Chanel Haute Couture SS23: Ένα μακιγιάζ σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Chanel Haute Couture SS23: Ένα μακιγιάζ σύμβολο της γυναικείας ενδυνάμωσης

Για μία ακόμα φορά, ο οίκος Chanel αποδεικνύει ότι το κόκκινο στα χείλη και το αληθινό μας πρόσωπο, είναι το καλύτερο αξεσουάρ που μπορούμε να φορέσουμε κάθε εποχή.

Τα shows του οίκου Chanel δεν είναι ποτέ κάτι λιγότερο από συναρπαστικά, είτε πρόκειται για ready to wear κολεξιόν, είτε για haute couture δημιουργίες. Φέτος, στην haute couture πασαρέλα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023, είδαμε τα μοντέλα να ξεπροβάλλουν μέσα από ξύλινα γλυπτά, με σχεδόν άβαφα πρόσωπα και κατακόκκινα χείλη. Πρόκειται για ένα look το οποίο μοιάζει δύσκολο με την πρώτη ματιά.

Chanel-HC-clp-S23-024.jpeg

Ένα τελείως «γυμνό» πρόσωπο άλλωστε, φαντάζει εφικτό μόνο ως και κάποια ηλικία, κυρίως όταν συνοδεύεται από ένα statement lip look. Εδώ στο beauty department ωστόσο διαφωνούμε. Βρίσκουμε ότι το συγκεκριμένο μακιγιάζ, είναι η επιτομή της γυναικείας ενδυνάμωσης γιατί ο οίκος μας καλεί ουσιαστικά να είμαστε ο εαυτός μας, και να φορέσουμε ένα χρώμα-σύμβολο στα χείλη μας.

Chanel-HC-clp-S23-030.jpeg

Chanel Haute Couture SS23: Μία αναμενόμενα elegant συλλογή που στήθηκε στο σαλόνι της Coco Chanel

Το κόκκινο στα χείλη δεν ήταν ποτέ απλά ένα χρώμα. Ήταν μία δήλωση, μία bold κίνηση, ένα αξεσουάρ, ένα boost για την αυτοπεποίθησή μας. Είναι το απόλυτο beauty power move και σε συνδυασμό με την αληθινή μας επιδερμίδα, γίνεται «όπλο». Μιλάμε λοιπόν για ένα look που δεν είναι δύσκολο, δεν έχει καμία τεχνική δυσκολία. Η μόνη δυσκολία βρίσκεται στο μυαλό μας και αυτή είναι στο χέρι μας να την ξεπεράσουμε.

https://www.instagram.com/p/Cnz1JOkDFV2

Το κόκκινο φωτίζει αυτόματα το πρόσωπο και σε συνδυασμό με το χρώμα που θα δώσει ο ανοιξιάτικος και καλοκαιρινός ήλιος στο δέρμα μας, είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, αρκεί να το τολμήσουμε. Με ποιο ακριβώς κραγιόν; Προσπαθούμε να το μάθουμε ακόμα αλλά υποψιαζόμαστε ότι η Lisa Butler, makeup artist του οίκου, χρησιμοποίησε το ROUGE ALLURE L’EXTRAIT στην απόχρωση ΝΟ 817.

chanek-lips.png

Όσο για το υπόλοιπο πρόσωπο, just be yourself. Κάνε πολύ καλό καθαρισμό και ενυδάτωση, φόρα λίγη μάσκαρα ή και λίγο ρουζ αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι χρώμα και αυτό είναι όλο. Περίμενε όμως… Υπάρχει και το θέμα των νυχιών. Τα νύχια των μοντέλων στην πασαρέλα έμοιαζαν άβαφα αλλά δεν ήταν…

Chanel-HC-clp-S23-045.jpeg

Ο nail artist Anatole Rainey, χρησιμοποίησε το LE VERNIS στην απόχρωση NO 167. Είναι ένα απίθανα elegant ροζ το οποίο μοιάζει με κρέμα ΒΒ για τα νύχια. Τα κάνει να φαίνονται «γυμνά» και είναι τέλειο για κάθε περίσταση.

unknown_326803902_3462646330728622_3980901268213817027_n.jpeg

Από story του @anatolerainey

Όλα μαζί συνδυαστικά (μακιγιάζ και μανικιούρ) συνθέτουν το απόλυτο power look της γυναίκας που θέλει να είναι elegant, να είναι ο εαυτός της και να βρίσκεται on trend χωρίς να προσπαθεί πολύ.

Chanel hair: Tips και προϊόντα για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά όπως αυτά που είδαμε στην πασαρέλα