Elisabetta Franchi FW/23: Ένα super glam look με Art Deco αναφορές και ατελείωτη λάμψη

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Elisabetta Franchi FW/23: Ένα super glam look με Art Deco αναφορές και ατελείωτη λάμψη

Η Elisabetta Franchi μας ταξίδεψε στο παρελθόν τόσο με τις δημιουργίες της, όσο και με τα beauty looks που είδαμε να παρελαύνουν στην απαστράπτουσα πασαρέλα της.

«Επέλεξα να δω αυτή τη συλλογή μέσα από τον φακό ενός καλειδοσκόπιου, ένα παιχνίδι που πάντα με έκανε να ονειρεύομαι. Κατάφερα να ταξιδέψω με τη φαντασία μου, να κατακερμάτισω και ανακατασκεύασω γραμμές και χρωματικούς συνδυασμούς με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο» δήλωσε η Elisabetta Franchi για τη συλλογή FW/23 την οποία είδαμε χθες στο Μιλάνο.

Η γυναίκα Elisabetta Franchi, για τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023, επέλεξε να ταξιδέψει στον χρόνο, και «προσγειώθηκε» στην εποχή του Art Decò στην Αμερική, έτοιμη να σπάσει το καλούπι και να παίξει με νέους κανόνες. Μία γυναίκα με ελεύθερη σκέψη, και ανοιχτό μυαλό, παραδίδεται με θάρρος στη γοητεία των πρώτων γυναικών αεροπόρων.

#MFW: Τα beauty looks από τις πασαρέλες της τρίτης ημέρας

Στη νέα συλλογή Elisabetta Franchi FW/23, η αίγλη του κόκκινου χαλιού εναλλάσσεται με maxi τζιν cargos, σε συνδυασμό με πολύτιμα κεντημένα τοπ. Η γκαρνταρόμπα της γυναίκας Elisabetta Franchi, είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός cult κομματιών, όπου ξεχωρίζουν τα μαντό, τα σμόκιν και τα aviator jackets, εκφράζοντας ένα δυνατό ταμπεραμέντο, χωρίς περιορισμούς και μακριά από τα ήθη του παρελθόντος.

Τα υφάσματα αγκαλιάζουν τη σιλουέτα, δαντελένιες λεπτομέρειες θυμίζουν lingerie, με βαθιά ντεκολτέ που μιλούν τη γλώσσα ενός εκλεπτυσμένου και συνειδητού αισθησιασμού. Τα μαργαριτάρια είναι ένα πραγματικό συνδετικό στοιχείο της συλλογής, μαζί με τα κρόσσια -το φετίχ της μάρκας- και τα μάξι chandelier σκουλαρίκια.

Στα αξεσουάρ, τα σατινέ mules, τα fluo ankle boots, οι sculptural τσάντες και οι κομψές βελούδινες κασετίνες, συνδυάζονται με puffer, κεντημένους όγκους και καπιτονέ. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά με τη σειρά τους, γίνονται και εκείνα αξεσουάρ που συμπληρώνουν το σύνολο.

Τα μοντέλα παρέλασαν με αφράτα wavy, oh so 30’s χτενίσματα και πρόσωπα γεμάτα αστερόσκονη. Το eyeliner ήταν έντονο και graphic, με ξεκάθαρες art deco αναφορές, ενώ τα πολυτελή headpieces έκλεβαν την παράσταση με κάθε κίνηση των κοριτσιών.

Tod’s FW/23’: Ένα αβίαστα κομψό look που άφηνε τα ρούχα να «μιλήσουν»

Είναι looks που εκφράζουν το ασυμβίβαστο πνεύμα της γυναίκας Elisabetta Franchi και που μπορούν να γίνουν το τέλειο αξεσουάρ, το οποίο θα συνοδεύσει κάθε βραδινή εμφάνιση, είτε πρόκειται για το κόκκινο χαλί, είτε για μία βόλτα στο βραδινό Μιλάνο (και όχι μόνο). Όσο για τα μανικιούρ…

Εντυπωσιακά, μακριά stiletto νύχια, στολίστηκαν με ένα edgy γαλλικό μανικιούρ που έφερνε στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν, και τις συνέδεε μοναδικά με το παρόν. Είναι ένα statement μανικιούρ που μπορεί να φορεθεί σε τόσο μακριά, αλλά και σε πιο κοντά νύχια.

MaxMara AW23:Μια συλλογή αφιερωμένη στις γυναίκες του 18ου αιώνα που μας συστήνει την «καμελοκρατία»