«Sticks & Stones»: Ένα μεταθανάτιο άσμα στον Virgil Abloh από τον Virgil Abloh

Νατάσσα Σχοινά
«Sticks & Stones»: Ένα μεταθανάτιο άσμα στον Virgil Abloh από τον Virgil Abloh

Μία συλλογή που πραγματοποιεί την επιθυμία του σχεδιαστή για ενηλικίωση.

Η 28η Νοεμβρίου του 2021 ήταν μία δυστυχής ημέρα για τον κόσμο της μόδας -και όχι μόνο-. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, Virgil Abloh, μετά από δύο χρόνια μάχης με μία σπάνια μορφή καρκίνου -καρδιακό αγγειοσάρκωμα-, άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 41 ετών, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μέσα από την εμπνευσμένη δουλειά του μία θέση στους καλύτερους και πιο πολλά υποσχόμενους δημιουργούς του χώρου της μόδας.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Abloh είχε προλάβει να παρουσιάσει στο Παρίσι τη συλλογή του δικού του brand «Off-White» για το φθινόπωρο του 2021, εκφράζοντας, παράλληλα, και την πρόθεσή του οι μελλοντικές δημιουργίες να χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ενηλικίωση. Με τον αιφνίδιο θάνατό του, αυτή του η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα στη συλλογή για την άνοιξη του 2022.




Η συλλογή του «Of-White» για την άνοιξη του 2022

Ο Abloh πρόλαβε και σχεδίασε την ανοιξιάτικη συλλογή του brand πριν πεθάνει, προσθέτοντας ακριβώς στο χαρτί τα χαρακτηριστικά που οραματίστηκε να δει στο μέλλον. Η «Sticks & Stones», όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα μεταθανάτιο άσμα στον σχεδιαστή που στοχεύει στην ενίσχυση της ελευθερίας έκφρασης, στην ανάδειξη της άνεσης αλλά και στην επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της εργαζόμενης γυναίκας.

off white virgil abloh collection6

Η επιρροή του «workwear»

Η νέα συλλογή του «Off-White» απαντά στην ανάγκη για πρακτικά outfits για τις καθημερινές υποχρεώσεις μίας γυναίκας. Παντελόνια με τσέπες cargo, παλτό με θήκες με φερμουάρ και άνετα πανωφόρια και σακάκια εμφανίζονται σε αρκετά κομμάτια της συλλογής. Από τη μία, οι μονοχρωμίες αποτελούν τη διαχρονική επιλογή για κομψότητα χωρίς περιθώρια αποτυχίας, ενώ, από την άλλη, έντονα χρώματα και διακριτά prints εκφράζουν τη θέληση για τόλμη και πειραματισμό με το διαφορετικό. «Νιώθω σύγχυση όταν δε νιώθω εξέλιξη και το μήνυμα γίνεται μονότονο», είχε πει ο Abloh.

off white virgil abloh collection

Κύκλοι και Street Art

Στη συλλογή εμφανίζεται η καλλιτεχνική δουλειά ενός street artist, του Neen, από τη γειτονιά του Abloh στο Chicago, όπως επίσης και το αγαπημένο γεωμετρικό σχέδιο του brand με τους κύκλους. Όσο για το διάσημο logo με τα βέλη, αυτό εμφανίζεται φανερά πιο διακριτικά και σε σμίκρυνση, επιλέγοντας σημεία, όπως οι τιράντες ενός δερμάτινου mini dress.

off white virgil abloh collection9

Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερα σχέδια της συλλογής «Sticks & Stones».

Photo credits: Off-White

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τάσεις στις φούστες που θα φοράμε όλες την επόμενη σεζόν

5 τάσεις στο vintage shopping που θα κυριαρχήσουν το 2022

Αυτές είναι οι 8 κορυφαίες τάσεις στα κοσμήματα για το 2022