Celia Kritharioti: Η πρώτη Prêt-à-Porter συλλογή της είναι γεγονός και παρουσιάστηκε στο Παρίσι

Ναταλία Κατσακιώρη
Celia Kritharioti: Η πρώτη Prêt-à-Porter συλλογή της είναι γεγονός και παρουσιάστηκε στο Παρίσι
NICOLAS ARISTIDOU

Η Celia Kritharioti έκανε άλλο ένα εντυπωσιακό show στο πλαίσιο του Paris Fashion Week.

Η Celia Kritharioti είναι ίσως η μοναδική Ελληνίδα σχεδιάστρια, που έχει τόσο σημαντική διεθνή παρουσία και βρίσκεται πάντα στα μεγαλύτερα events, όπως είναι φυσικά και οι εβδομάδες μόδας. Έχουμε, όμως, συνηθίσει να τη βλέπουμε στην Haute Couture Fashion Week του Παρισιού, όπου παρουσιάζει πάντα μία εξαιρετική συλλογή, που αποδεικνύει τη δεξιοτεχνία του αθηναϊκού ατελιέ. Αυτή τη φορά, όμως είχαμε την τύχη να δούμε κάτι διαφορετικό, κάτι που οι περισσότερες περιμέναμε και θέλαμε εδώ πολλές σεζόν: μία ready to wear συλλογή by Celia Kritharioti.

Η κορυφαία Ελληνίδα σχεδιάστρια αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και την επιθυμία των γυναικών να φορέσουν τα ρούχα της και σε άλλες περιστάσεις δημιούργησε την πρώτη της πρώτης Prêt-à-Porter συλλογής, μία limited edition collection με την υπογραφή της φυσικά. H νέα σειρά παρουσιάστηκε στο show, που έγινε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο La Maison Baccarat, στην καρδιά του Παρισιού. Τα catwalk looks εντυπωσίασαν για ακόμη μία φορά κοινό και κριτικούς.

celia_kritharioti-(21).jpeg

Μια συλλογή-κόσμημα με loose, glamorous γραμμές.

Ο τίτλος της συλλογής είναι «Time to Shine» και ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομα της. Το retro, glam mood ήταν το κεντρικό στοιχείο της συλλογής, με mini φορέματα με matching μπότες, έντονα χρώματα σε colorblocking και 60s γεωμετρικές σιλουέτες να παντρεύονται με εντυπωσιακά φτερά, κρύσταλλα, παγιέτες και διαφάνειες. Τα χειροποίητα embellishments έκλεψαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Οι 70’s επιρροές στη φόρμα και τα patterns, τα bod con φορέματα με ντραπαρίσματα, splits και ντεκολτέ, που κολακεύουν το γυναικείο σώμα, τα φορέματα με μακριά μανίκια και τα κεντήματα- αναφορά στην ιστορία του Οίκου συνέχιασνα την παράδοση του ατελιέρ της Celia Kritharioti, το οποίο και έχει ταυτιστεί με το σύγχρονο glam style. Λευκό, φούξια, ροζ, σιέλ, lime και κίτρινο αποτέλεσαν τα βασικά χρώματα της παλέτας της σχεδιάστριας. Όλα τα looks συμπλήρωναν τα matching kitten mules και ankle boots διακοσμημένα με κρύσταλα, τα οποία κέρδισαν κι αυτά τις εντυπώσεις.

celia_kritharioti-(1).jpeg
celia_kritharioti-(20).jpeg

Μια συλλογή κόσμημα, με τον αέρα μια άλλης δεκαετίας, ήταν το κατάλληλο ξεκίνημα των ready to wear συλλογών της Celia Kritharioti, η οποία σίγουρα θα συνεχιστεί με αντίστοιχη επιτυχία, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τη φήμη του ελληνικού ατελιέ, που έχει γίνει το αγαπημένο πολλών διεθνών stars όπως η Beyonce, η Nicole Kidman, η Gwyneth Paltrow, η Jennifer Lopez, η Lady Gaga, η Rita Ora, η Katy Perry, η Heidi Klum, η Kim Kardashian, η Khloe Kardashian και η Britney Spears.

Τα κορυφαία catwalk looks: