Chanel 2022: Η νέα Fall/Winter συλλογή του οίκου ακολουθεί την Gabrielle Chanel στην αγγλική εξοχή

Ναταλία Κατσακιώρη
Chanel 2022: Η νέα Fall/Winter συλλογή του οίκου ακολουθεί την Gabrielle Chanel στην αγγλική εξοχή
Chanel Fall/Winter, Photo: Imax Tree

Chanel όπως λέμε tweed. Η πιο διάσημη Madame της μόδας συνεχίζει να εμπνέει την κάθε συλλογή του οίκου.

Η φετινή Fall Winter συλλογή του οίκου Chanel ήταν αφιερωμένη στα tweeds. Μια επιλογή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τους πιστούς της Madame να αποθεώνουν το show και άλλους πάλι να θεωρούν τετριμμένη την επιλογή της Virginie Viard να ακολουθεί γνώριμα μονοπάτια.

Chanel fw22 11 copy

Το show θέλησε να μας μεταφέρει στην σκωτσέζικη εξοχή, καθώς ολόκληρη η collection ήταν εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία και διαμονή της ίδιας της Coco Chanel στην περιοχή του River Tweed.

Το catwalk ντύθηκε στα πράσινα pastel χρώματα του ποταμού, ενώ το φυσικό στοιχείο κυριαρχούσε στην διαμόρφωση του χώρου μέσα από την παραμικρή λεπτομέρεια.

Όσοι παρακολουθούν και αγαπούν πιστά τον κορυφαίο γαλλικό οίκο σίγουρα παρατήρησαν πως τα θρυλικά tweeds του maison αυτή την φορά ήταν διαφορετικά, δίνοντας έναν λονδρέζικο χαρακτήρα και αέρα, αναδεικνύοντας τα βρετανικά καρό και θυμίζοντας μας ένα είδος royal uniform, αντίστοιχης της ενδυμασίας που προτιμά η βρετανική αριστοκρατία τα Σαββατοκύριακα στην εξοχή.



Η αγγλική εξοχή εμπνέει την νέα μορφή των Chanel tweeds

Ο Δούκας του Westminster ήταν γνωστός εραστής της Coco Chanel και οι δυο τους έχουν περάσει χρόνο στην περιοχή του River Tweed, όπου σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους η ίδια η Madame Chanel μάζευε λουλούδια και πρασινάδες μέσα στις ατέλειωτες βόλτες τους, έχοντας τα ως σημείο αναφοράς για τα χρώματα που ήθελε να πετύχει στα υφάσματα των συλλογών της.

Σε φωτογραφίες από το εξοχικό του Δούκα στο Eaton Hall και το καταφύγιο του στο Lochmore μπορεί να διακρίνει κανείς την Coco Chanel να φορά δικά του δανεικά ρούχα, αφού ως γνωστόν η ίδια αγαπούσε πολύ τα κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας που συχνά έβαζε στις σιλουέτες των ρούχων της. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από το να φοράς τα ρούχα του ανθρώπου που αγαπάς. Είμαι συγκινημένη από αυτή την διαχρονική χειρονομία,» δήλωσε η Viard.


https://www.instagram.com/p/Ca1rZqstZQ4

Έτσι αυτή την φορά είδαμε καρό σύνολα με ένα fluffy αποτέλεσμα, σε tailored ταγιέρ με φούστες ή βερμούδες, δερμάτινα παντελόνια, χοντρές μάλλινες κάλτσες, γαλοτσάκια και ψηλές rubber μπότες, που θυμίζουν μπότες κυνηγού.

Φορέματα συνδυάστηκαν με cardigans, feminine παλτό και αμάνικα γιλέκα με το γνωστό layering από πέρλες και μακριά λεπτά κολιέ με το signature μονόγραμμα του οίκου. Στα τελευταία looks είδαμε λάμψεις, σατέν, δαντέλα αλλά και sexy maxi γραμμές σε φορέματα που θύμισαν τα 60s. Εξάλλου, όπως δήλωσε και η ίδια η Viard είχε στο μυαλό της την Αγγλία του 1960 και τα πολύχρωμα εξώφυλλα δίσκων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή.

Chanel fw22 8 copy
Chanel fw22 14 copy copy

Διαβάστε επίσης:

Straight denim: Το αγαπημένο ίσιο τζιν παντελόνι και οι 4 πιο updated τρόποι να το φορέσεις τώρα

Μαύρο κοστούμι: Οι πασαρέλες το ανέδειξαν σε κορυφαία τάση και αυτή τη σεζόν

Τα 5 κορυφαία bag trends που ξεχωρίσαμε στo street style του ανοιξιάτικου Paris Fashion Week