Ο οίκος Bottega Veneta έπιασε ξανά το νήμα της πιο cool συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Bottega Veneta έπιασε ξανά το νήμα της πιο cool συλλογής στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Θηλυκότητα και αβίαστο coolness σε ένα show που ήταν καλύτερο είδαμε μέχρι στιγμής στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο που είδαμε και στο τελευταίο ready to wear show της Bottega Veneta έκανε την έναρξη της Spring/Summer 2023 συλλογής του Matthieu Blazy για τον ιταλικό οίκο, πιάνοντας το νήμα ακριβώς εκεί που το άφησε. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα και σημερινή συλλογή, που είδαμε στο Milan Fashion Week μέχρι στιγμής, που είχε τον αέρα της Νέας Υόρκης και δεν θύμισε σε τίποτα τον φλύαρο πλουραλισμό των Ιταλών designers.

Αυτή τη φορά ο Matthieu Blazy συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Ιταλό αρχιτέκτονα Gaetano Pesce, ο οποίος δημιούργησε ένα πολύχρωμο catwalk και μία σειρά από συλλεκτικές καρέκλες για το σκηνικό του show. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτή η συνεισφορά του στο όλο runway, αφού η αισθητική και το όραμα του εντάχθηκε και σε πολλά από τα looks που δημιουργήθηκαν για την επερχόμενη άνοιξη/καλοκαίρι.

Η απλότητα και το minimal style συνέχισαν την επέλαση τους στη Bottega Veneta με τον Matthieu Blazy να αποκαλύπτει όλη τη σκληρή δουλειά που κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω από ένα φαινομενικά randomly casual item, το οποίο εμπεριέχει τη δική του ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασία. Baggy denims και flannels, t-shirts και πλεκτά φορέματα, καμπαρντίνες, blazers και εντυπωσιακά δερμάτινα κομμάτια έδωσαν την αίσθηση της γκαρνταρόμπας που κάθε γυναίκα θέλει και ο Matthieu Blazy φροντίζει για αυτό. Ο ίδιος δεν υπήρξε εξάλλου ποτέ ο designer που έντυνε τις διασημότητες, αλλά δημιουργούσε τα uniform outfits της σύγχρονης γυναίκας.

Best catwalk looks:

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής, δούλεψε πολύ γύρω από την ιδέα του diversity και την ένταξη της διαφορετικότητας στη συλλογή του, κάτι που συζήτησε και δούλεψε μαζί με τον Gaetano Pesce. «Εκείνος έκανε το κομμάτι του και εγώ το δικό μου. Ήταν σαν να συγκεντρώσαμε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο. Το σκεπτικό ήταν να φέρουμε κάθε μία διαφορετική ομάδα μέσα στην οπτική και το όραμα του Gaetan, » δήλωσε. Το απόλυτο high light της συλλογής ήταν το concept με τα κρόσσια που εξελίχθηκε από πέρυσι και το είδαμε και με μία νέα handmade τεχνική, κατά την οποία τα κρόσσια ενσωματώνονται μέσα στα knitted υφάσματα με το χέρι. Τα τρία τελευταία looks ήταν η απόλυτη αποθέωση της συγκεκριμένης τεχνικής. Λιτός, έξυπνος, δημιουργικός, φρέσκος ο Matthieu Blazy. He is the one to watch!

Δείτε όλο το show της Bottega Veneta:

DPG Network