Ο David Koma μας έδειξε πόσο sexy μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο

Νατάσσα Σχοινά
Ο David Koma μας έδειξε πόσο sexy μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο

Ο σχεδιαστής ενσωματώνει τη Βρετανική κουλτούρα στη νέα του συλλογή.

Δεν είναι τυχαίο που από την Jennifer Lopez μέχρι την Adele, πληθώρα διάσημων σταρ με διαφορετικό στυλ η κάθε μία και με όχι φαινομενικά πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους επιλέγουν τον David Koma. Ο Γεωργιανός σχεδιαστής, με το που αποφοίτησε με MA στη μόδα τον Απρίλιο του 2009 κερδίζοντας κατά την Εβδομάδα Μόδας των Αποφοίτων και ένα βραβείο από το Harrods, ίδρυσε το brand του με ready-to-wear κομμάτια που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Για τη φετινή χρονιά, ο Koma θέλησε να σκεφτεί λίγο έξω από τα τετριμμένα και τα αναμενόμενα. Αφότου, λοιπόν, αποφάσισε να γίνει Βρετανός πολίτης, ο σχεδιαστής ενσωμάτωσε και όλη την κουλτούρα των Βρετανών στη νέα του συλλογή, δανειζόμενος στοιχεία από το ποδόσφαιρο στη σχεδιαστική του έμπνευση.

https://www.instagram.com/p/CaKJ1QmAo-F

Τα μοντέλα ήταν αθλήτριες και οπαδοί

Σίγουρα το κοινό θα περίμενε να δει μοντέλα, μούσες του σχεδιαστή στη νέα του συλλογή, όμως, ο Koma επέλεξε αθλήτριες και οπαδούς. Με αυτόν τον τρόπο, η φιλοσοφία των ρούχων καθεαυτών ταίριαξε ακριβώς με τη φιλοσοφία των ανθρώπων που τα πρόβαραν και τα παρουσίασαν στο κοινό.

david koma collection11

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι sexy

Για τη φθινοπωρινή συλλογή του Koma, η Lily Parr είχε μεγάλη σημασία. Η Αγγλίδα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γνωστή για τα παιχνίδια της στην Dick, Kerr ομάδα των γυναικών που ιδρύθηκε το 1917 στο Preston του Lancashire, συνέβαλε με το πνεύμα της στην παρουσίαση του δυναμισμού με τον οποίο ο σχεδιαστής ήθελε να χαρακτηρίσει τη συλλογή του. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό - οι ψηλές κάλτσες. «Μου αρέσει να νιώθω την εσωτερική δύναμη των κοριτσιών», είπε ο σχεδιαστής.

david koma collection6

Η λάμψη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο

Τα κοσμήματα ντύνουν επιβλητικά τα υφάσματα, την ώρα που τα polo shirts γίνονται βάση ενός μοντέρνου cocktail dress. Οι λάμψεις μετατρέπονται στις απαραίτητες λεπτομέρειες που κάνουν το κάθε ρούχο αυτό που είναι. «Φυσικά και υπάρχει glitter και μεγαλείο», είπε στη Vogue.

david koma collection20

Συνέχισε παρακάτω για περισσότερες φωτογραφίες από τη συλλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Altuzarra FW22: Μία συλλογή που ταξιδεύει στον κόσμο και αγαπά την ελευθερία

Michael Kors AW22: Ένα αισιόδοξο ταξίδι στην αγάπη για το γυναικείο σώμα

Ulla Johnson AW22: Η μαεστρία του layering σε μία grunge αισθητική