Balenciaga Haute Couture FW 21/22: Η επιτομή της minimal κομψότητας

Τσακιρίδου Χριστίνα
Balenciaga Haute Couture FW 21/22: Η επιτομή της minimal κομψότητας

Ο διάσημος οίκος παρουσίασε την πρώτη συλλογή Υψηλής Ραπτικής υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Demna Gvasalia.

Ο οίκος Balenciaga έκανε δυναμικό comeback στην Υψηλή Ραπτική για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του οίκου το 1968 από τον Ισπανό σχεδιαστή, Cristóbal Balenciaga. Την ίδια ώρα είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος οίκος περιλλαμβάνει στη συλλογή του men’s couture looks.

Επιστροφή μετά από 53 ολόκληρα χρόνια

https://www.instagram.com/p/CRBeOzWLdFQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες fashionistas ενθουσιάστηκαν στο αντίκρισμα του ονόματος Balenciaga στο πρόγραμμα της Couture Week και περίμεναν με αγωνία τη νέα συλλογή. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη Haute Couture συλλογή του ανατρεπτικού σχεδιαστή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Demna Gvasalia.

«Δεν μου αρέσουν οι κανόνες στην ομορφιά. Το να φορέσουν αυτά τα ρούχα είναι κάτι πολύ καινούριο γι’ αυτούς τους ανθρώπους, γιατί έχουν το δικό τους στυλ και attitude. Οι πελάτες του οίκου, όταν αποφασίσουν να αγοράσουν ένα couture Balenciaga item, θα κάνουν τα fittings στο ατελιέ του Cristobal που ανακαινίστηκε με στόχο να δείχνει ακριβώς όπως το 1968», ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου.

H συλλογή είναι ένα κράμα υψηλής ραπτικής και streetwear

«Η πανδημία με βοήθησε να επανασυνδεθώ με τον εαυτό μου, να αναζητήσω την ηρεμία μου, να καταλάβω τι αγαπώ σε όλο αυτό. Και δεν είναι η μόδα. Στην πραγματικότητα αγαπώ τα ρούχα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Demna Gvasalia μετά το show.

O 40χρονος σχεδιαστής θέλησε να προσαρμόσει παλαιότερα trends σε ένα πιο σύγχρονο αγοραστικό κοινό του οίκου Balenciaga. Συγκεκριμένα έδωσε έμφαση σε items της καθημερινής μας γκαρνταρόμπας όπως το trench coat, το φούτερ, το παρκά μπουφάν και αναβάθμισε αισθητά προσθέτοντας ιδιαίτερα στοιχεία και όγκους.

https://www.instagram.com/p/CRBggn0rDwW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μιλάω για τα ρούχα περισσότερο απ’ ότι για τη μόδα. Συνειδητοποίησα ότι μετά από δύο εβδομάδες με πιτζάμες στο σπίτι ξεκίνησα να ντύνομαι κάθε πρωί. Κατάλαβα πως τα ρούχα έχουν ψυχολογική επίδραση σε εμένα. Με κάνουν χαρούμενο, αυτός είναι ο σκοπός της μόδας και όχι η τρέλα και όλος αυτός ο θόρυβος που βιώνουμε. Δεν είναι τα sneakers και τα φούτερ που όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ, αλλά είναι ακριβώς αυτό που μου αρέσει», συμπλήρωσε.

Η Haute Couture συλλογή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον οίκο

https://www.instagram.com/p/CRD52CuH5dC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Αν και η μόδα σχετίζεται πάντα με το παρόν, η κληρονομιά του Cristobal Balenciaga βρισκόταν πάντα στο μυαλό μου, αλλά δεν τολμούσα να το πω», δήλωσε ο Demna Gvasalia. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ταλαντούχος Demna διαθέτει την ευκαιρία να απογειώσει τον οίκο, συνδυάζοντας στοιχεία του παρελθόντος με το μέλλον και προσθέτοντας την δική του προοδευτική ματιά.

Πηγή κεντρικής: @balenciaga

Πηγή φωτογραφιών: imaxtree.com

Giorgio Armani Haute Couture FW 21/22: Το ροζ χρώμα πρωταγωνιστεί στην εντυπωσιακή συλλογή



Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη νέα Haute Couture συλλογή του οίκου Balenciaga.