Η «Le Raphia» του Jacquemus ήρθε σαν ζεστό καλοκαίρι λίγο πριν την εκπνοή του 2022

Ναταλία Κατσακιώρη
Η «Le Raphia» του Jacquemus ήρθε σαν ζεστό καλοκαίρι λίγο πριν την εκπνοή του 2022

Η Sping/Summer συλλογή του αγαπημένου Γάλλου σχεδιαστή παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο του Le Bourget και μας έφερε τα καλοκαιρινά ταξίδια πίσω στο μυαλό και την ψυχή μας.

Ο Simon Porte Jacquemus είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές πρόσωπο της γαλλικής μόδας. Είναι ένα από τα icons της Gen Z και έχει καταφέρει αυτό που πολλοί θα ζήλευαν. Να φέρει τη μόδα στα μέτρα του. Εχθές παρουσίασε τη νέα SS23 συλλογή του, στο αεροδρόμιο Le Bourget του Παρισιού, κλείνοντας έτσι τη χρονιά με το show του και κάνοντας και πάλι τους πάντες να μιλάνε για εκείνον. Γιατί εκτός από ταλαντούχος designer είναι και ένα άνθρωπος με τεράστιο influence στα social media, τα οποία και υπήρξαν το πρώτο του κοινό, εκείνοι που τον έχουν στηρίξει και αναδείξει, το δικό του community.

Η «Le raphia» παρουσιάστηκε κάτω από μία βροχή από άχυρα, καθώς τα μοντέλα περπατούσαν γύρω από το κυκλικό runway, που ντύθηκε με τα ζεστά χρώματα του καλοκαιριού: το pale κίτρινο και το beige της raphia, κάνοντας το σκηνικό να θυμίζει μέρος του φυσικού κόσμου. Γενικά, ο Jacquemus έχει μια προσωπική αδυναμία στη raphia σαν υλικό και φροντίζει να την επαναφέρει ξανά και ξανά στις συλλογές του. Τα υπερμεγέθη καπέλα του, με τους τεράστιους γείσους και τα statement αξεσουάρ έκλεψαν την παράσταση από τα πρώτα κιόλας looks. Το χρωστάει εξάλλου στο κοινό του, που τον έχει ταυτίσει και λατρέψει για τις τσάντες του. Για αυτό το καλοκαίρι είδαμε τα signature τσαντάκια-μινιατούρες του, αλλά και νέα σχέδια με κρόσσια από raphia να δίνουν κίνηση και αέρα θηλυκότητας.

Το πείραμα πέτυχε: Ο Simon Porte Jacquemus είναι το απόλυτο case study στη βιομηχανία της μόδας

Δείτε ολόκληρο το show:

Στο runway είδαμε τα γνωστά cut out σχέδια του Jacquemus, crop σακάκια, micro mini φούστες, low rise παντελόνια με μεταλλικές υφές, διαφάνειες και 70s retro prints, πουά και το αγαπημένο του λευκό, αλλά και φούξια, που παραχώρησ εγια λίγο τη θέση του στο ζεστό κεραμιδί, του ηλιοβασιλέματος. Μία αρκετά μεγάλη συλλογή και σχετικά πλούσια σχεδιαστικά, με τα tailored σακάκια, τις φούστες με όγκο και το shaggy coat, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το θρυλικό Haute Couture ατελιέ Lesage, να είναι τα καινούργια στοιχεία, που έκλεψαν την παράσταση.

Τα καλύτερα looks από το runway:

Ο Simon είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η μοναδικότητα, η αυτοέκφραση και το να είσαι αυτό που πραγματικά θέλεις να είσαι, χωρίς να κρύβεις την αλήθεια σου, είναι αυτό που ζητά η μόδα του σήμερα. Φρέσκος και απελευθερωτικός, φέρνει το sexiness πίσω στο λεξιλόγιο του καλοκαιριού, έχοντας στο μυαλό του τα κορίτσια στο Capri και το Portofino, που περπατάνε στα σοκάκια με τα τεράστια καπέλα τους και τα μικροσκοπικά ρούχα τους. Αυτό, που κάνει, όμως, τις συλλογές του να ξεχωρίζουν, πέρα από το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα style, το οποίο ταυτίστηκε με το όνομα, την αισθητική και το σύμπαν του, είναι ότι δεν έφυγε ποτέ από το fun, δημιουργικό κομμάτι της μόδας. Όπως τα τεράστια σκουλαρίκια μαργαρίτες του, που μέσα σε λίγες ώρες έγιναν viral.

https://www.instagram.com/p/CmCSY2jMihj

Ο ίδιος λίγες ώρες πριν το μεγάλο show τρόλαρε, γράφοντας στο προσωπικό του Instagram account ότι αυτό το show θα είναι και το τελευταίο του...για φέτος. Τα σχόλια φυσικά ήταν αποθεωτικά με τους χρήστες να περιμένουν τη «Le raphia», με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία. Η εικόνα των επόμενων διακοπών μας σχηματίστηκε, ήδη, μπροστά στα μάτια μας: ένα κοντό σορτσάκι, ένα λινό cropped σακάκι, ένα τεράστιο καπέλο και ένα ζευγάρι clogs ή thong sandals, που θα μας πάνε ένα βήμα πιο κοντά στο κύμα της θάλασσας. Jacquemus did it again!