υλικά και απλές γραμμές για όλα τα statement κομμάτια της σεζόν