Η Bella Hadid έγινε η απόλυτη μούσα στο ιστορικό show του Coperni και δεν ήταν καμία έκπληξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Bella Hadid έγινε η απόλυτη μούσα στο ιστορικό show του Coperni και δεν ήταν καμία έκπληξη

Μία ιστορική στιγμή στον χώρο της μόδας δεν θα μπορούσε παρά να έχει ως πρωταγωνίστρια ίσως το πιο επιδραστικό μοντέλο της εποχής της.

Coperni SS23 και η μόδα γράφει και πάλι ιστορία. Όσοι αγαπούν και παρακολουθούν τη μόδα ένιωσαν σαν να είδαν και πάλι το iconic show του Alexander McQueen το 1999, όταν η Shalom Harlow χόρεψε μαζί με τους ηλεκτρικούς βραχίωνες που την ψέκαζαν με μαύρο και κίτρινο χρώμα, σηματοδώντας ίσως την κορυφαία σκηνή της σύγχρονης μόδας. Εκεί συναντήθηκε για πρώτη φορά το τεχνολογικό στοιχείο της «μηχανής» με τη μόδα και ταον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος φάνηκε ανυπεράσπιστος στα μάτια του Lee Alexander McQueen.

Βλέποντας το show του οίκου Coperni για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 πιάσαμε το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε ο Lee και διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά πως ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όπως εκείνος, συνεχίζει να εμπνέει τις επόμενες γενιές, ακόμη και μετά από δεκαετίες. Οι Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant, το σχεδιαστικό δίδυμο του οίκου Coperni, ανέβηκαν στη σκηνή και η Bella Hadid εμφανίστηκε με ένα μικροσκοπικό μπεζ εσώρουχο μπροστά τους. Εκείνοι πήραν τους ψεκαστήρες και άρχισαν να ζωγραφίζουν πάνω της ένα λευκό, off shoulder φόρεμα, που τελικά παέκτησε κανονική υπόσταση. δημιουργώντας ίνες που ξεκόλλησαν από το σώμα της, αφήνοντας άφωνο κοινό και κριτικούς.

Coperni-S23-042.jpg
Coperni-clp-S23-090.jpg

Πρόκειται για την τεχνολογία Fabrican, μία τεχνολογία που πρωτοείδαμε το 2012, ένα ύφασμα στιγμιαίου ψεκασμού, κατασκευασμένο από πολυμερή και φυσικές ή συνθετικές ίνες που, όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, στεγνώνει για να δημιουργήσει ένα μη υφασμένο ύφασμα. Η απόλυτη εξέλιξη του υφάσματος, που είναι ότι πιο κοντά στην υφή, που ήδη γνωρίζουμε. Ένα υλικό, το οποίο δεν καταστρέφει το περιβάλλον και μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ εύκολα μετά τη χρήση.

Coperni-S23-043.jpg

Η Bella Hadid είναι το πιο επιδραστικό μοντέλο των φετινών fashion weeks.

Η πορεία της Bella Hadid είναι γνωστή στους περισσότερους με την ίδια και την αδερφή της να είναι δύο από τα κορυφαία μοντέλα του χώρου εδώ και χρόνια. Όμως φέτος ήταν σίγουρα η χρονιά της Bella. Η ίδια έχει γίνει το πρόσωπο αμέτρητων campaigns για οίκους όπως οι Mugler, Balenciaga, Burberry, Marc Jacobs και Swarowski. Δεν υπήρξε, μάλιστα, σχεδόν κανένα show που να μην περπάτησε, συμμετέχοντας στα fashion weeks της Νέας Υόρκης, του Μιλάνου και του Παρισιού, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Αν κρίνουμε, όμως, από τη συμμετοχή της στα catwalks, η Bella είναι αποδεδειγμένα το πιο επιδραστικό μοντέλο αυτή τη στιγμή.

Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Η ίδια δεν έκανε μία απλή συμμετοχή στα φετινά shows, αλλά εμφανίστηκε με signature looks, σε όλες τις συλλογές και ο ρόλος, όπως φαίνεται ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό μοντέλο. Ήταν η απόλυτη μούσα όλων των κορυφαίων σχεδιαστών, γιατί πρόκειται για μία προσωπικότητα που φανέρωσε τον πραγματικό εαυτό της στο κοινό, έδειξε τα τραύματα και τις αδυναμίες της, τις ανασφάλειες και τα τρωτά της σημεία, μιλώντας για τη μάχη της με την κατάθλιψη και όλα εκείνα τα δύσκολα σημεία στη ζωή της, που την έκαναν να αντιμετωπίσει την ίδια της την ύπαρξη. Αν και έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας ένα κορίτσι που έχει προχωρήσει σε αρκετές αισθητικές επεμβάσεις, για να πετύχει το αποτέλεσμα που βλέπουμε, εκείνη δεν έκρυψε ποτέ την αληθινή της πλευρά.

https://www.instagram.com/p/CjPkgyNNRlD

Αυτό είναι και το όλο ζήτημα πίσω από την επιρροή που έχει στο κοινό και τους σχεδιαστές γενικότερα, και ο λόγος που είναι το νούμερο ένα μοντέλο αυτή τη στιγμή, που μπορεί να μετουσιωθεί στη μούσα κάθε οίκου και να εκφράσει τη γυναίκα του σήμερα.

Τα high lights από τα κορυφαία catwalks της Bella.