#PFW: Με σιέλ smoky eyes, ombre χείλη και ρομαντικά half-ups «έκλεισε» η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Μαρία Ροδίτη
#PFW: Με σιέλ smoky eyes, ombre χείλη και ρομαντικά half-ups «έκλεισε» η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Statement eye looks και χείλη κυριάρχησαν στο φινάλε του Paris Fashion Week βάζοντας στην άκρη το «πολυφορεμένο» bare skin που είδαμε σε όλες τις Εβδομάδες Μόδας.

Φινάλε είχαμε για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, αλλά και ολοκλήρωση του μήνα της μόδας, ο οποίος μας χάρισε υπέροχες τάσεις τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά. Την τελευταία μέρα, χθες (7/3) δηλαδή, είχαμε την ανατροπή, καθώς είδαμε ελάχιστα bare skin looks- που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Fashion Weeks-, και περισσότερα statement χείλη και μακιγιάζ ματιών.

#PFW: Glam αξεσουάρ μαλλιών, έντονες χωρίστρες & fresh μακιγιάζ – Τα statement looks της 8ης μέρας

Chanel

Τα ρομαντικά half up hairstyles σε χαλαρούς κυματισμούς και στολισμένα με glam αξεσουάρ πρωταγωνίστησαν για ακόμη μια φορά στο catwalk του Οίκου Chanel και ολοκληρώθηκαν με εντυπωσιακά eye looks. Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα είχαν smoky eyes αλλά σε σιέλ απόχρωση και έντονα βαμμένες βλεφαρίδες που εναρμονίζονταν με το pale goth σκηνικό της πασαρέλας, στο οποίο πρωταγωνίστριες ήταν... οι καμέλιες.

Miu Miu

Το bare skin δεν θα μπορούσε να λείπει από την αυλαία της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Και η Miu Miu το επέλεξε δημιουργώντας fresh cool looks στα μοντέλα, τα οποία ολοκληρώθηκαν με τα πιο ατημέλητα μαλλιά ever. Χαλαρές αλογοουρές με τούφες που πετάνε κυριάρχησαν στην πασαρέλα και μας θύμισαν τις μέρες που ξυπνάμε και τρέχουμε γιατί έχουμε καθυστερήσει στη δουλειά. Και κάπως μας βόλεψε αυτή η τάση, ε; Το ψέμα δεν το θέλουμε.

Ujoh

Το ρουζ ήταν ο «οδηγός» του Οίκου Ujoh με άλλα μοντέλα να το φοράνε αλά 80s πολύ ψηλά στα ζυγωματικά, κοντά στα αυτιά και τους κροτάφους, και άλλα στο καπάκι του ματιού ως σκιά. Και κάπως έτσι το ρουζ σου μπορεί να γίνει ένα item-πολυεργαλείο και να το φοράς διαφορετικά από ό,τι έχεις συνηθίσει.

Y Project

Τα ombre χείλη σε berry αποχρώσεις ήταν το statement στοιχείο στην πασαρέλα του Οίκου Y Project, καθώς επίσης και το σβησμένο ρουζ κάτω από τα μάτια. Sexy goth looks θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε, επισημαίνοντας συγχρόνως τον διάχυτο δυναμισμό τους.

Avellano

Τα μαλλιά ήταν αυτά που ξεχώρισαν στην πασαρέλα του Οίκου Avellano περισσότερο από το μακιγιάζ. Βλέπεις, τα μοντέλα περπάτησαν έχοντας πλεξούδες σε ιδιαίτερα κουρέματα με ψεύτικες αφέλειες, ενώ το καρέ τύπου bowl cut ήταν αυτό που μας έκανε να πούμε WOW βλέποντάς το. Στο μακιγιάζ είχαμε βαμμένα ξανθά φρύδια, nude-καφέ κραγιόν και ελαφρώς σβησμένο γκρι μολύβι ματιών στο κάτω και άνω βλέφαρο.

A.W.A.K.E. MODE

Επιτέλους κόκκινα χείλη! Μας έλειψαν και ο Οίκος A.W.A.K.E. MODE μάς έδωσε αυτό που ζητούσαμε. Δεν είδαμε, όμως, ματ υφές, αλλά κορίτσια να φορούν στην πασαρέλα κόκκινο σατινέ κραγιόν- ξέρεις, αυτό που έχει και μια διακριτική, βελούδινη λάμψη. Αυτό, βέβαια, δεν ίσχυε για όλα τα fashion models, γιατί μερικές είχαν ματ επιδερμίδα χωρίς καθόλου μακιγιάζ και με λίγο διάφανο gloss στα χείλη.

Όσο για τα μαλλιά; Και εδώ είχαμε - μεταξύ άλλων- ένα statement χτένισμα και συγκεκριμένα μαλλιά πιασμένα και τυλιγμένα στο μέτωπο.