Chloé Fall 2022: Μπορεί τελικά το δέρμα να γίνει μέρος της βιώσιμης μόδας;

Ναταλία Κατσακιώρη
Chloé Fall 2022: Μπορεί τελικά το δέρμα να γίνει μέρος της βιώσιμης μόδας;
Chloe/ Photo: Imax Tree

Η απάντηση είναι ναι! Η τελευταία συλλογή της Chloé δίνει μια δόση ελπίδας μέσω της μόδας, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ακόμη ο χρόνος για να σωθεί ο πλανήτης

Η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης μας δείχνει πλέον την επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε τρόπο ζωής αν θέλουμε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, η βιομηχανία της μόδας, μία από τις πλέον επιβλαβείς βιομηχανίες του κόσμου με τόνους τοξικών αποβλήτων, δεν έχει ακόμη κάνει αρκετά βήματα προς την βιωσιμότητα.


Η Gabriela Hearst, μαζί με την Stella McCartney, είναι μία από τις ελάχιστες σχεδιάστριες που αγγίζουν τα όρια του ακτιβισμού, τόσο στο δικό της προσωπικό brand που φέρει το όνομα της, όσο φυσικά και ως creative director του οίκου Chloé .


Εχθές, όμως, στην παρουσίαση της νέας συλλογής του οίκου Chloé για το επερχόμενο φθινόπωρο του 2022 αντίκρισε μια μάλλον μεγάλη έκπληξη. Τα looks που είδαν στο catwalk ενσάρκωναν απόλυτα την minimal yet boho αισθητική της Hearst, με κύριο πρωταγωνιστή το δέρμα.


Ναι, καλά ακούσατε, το δέρμα. Όχι κάποιο είδος vegan leather, δέρμα από μανιτάρι ή άλλα φυτικά συστατικά, ούτε καν κάποιο συνθετικό τεχνόδερμα. Αλλά αυθεντικό, glossy δέρμα από βοοειδή.

Chloe 3


Η ίδια μίλησε για την συγκεκριμένη επιλογή εξηγώντας την απόφαση της να εντάξει ένα πλέον κατακριτέο ζωικό παράγωγο, σε μια συλλογή που μιλά για την κλιματική αλλαγή με έναν σπαρακτικό τρόπο. «Για μένα το δέρμα είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας παραγωγής κρεάτων. Εφόσον, λοιπόν, γνωρίζετε από που προέρχεται είναι σαν να χρησιμοποιείται ουσιαστικά απόβλητα,» δήλωσε.
Το δέρμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των ρούχων προήλθε από Ιταλούς προμηθευτές, οι οποίοι και πληρούν τον κώδικα προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.

Photo: Imax Tree

Τα ωραιότερα looks της συλλογής

Η συλλογή πάτησε στα signature σχέδια της Hearst, δίνοντας μας καθαρές γραμμές με minimal δερμάτινα παντελόνια, πουκάμισα, φούστες, φορέματα και παλτά, που συνδυάστηκαν με απλά tank tops και ντελικάτα πλεκτά σε neutral παλέτα. Φουσκωτά μανίκια, φορέματα που κολακεύουν την θηλυκή σιλουέτα, με υπέροχα ντεκολτέ και στενή μέση, ponchos και tailored σύνολα, συνέθεσαν την νέα γκαρνταρόμπα του χειμώνα.


Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα φολκλόρ maxi knitwears, που αγαπά ιδιαίτερα η σχεδιάστρια, δίνοντας ένα ακόμη δυνατό μήνυμα μέσα από τις αναπαραστάσεις τους, αποτυπώνοντας πάγους που λιώνουν, δάση που καίγονται και πολικές αρκούδες να περιπλανούνται μέσα σε ένα τοπίο καταστροφής και εγκατάλειψης.

Chloe 9


Λατρέψαμε τις ζεστές αποχρώσεις του πορτοκαλί, του indigo και της μόκας, τα western booties με τις edgy σόλες και τις δερμάτινες shopper bags που θα γίνουν το νέο φετίχ των πιο απαιτητικών street stylers.

Photo: Imax Tree

Διαβάστε επίσης:

Tank top: Το απλό λευκό φανελάκι είναι το πιο επίκαιρο top που είδαμε στο Fashion Week

Πώς να βρεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου

Front Row: Οι celebrities που έκαναν τις πιο ανατρεπτικές εμφανίσεις στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι