Chanel hair: Tips και προϊόντα για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά όπως αυτά που είδαμε στην πασαρέλα

Chanel hair: Tips και προϊόντα για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλιά όπως αυτά που είδαμε στην πασαρέλα

Ναι, η κολεξιόν ήταν υπέροχη αλλά –αν μας ρωτάς- τα λαμπερά, αφράτα μαλλιά των μοντέλων ήταν εκείνα που έκλεψαν την παράσταση. Διάβασε πώς θα τα αποκτήσεις και εσύ.

Όποια ισχυρίζεται ότι δεν την ενδιαφέρει να αποκτήσει λαμπερά, αφράτα, πολυτελή μαλλιά με όγκο και κίνηση… Λέει ψέματα. Με μόνη εξαίρεση τα κορίτσια που έχουν pixie cuts, όλες οι υπόλοιπες θα θέλαμε πολύ να έχουμε μαλλιά σαν αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις των σαμπουάν ή σαν αυτά που είδαμε στην πασαρέλα του οίκου Chanel.


https://www.instagram.com/p/Ca38c_WojwN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα μοντέλα στο τελευταίο show του οίκου βλέπεις, παρέλασαν με tweed σύνολα και τα πιο αφράτα, λαμπερά, γεμάτα υγεία μαλλιά που έχουμε δει ποτέ σε catwalk. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η λαχτάρα μου να τα αποκτήσω διπλασιάστηκε και κάπως έτσι, βρέθηκα να ζητώ από τους hair expert φίλους μου tips, αλλά και να ψάχνω τα τέλεια προϊόντα.

Ναι, έμαθα τα πάντα και συγκέντρωσα για εσένα τα must have προϊόντα για λαμπερά μαλλιά, αλλά πρώτα πρέπει να σου εξηγήσω γιατί τα μαλλιά θαμπώνουν και γιατί φαίνονται λαμπερά. Όπως όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομορφιά, η λάμψη των μαλλιών έχει και αυτή επιστημονική εξήγηση. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της τρίχας.

Chanel clp F22 003

Όταν βαριέσαι να φτιάξεις τα μαλλιά σου κάνε hair enameling – Το πιο chic και γρήγορο χτένισμα

Τα υγιή μαλλιά αντανακλούν το φως σαν καθρέφτης. Αυτή η «καθαρή» λάμψη οφείλεται σε αυτό που ονομάζεται «κατοπτρική αντανάκλαση», και προκύπτει όταν το φως πέφτει επάνω σε μία υγιή, λεία τρίχα.

Τα άγρια, ταλαιπωρημένα μαλλιά, δεν αντανακλούν το φως με τον ίδιο τρόπο, αλλά το διασκορπίζουν. Η δική τους λάμψη οφείλεται στη «διάχυτη αντανάκλαση» η οποία προκύπτει όταν το φως πέφτει επάνω σε μία τραχιά επιφάνεια.

Chanel clp F22 001

Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν, αν θέλουμε λαμπερά μαλλιά είναι περισσότερη «κατοπτρική αντανάκλαση» και λιγότερη «διάχυτη αντανάκλαση» και για να την αποκτήσουμε θα πρέπει να βελτιώσουμε την υγεία των μαλλιών μας.

Παρακάτω θα διαβάσεις τα tips και με ένα ακόμα scroll θα ανακαλύψεις σε ποια σαμπουάν, serum, conditioner και άλλα πρέπει να επενδύσεις…

#1 Detox

Τα προϊόντα styling, κάνουν θαύματα για τα μαλλιά μας, όταν όμως αρχίσουν να συσσωρεύονται στην τρίχα, την κάνουν θαμπή και άτονη. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, μία φορά την εβδομάδα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα purifying ή detox σαμπουάν που θα καθαρίσει βαθιά τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού σου. Προσωπικά, έχω αγαπήσει τα παρακάτω γιατί καθαρίζουν πράγματι σε βάθος, αλλά δεν κάνουν τα μαλλιά άγρια.

DETOX

Από αριστερά: L’ Oréal Professionnel, Metal Detox Shampoo. The Body Shop, Fuji Green Tea™ Refreshingly Purifying Shampoo. Klorane, Purifying Shampoo with Citrus Pulp. Vichy, Dercos Nutrients Detox Shampoo.

#2 Κατέβασε τη θερμοκρασία

Η θερμότητα αφυδατώνει τα μαλλιά επομένως, τα θερμά εργαλεία, το στέγνωμα με σεσουάρ, ακόμα και το λούσιμο με καυτό νερό, αφυδατώνουν την τρίχα και την κάνουν θαμπή. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να ξεβγάζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό (κρύο ακόμα καλύτερα) νερό και όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις θερμότητα για styling, να χρησιμοποιείς προϊόντα προστασίας.

Δεν αρκεί μόνο το σαμπουάν! Το μαγικό συστατικό που θα σου χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά

#3 Προσοχή στο χτένισμα

Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου με βία ή –ακόμα χειρότερα- όταν είναι βρεγμένα, προκαλείς φθορά και σπασίματα… Πράγματα που είναι εχθροί της λάμψης. Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, επένδυσε σε μία καλή χτένα όπως η Tangle Teezer, The Wet Detangler Hair Brush και χρησιμοποίησέ τη με απαλές κινήσεις.

Tangle Teezer The Wet Detangler Hair Brush

#4 Ενυδάτωση

Ναι, η ενυδάτωση θα σώσει και τη λάμψη των μαλλιών σου, κυρίως αν αυτά είναι βαμμένα ή αν κάνεις συνέχεια styling. Επένδυσε σε μία καλή μάσκα ενυδάτωσης και χρησιμοποίησέ τη κάθε φορά που λούζεσαι. Ναι, λένε πώς μάσκα μαλλιών, πρέπει να κάνεις μερικές φορές την εβδομάδα αλλά μη δίνεις σημασία. Αγαπημένες μου αυτό τον καιρό είναι οι παρακάτω.

MASKES

Από πάνω: L' Oréal Paris, Elvive Hydra Hyaluronic Mask. Kérastase, Nutritive Masque Magistral. Tresemmé, Biotin + Repair 7 Mask. L' Oréal Professionnel, Absolut Repair Gold Mask.

#5 Extra βοήθεια

Λίγη παραπάνω βοήθεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη (αν όχι απαραίτητη) αν αυτό που θέλεις είναι Chanel hair και στην παρακάτω gallery Θα βρεις όλα τα extra προϊόντα που μπορούν να σου την παρέχουν. Ρίξε μία ματιά…

Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming