Off-White Fall 2022: Το street style συνάντησε την haute couture σε ένα ανατρεπτικό show

Ναταλία Κατσακιώρη
Off-White Fall 2022: Το street style συνάντησε την haute couture σε ένα ανατρεπτικό show
Bella Hadid for Off-White/ Photo: Imax Tree

Ένα A-List cast πάνω στο catwalk και μία μεγάλη δόση εξτραβαγκάντζα, συνθέτουν το πιο ενδιαφέρον fashion show της σεζόν... έως τώρα.

Ο οίκος «Off-White» παρουσίασε την νέα Fall 2022 συλλογή του και μπορεί το όνομα του Virgil Abloh να έχει περάσει πλέον με χρυσά γράμματα στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας, όμως η κληρονομιά του, ο οίκος «Off-White», είναι παρών με μια νέα δυναμική, μετά την αναπάντεχη απώλεια του εμπνευστή του.

Εχθές παρουσιάστηκε η νέα Fall 2022 ready to wear συλλογή του brand μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε πιο πολύ ένα απόλυτα ξεχωριστό installation, παρά ένα συνηθισμένο catwalk. Αυτή ήταν άλλωστε και η οπτική του ίδιου του Virgil για την μόδα, μια οπτική για την οποία λατρεύτηκε ως δημιουργός ενός από τα πιο ανατρεπτικά labels με τεράστια επιρροή παγκοσμίως.



Τα ανατρεπτικά high fashion line looks

Το ίδιο το show χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά παρουσιάστηκε η ready to wear συλλογή για το επερχόμενο φθινόπωρο, ενώ στην συνέχεια είδαμε 28 looks από την νέα high fashion line που είχε αρχικά σχεδιάσει ο Virgil και στην συνέχεια ολοκληρώθηκε από την δημιουργική του ομάδα, που παραμένει πιστή στο όραμα του. Δημιουργίες που αγγίζουν τα όρια της haute couture, χωρίς να θέλουν ωστόσο να ενταχθούν σε όρια ή να φέρουν κάποια ταμπέλα.

Οι Cindy Crawford, Kendall Jenner, Gigi και Bella Hadid, Kaia Gerber, Serena Williams και Naomi Campbell είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που περπάτησαν σε αυτό το ιδιαίτερο catwalk, κάνοντας πραγματικότητα τον τίτλο της συλλογής «Spaceship on Earth». Μια βόλτα πάνω σε ονειρικά, edgy και φουτουριστικά σύνολα, δουλεμένα με τα πιο πρωτότυπα υλικά σε φόρμες που σοκάρουν. Τα signature φτερά του brand εμφανίστηκαν και πάλι στο catwalk, ενώνοντας την υψηλή τεχνική της haute couture με τα street style στοιχεία του οίκου, που τον έκαναν διάσημο.


https://www.instagram.com/p/CaihuR0M3zW

Τα φώτα χαμήλωσαν, ο DJ Jeff Mills ανέλαβε τα beats και η πασαρέλα μετατράπηκε σε χώρο έκφρασης μια τέχνης που ακόμη και αν αμφισβητούμε, δεν μπορούμε παρά να προσέξουμε. Αυτό εξάλλου μας καλούσαν να κάνουμε και τα πανό που εμφανίστηκαν στο catwalk, με το statement «Question Everything» τυπωμένο σε μεγάλες λευκές σημαίες.

Στην ready to wear συλλογή είδαμε όλα τα αγαπημένα styles του οίκου από τα perforated πλεκτά και τα oversized cargo παντελόνια, μέχρι τολμηρά puffer jackets και boxy γραμμές, που δίνουν δομή και δύναμη σε θηλυκά micro minis.


Η νέα εποχή του οίκου

«Virgil was hear,» και θα συνεχίσει να είναι εδώ μέσω της ομάδας του, η οποία δεν φαίνεται πως θα αρκεστεί στην πολύτιμη βάση που τους δόθηκε από τον υπερταλαντούχο μέντορα της, αλλά θα συνεχίσει την ηχηρή παρουσία του «Off-White» στην μόδα, με νέα δημιουργική πνοή.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου γίνεται η νέα Consultant Shoe Designer του οίκου Off-White

Denim bigger than life: Το show της Diesel έκλεισε το μάτι στο μέλλον του πιο δημοφιλούς υφάσματος

Michael Kors AW22: Ένα αισιόδοξο ταξίδι στην αγάπη για το γυναικείο σώμα