Η Donatella Versace επιστρέφει στη luxurious κομψότητα στο νέο show του οίκου στο Λος Άντζελες

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Donatella Versace επιστρέφει στη luxurious κομψότητα στο νέο show του οίκου στο Λος Άντζελες

Το τελευταίο show της FW23/24 σεζόν ήρθε από την Donatella Versace που έφερε τη λάμψη των 80s στο catwalk.

Όταν ένα ξεκάθαρα ιταλικός οίκος, που έχει αναβαθμίσει και ταυτιστεί τη fashion ιστορία της χώρας του ανακοινώνει ότι αποφάσισε να κάνει το show του στο Venice Beach του Λος Άντζελες, αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ένα μόνο πράγμα. Αλλαγή πλεύσης. Αλλαγή metality. Κάτι που πράγματι επιβεβαιώθηκε με το που είδαμε τα μοντέλα της Donatella Versace στο catwalk. Το σκηνικό που στήθηκε ήταν άκρως εντυπωσιακό με ένα τεράστιο λευκό stage με πολλαπλά επίπεδα να μας χαρίζει ένα show, το οποίο στην ουσία εξελισσόταν παράλληλα σε όλο το χώρο. Η Ιταλίδα σχεδιάστρια αγαπά τα all star shows, οπότε για άλλη μια φορά είδαμε πρώτη στο catwalk τη Gigi Hadid, ενώ ακολούθησαν οι Emily Ratajkowski, Naomi Campbell, Irina Shayk και Kendall Jenner.

Mermaidcore: Η πιο hot τάση των τελευταίων red carpets που περιμένουμε να δούμε και στα Oscars

https://www.instagram.com/p/Cpk-v4GPObi

«Μετά από τόσο χρόνια που κυριαρχούσε το street wear, ήθελα λίγη λάμψη». Αυτό δήλωσε η Donatella στον τύπο, δίνοντας μας λίγο-πολύ και την ουσία των όσων είδαμε στη συλλογή της με μία και μόνο φράση. Η ίδια ξεκίνησε το line της με μία σειρά από ολόμαυρα σύνολα, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι σχεδιαστές φέτος, υποστηρίζοντας την επιστροφή στην απλότητα. Βέβαια, Versace και απλότητα είναι μία σχέση οξύμωρη, αφού ο λαμπερός χαρακτήρας που έδωσε εξαρχής ο Gianni Versace στο brand έχει γίνει και το σήμα κατατεθέν του. Η Donatella επέλεξε να επιστρέψει στα πρώτα σχέδια του Gianni Versace και να δουλέψει με τα luxurious Hollywood glam items που είχε παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχοντας ως αφετηρία την collection του 1997.

versace-2.png

Είδαμε και πάλι το ιταλικό tailoring by Versace, τους ρευστούς, structured ώμους, τα θηλυκά mini, τη στενή μέση και το shaped ντεκολτέ μαζί με 80s glam φορέματα με τεράστιους φιόγκους και βολάν, αλλά και prints σε χρωματικούς συνδυασμούς που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Σίγουρα ο Gianni Versace υπήρξε ένας από τους αγαπημένους designers των celebrities και τα red carpet dresses του έχουν αφήσει εποχή, ωστόσο η Donatella Versace αυτή τη φορά το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Κράτησε τη feminine, sexy δομή και το tailoring του οίκου και πρόσθεσε τη δική της φεμινιστική, απελευθερωτική ματιά πάνω στη γυναικεία σιλουέτα. Ένα χάρισμα που σίγουρα είχε διδαχθεί από το ίδιο τον Gianni.

Τα καλύτερα catwalk looks.

Το τελευταίο show της σεζόν έκλεισε την FW23/24 σεζόν, κάνοντας ακόμη πιο ξεκάθαρο το νέο point of view της παγκόσμιας μόδας, που επιστρέφει στη βάση της, στην παράδοση, την τεχνική και την απλότητα. Θέλουμε όμορφα ρούχα, ποιοτικά, που θα μαρτυρούν την πραγματική μαγεία της μόδας, αυτή που κρύβεται στα ατελιέ της και τις ώρες εργασίας των χρυσών ανθρώπων της μόδας. Το όραμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ και ίσως μία επιστροφή στην κληρονομιά του κάθε οίκο βοηθήσει τελικά στο να κάνουμε την αυτοκριτική μας για την πορεία των πραγμάτων στη βιομηχανία.

Δείτε ολόκληρο το show: