#MFW: Τα beauty looks από τις πασαρέλες της τρίτης ημέρας

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#MFW: Τα beauty looks από τις πασαρέλες της τρίτης ημέρας

Η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο βρίσκεται στη μέση της και τα looks που παρατηρούμε στις πασαρέλες είναι ακραία διαφορετικά.

Όσο εσύ απολαμβάνεις τις υπέροχες Αλκυονίδες, που έφεραν την άνοιξη στη μέση του χειμώνα, εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) σου γράφω από το lobby του ξενοδοχείου στο Μιλάνο. Οι τελευταίες ημέρες ήταν μουντές, πολύ συννεφιασμένες και με υγρασία. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τον καιρό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Κάπως έτσι ήταν και τα beauty looks από τις πασαρέλες εδώ στο Μιλάνο.

Από τα no makeup looks στην πασαρέλα του οίκου Tod’s, στα otherworldly statement μακιγιάζ του Act No1, τόσο το makeup όσο και τα μαλλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν διχασμένο, του ύψους ή του βάθους. Όπως έγραψα και στο review του οίκου Tod’s, αυτή η απουσία μακιγιάζ μου αρέσει πολύ, και χαίρομαι που -πλέον- το skincare θεωρείται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ (χωρίς αυτό δεν γίνεται κανένα no makeup look).

Tods-clp-F23-029.jpeg

Tod’s FW/23’: Ένα αβίαστα κομψό look που άφηνε τα ρούχα να «μιλήσουν»

Ομολογώ όμως, ότι χαίρομαι όταν βλέπω looks που προκαλούν τα όρια, τα βαμμένα φρύδια όπως τα είδαμε στον οίκο Cormio, και το kitsch μπλε μακιγιάζ στην πασαρέλα του οίκου Gucci. Είναι όλα μαζί απόδειξη ότι η ομορφιά δεν έχει όριο, δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες και, όπως ο καιρός, είναι απρόβλεπτη και ωραία για τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, ανάλογα με το δικό μας προσωπικό γούστο.

Πάμε όμως να δούμε τα looks από την Τρίτη ημέρα της εβδομάδας μόδας εδώ στο Μιλάνο αναλυτικά και από πολύ πολύ κοντά. Έχουμε και λέμε…

Max Mara FW/23: Ένα barely there, δυναμικό look που επιβάλλεται χωρίς να βρυχάται

Act No1

Τα μοντέλα είτε είχαν τελείως άβαφα πρόσωπα με statement headpieces, στολισμένα με λουλούδια, είτε είχαν graphic eyeliner looks συνδυασμένα με ακόμα πιο εντυπωσιακά headpieces.

Andreādamo

Τα μοντέλα φόρεσαν πολύ μακριές βλεφαρίδες μόνο στην εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου, και οι φύτρες των μαλλιών τους ήταν σμιλεμένες σε wavy σχηματισμούς.

Cormio

Τα μοντέλα είχα πολλά διαφορετικά looks, ανάλογα με το outfit και τα χαρακτηριστικά τους. Το ροζ και τα αστεράκια ωστόσο, πρωταγωνίστησαν και τα είδαμε τόσο στα φρύδια, τα μάτια και τα μάγουλα, όσο και ζωγραφισμένα σε διάφορα σημεία του προσώπου.

Gucci

Στην πλειοψηφία τους, τα μοντέλα ήταν άβαφα, όμως είδαμε κάποια με κόκκινα blurry χείλη και ένα μόνο μοντέλο με το πιο kitsch-chic, και εντυπωσιακό μπλε μακιγιάζ με έντονες 80’s αναφορές.

Jil Sander

Στην πασαρέλα του οίκου, τα μοντέλα περπάτησαν με ένα barely there μακιγιάζ και τα μαλλιά τους πιασμένα ή μαζεμένα μέσα σε κομψά balaclavas.

Jil-Sander-F23-041a.jpeg

Philosophy di Lorenzo Serafini

Εδώ το μακιγιάζ ήταν minimal, με μόνο μία γραμμή στο κάτω βλέφαρο σε κάποια μοντέλα. Τα μαλλιά ήταν αφράτα και γεμάτα κίνηση και φορμαρισμένα με γνώμονα τη φυσική υφή που είχε το κάθε μοντέλο.

Philosophy-clp-F23-005.jpeg

Sportmax

Στον οίκο Sportmax τα μοντέλα είχαν ένα ιδιαίτερα διακριτικό nude μακιγιάζ που άγγιζε τα όρια του no makeup. Τα μαλλιά ήταν χαλαρά, ενίοτε πιασμένα σε χαμηλές αλογοουρές ή ελεύθερα και γεμάτα υφή.

Tod’s

Εδώ το μακιγιάζ απουσίαζε εντελώς, και τα μαλλιά ήταν πιασμένα σε ένα σφιχτό, αυστηρό up do που τραβούσε τα χαρακτηριστικά και άφηνε τα ρούχα να κάνουν όλη τη συζήτηση.

Tods-clp-F23-009.jpeg

Vivetta

Στον οίκο Vivetta, τα μοντέλα φόρεσαν ψεύτικες βλεφαρίδες μόνο στην κάτω, εξωτερική γωνία και τα χείλη τους ήταν ζουμερά, σε blurry φούξια ή κοραλλί τόνους.