«Le Splash»: Η εξωτική συλλογή του Simon Porte Jacquemus είναι μια ωδή στο χρώμα και το φως

Ναταλία Κατσακιώρη
«Le Splash»: Η εξωτική συλλογή του Simon Porte Jacquemus είναι μια ωδή στο χρώμα και το φως
Photo: Instagram/@jacquemus

Το «Le Splash» έφερε μια σταγόνα δροσιάς και δημιουργικότητας.

Μετά από αγωνία, καθυστερήσεις, αναποδιές και ένα υπέροχο (όπως πάντα) promo τα looks της πολυαναμενόμενης συλλογής του Simon Porte Jacquemus, με τον τίτλο «Le Splash», έφθασαν στα χέρια μας.

Ήταν το πρώτο show του σχεδιαστεί που αποφάσισε να γίνει εκτός Γαλλίας, επιλέγοντας την εξωτική Χαβάη και ένα ειδυλλιακό, καλοκαιρινό σκηνικό. Η ίδια μάλιστα η επιλογή του location έγινε μήλον της Έριδος για τους κριτικούς και τον κόσμο της μόδας, αφού η περιοχή της O’ahu και οι κάτοικοι της βιώνουν τεράστια προβλήματα λόγω της έλευσης των τουριστών. Πολλές φορές δεν έχουν καν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Έτσι, πριν το show βγει στον αέρα μέσα από τα social media, ο ίδιος ο σχεδιαστής και το team του ξεκαθάρισαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση να ταράξουν την ζωή των κατοίκων , ερχόμενοι μάλιστα σε συνεργασία μαζί τους, προκειμένου στα πλαίσια του catwalk να αφήσουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον του location.


https://www.instagram.com/p/Ca5brG2vbnD

Τα highlights της συλλογής

Ένα μπλε ξύλινος διάδρομος στήθηκε δίπλα στην θάλασσα, πάνω στην λευκή αμμουδιά και τα μοντέλα άνοιξαν το show με τις signature ασύμμετρες tailored δημιουργίες του σχεδιαστή στο ivory Jacquemus χρώμα. Όπως δηλώνει και ο τίτλος της συλλογής η έμπνευση της προέρχεται από το νερό και το υγρό στοιχείο εν γένει, με τα λαμπερά μπλε και πράσινα χρώματα να κυριαρχούν. Φούξια, ζεστά πορτοκαλί, navy blue και ροζ συμπλήρωσαν την χρωματική παλέτα με τις γραμμές να είναι μάλλον γνώριμες, σε όσους παρακολουθούν το χρυσό αγόρι της γαλλικής μόδας.


https://www.instagram.com/p/Ca7rQMyJdaU

Είδαμε, επίσης, και κάποια tailored suits με γυάλινα διακοσμητικά που θυμίζουν σταγόνες νερού, από την Καναδή καλλιτέχνη Tanya Lyons. Τα στοιχεία που έκαναν το ντεμπούτο τους σε αυτή την συλλογή ήταν το νέο checked print της collection, αλλά και η νέα σιλουέτα με τον τίτλο «Le Bomba» που ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος.

Το layering ήταν αρκετά πιο edgy αυτή την φορά και τα αποκαλυπτικά cut outs έδωσαν την σέξι feminine διάθεση που συνηθίζει να αποπνέει ο Jacquemus. Το inclusivity ήταν φυσικά έντονο και σε αυτό το show με μοντέλο κάθε σωματότυπου, χρώματος και φύλου να περπατάνε για τον οίκο.

Ο υδάτινος τίτλος της συλλογής φαίνεται να προσέλκυσε και την ξαφνική βροχή που ήρθε λίγη μόλις ώρα πριν το show με αποτέλεσμα τα ρούχα σχεδόν να καταστραφούν, όπως έγραψε ο ίδιος ο Simon, και αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο να δώσουν τις φωτογραφίες στον τύπο.

«Η γυναίκα του Jacquemus δεν είναι Γαλλίδα. Είναι μια ηλιόλουστη γυναίκα. Το brand μας αφορά το μοίρασμα, τον ήλιο, την αγάπη, την οικογένεια,» δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής, ο οποίος είναι από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα των social media με ένα μεγάλο community να τον ακολουθεί.

Σε περιόδους ταραγμένες, γεμάτες από την φρίκη του πολέμου, τον φόβο του αύριο και τις αλλαγές να μοιάζουν πράγματι σκληρές για τις δυτικές αντιλήψεις μια ηλιαχτίδα φωτός ντυμένη με χρώματα και γνήσια απελευθερωτική ματιά, ήρθε σαν βάλσαμο στην καρδιά ενός χειμώνα, που δεν λέει να τελειώσει.



Διαβάστε επίσης:

Chanel 2022: Η νέα Fall/Winter συλλογή του οίκου ακολουθεί την Gabrielle Chanel στην αγγλική εξοχή

Balenciaga Fall '22: O Demna Gvasalia χώρεσε όλη τη δυστοπία του 21ου αιώνα σε ένα show