Το street style ανέδειξε το νέο basic χρώμα της σεζόν- Και δεν είναι το μαύρο

Ναταλία Κατσακιώρη
Το street style ανέδειξε το νέο basic χρώμα της σεζόν- Και δεν είναι το μαύρο

Πες αντίο στο μαύρο και το καφέ. Το χρώμα πρωταγωνιστής της σεζόν θα σε εκπλήξει!

Το street style στις εβδομάδες μόδας είναι ένα σημαντικό δείγμα του τι επρόκειτο να δούμε στις τάσεις της σεζόν. Fits και shapes, χρώματα και prints, συνδυασμοί και αξεσουάρ, όλα βρίσκονται στα χέρια των κορυφαίων fashion influencers, που βάζουν πάντα τα δυνατά τους για είναι εκείνες οι πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο τέλος της ημέρας. Ενώ, λοιπόν, βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα μόδας για το φετινό Σεπτέμβριο, με το Παρίσι να έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, οι street stylers φαίνεται πως έχουν ήδη αναδείξει το κορυφαίο, basic χρώμα της σεζόν.

Η επιλογή τους ίσως σε εκπλήξει, γιατί δεν μιλάμε -και ευτυχώς!- πάλι για το μαύρο. Το περσινό χρώμα star της basic, φθινοπωρινής, χρωματικής παλέτας ήταν αδιαμφισβήτητα το σκούρο καφέ της σοκολάτας, το οποίο θα φορεθεί και φέτος φυσικά. Για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022/23, όμως, οι fashion insiders επέλεξαν ένα μία πιο pale απόχρωση, το dusty grey. Dusty grey ονομάζουμε αυτό το απαλό, ουδέτερο γκρι, που είναι κάτι ανάμεσα σε beige και το κλασικό γκρι χρώμα, που εκτός από το street style το είδαμε και on runway. Αυτό σημαίνει ότι αν επενδύσεις τώρα σε ένα item στη dusty grey απόχρωση, θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις και την άνοιξη, που έρχεται.

New-York-str-S23-0721.jpg
New-York-str-S23-0899.jpg

Το μεγαλύτερο inspo δόθηκε έξω από τα shows των Fendi και Prada, δύο οίκοι που αγαπούν πολύ το γκρι και όλες τις αποχρώσεις του και φροντίζουν να το εντάσσουν πάντα στις νέες τους συλλογές. Έτσι και οι κυρίες που κατέφθασαν με τα total branded outfits, που είχαν δημιουργήσει για το front row του show μας έδειξαν τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσουμε το νέο basic χρώμα της σεζόν.

New-York-str-S23-1608.jpg

Από τη μία έχουμε τα total grey σύνολα με τα πολλά, διαφορετικά shades του γκρι και από την άλλη το πάντρεμα του dusty grey με άλλα basic χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό και το μπλε. Σε κάθε περίπτωση, άσε για λίγο πίσω σου το αγαπημένο μαύρο και δοκίμασε να βάλεις στη ζωή σου το πιο ενημερωμένο, basic χρώμα της σεζόν.