Valentino: Ο Pierpaolo Piccioli κάνει βουτιά στα archives του οίκου για την S/S 2022 συλλογή του

Sabine Camhi
Valentino: Ο Pierpaolo Piccioli κάνει βουτιά στα archives του οίκου για την S/S 2022 συλλογή του

Μία συλλογή η οποία επαναδημιούργησε iconic σχέδια του Mr. Valentino - φτιαγμένη για rendez-vous στην Πόλη του Φωτός!

Tα shows του Valentino έχουν γίνει βασικό κομμάτι της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού από το 1975, όταν ο πολυτελής οίκος μόδας παρουσίασε για πρώτη φορά μια ready-to-wear συλλογή. Αφού παρουσίασε τις δύο προηγούμενες σεζόν του Valentino στο Μιλάνο, ο Creative Director Pierpaolo Piccioli επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός για να αποκαλύψει τη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, με τίτλο «Rendez-Vous». Ο σχεδιαστής επέλεξε μάλιστα να κάνει την επιστροφή του σε μια παλιά αγορά, με όνομα Carreau du Temple και σε μια σειρά γειτονικών καφέ και εστιατορίων απέναντι.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όχι ένα βήμα πίσω και γι' αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στο Παρίσι και να παρουσιάσω τη συλλογή σε ένα παλάτι, ή σε οποιοδήποτε από τα μέρη που πήγαμε πριν».

PFW: Το brand Acne Studios προωθεί τους κορσέδες και τα ανατρεπτικά basics με την SS22 συλλογή του

Τα σχέδια του Valentino Archive

Το look που άνοιξε την πασαρέλα περιλάμβανε μια μπλούζα και μια mini φούστα κεντημένη με φλοράλ και βολάν στα μανίκια, το οποίο μας θύμισε την all-white συλλογή του Mr.Valentino το 1968. Αυτό το look φορέθηκε μάλιστα και από την Zendaya (μούσα του οίκου) στο Instagram profile του brand, με σκοπό να προωθήσει την S/S 2022 συλλογή του.


https://www.instagram.com/p/CUdWYDsIZWC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CUdYnEYgQ_i/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό το σύνολο είναι μόνο ένα από τα πέντε που αναδημιούργησε ο Pierpaolo Piccioli από τα αρχεία του ιταλικού οίκου μόδας. Τα άλλα τέσσερα περιλάμβαναν ένα παλτό με animal print, ένα από τα δυο αέρινα φορέματα με το μοτίβο της παπαρούνας από τη συλλογή SS 1971, ένα logo print πουκάμισο του 1970 και ένα ψηλοκάβαλο μπλε τζιν από το λανσάρισμα της πρώτης denim συλλογής του Valentino το 1986.


https://www.instagram.com/p/CUeuGpmpAJ1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CUfsZ1AJRaA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν θέλω να χάσω τις αξίες του οίκου, αλλά σίγουρα θέλω να αγκαλιάσω μια νέα γενιά και να ζήσω την αλλαγή», δήλωσε.

Happy dressing, το relaxed glamour και το «new sexy»

Παρόλο που ο σχεδιαστής έμεινε πιστός στις αξίες και τη σπουδαία κληρονομιά του Valentino Garavani, φρόντισε να ενημερώσει τους καλεσμένους του ότι το μέλλον του οίκου είναι λαμπρό, διασκεδαστικό και σέξι. Αυτό το μήνυμα το έστειλε μέσω μιας σειράς μαγευτικών φορεμάτων: ένα mini φόρεμα σε ζεστό ροζ με κοψίματα στο πλάι, φορέματα με παγιέτες, micro φούστες και ένα Kelly mini φόρεμα σε πράσινο.

Για τον Piccioli, αυτή η ιδέα ενός καινούργιου τρόπου ντυσίματος μετά την πανδημία περιλάμβανε επίσης χρώμα - πολύ χρώμα. Στη συλλογή είδαμε ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων, όπως το έντονο μωβ μαζί με το καφέ ή το μπλε μαζί με το πράσινο. Υπήρχαν ωστόσο και αρκετές επιλογές για όσους προτιμούν τα πιο ουδέτερα χρώματα – ένα διάφανο, δαντελένιο πουκάμισο κάτω από μια καμπαρντίνα σε συνδυασμό με φαρδιά τζιν ή ένα μαύρο maxi φόρεμα με έναν ώμο.



Λαμπερά αξεσουάρ

Ο οίκος Valentino προτείνει επίσης παπούτσια, τσάντες και κοσμήματα - σχεδόν κάθε μοντέλο φόρεσε ένα αξεσουάρ που τράβηξε τα βλέμματα. Είδαμε την iconic Rockstud Spike τσάντα σε μωβ, λαμπερά chokers αλλά και την επιστροφή των gladiator sandals και τις combat boots.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις τα αγαπημένα μας looks από την S/S 2022 συλλογή του οίκου.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Valentino SS22